Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şekeri bırakamıyorum. Tatlandırıcı kullanmak zararlı mı?

anonymous

Aktif Üye
Konular
399
Reaksiyonlar
638
Şekeri 1 çay kaşığı kadar düşürdüm ama daha azına indiremiyorum. Çok sıvı tüketiyorum. Onun yerine 1 tane tatlandırıcı katsam zararı olur mu?

Seker kullanma fazla ck zararlı
Doğal ürün kullan
Mesela ben bal kullanıyorum bazı bitki çaylar içine minicik atip
Tatlandirici kullanmadim
Çaya da atabilirsin minik bal dene biii bazen atıyorum minik bal normal çaya
Beyaz şeker istemiyorum ck zararlı çünkü

@anonymous

Selam,

Ekmek, poğaça, simit vb. pastane ürünlerini hiç yemiyorsan ve de
Paketli gıda, salam/sosis, cips, kola vb. şeyleri de hiç yemiyorsan 1 kaşık şekeri de yememek daha iyidir bence.

Ama yukarda saydıklarım beslenme/yeme - içme rutininizde varsa bir kaşık şeker hiç sorun olmaz zaten ;)

Burada yazan insanlar doktor değil ki, kullan deseler kullanacak mısın? Bırak deseler bırakacak mısın?
Vücutta ki şeker düzeyini gösteren en fazla 3-4 tane basit tahlil var.
Aile hekimine gidersin durumdan bahsedersin o da bu tahlilleri sana yazar ve sonuçlarına göre sana en doğru yönlendirmeyi yapar.

Tatlandırıcı kullanacağına tek şeker at daha iyi fark olmaz aralarında çikolata ,baklava ,dondurma yiyenler ne yapsın onları yeme tamam.😉

Diyabetiniz yoksa birşey olmaz. Ancak önce bir doktora görünüp diyabet için tahlil yaptırmak daha mantıklı.

Şekeri yakarsın dert ediyorsan da 1 adet kesme şekeri yakmak için 3-5 dakika yürümek yeterlidir ona göre hesaplarsın .

Yapay tatlandırıcı kullanmak normal şekerden daha zararlı ikisinide kullanmanak en iyisi

Bende 12 yıldır Tip 1 diyabet var. İlk öğrendiğim zaman olaya biraz pozitif tarafından bakıp “şu tatlandırıcı nasıl bir şey acaba, belki ayrı bir havası vardır” diye merak edip hemen almıştım. Çayda bir kere kullandım… O gün bugündür ne şeker kullanıyorum ne tatlandırıcı :) Çayın tadını bozma konusunda gerçekten çok başarılıydı.

ben çaya kaşık kaşık atıyodum. bi arkadaşım benle dalga geçti şerbet mi içiyon fln.. şekeri bi kestim o gün bugündür çayı şekersiz içiyorum. ve gerçek çayın lezzetini almaya başladım. kahveyi de şekersiz içiyorum ama bazen kahveye az bişi atıyorum. çok acı oluyo. süt olsa atmam. ammaaaa süt bahalı kuzum

@engelli_eskisehir Tebrik ederim üstadım, bende tatlandırıcının çaydaki felaketinden hemen sonra şekersiz içmeye alıştım. Elde ettiğim sonuç - şekeri bırakmak isteyen sadece bir sefer tatlandırıcıyla içsin, akabinde çaya şekersiz ve tatlandırıcısız devam etsin :)

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt