Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sakatların kullandığı araçlarda bulunması zorunlu DAMGALI PLAKALAR iptal edildi!

cihan_s;

Hepden kaldırsınlar sizde daha kolay alım satım yaparsınız!

Binmeye mi alıyonuz ticaretemi?

ÖTV sini ödedinmi satabiliyorsun kafanı yorma. Paraya sıkışırsan aracın ötv sini ödersin normal adama satarsın.

Bilgihan;

Ruhsatta bir şeğişikli olup olmadığı meçhul... Ama herhangi bir değişikliğe izin veriliyorsa ve değiştirirsen ruhsat kağıdının her cildi + 50 TL...

merhaba arkadaşlar, ben de bugün değiştirdim plakamı, hiç sorun yaşamadım.ancak aracı kimin kullanıp kullanmayacağını sorduğumda(%90 üzeri aracım)genelge yayınlandığını aracı sadece 2. ve 3. derece kan bağı olan kişilerin kullanacağını söyledi.

Bu kesinlikle yanlış bilgi. %90 ve üzeri raporu bulunan kişiler adına alınan aracı Sarı Çizmeli Mehmet Ağa dahil herkes kullanabilir. Bu konunun ilk mesajında yer alan yönetmelik değişikliği bu konuda çok nettir (üstü çizili ibareler maddeden çıkartılmıştır; yani yasak ortadan kalkmıştır):

"c) Özürlülük derecesi % 90’ın altında olan özürlüler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla özel tertibatlı araçların Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak yurt içinden ilk iktisabında tescil belgelerine, "[[-]Araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olup,] [/-]İlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, [[-]kiralanması, ödünç verilmesi[/-]] özel tertibatının kaldırılması veya değiştirilmesi yasaktır" şeklinde şerh konulur."​

Bugün %90 kızım adına olan aracın plakasını değiştirdim.(Ankara)
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü C kapısından 1 nolu bankoya gittim.Arabayı Emniyetin parkına çekip plakaları orda sökmüştüm önce.Sonra 1 nolu bankoya plakaları,kimlik ve ruhsat fotokopisini verdim ve bana bir fiş verdi.Sonra yürüme ile 15 dakika uzaktaki Yenimahalle Köprüsü yanındaki şöförler odasının plaka basım atölyesine gittim.19 lira yatırdım ve 30 dakikada basıp verdiler.Siz plakasız da olsa arabayla gidin.1 saatlik işin yarısı yürüme ile geçti.
Engelli park kartı işine ise Kurtuluş'taki Trafik denetleme bakıyormuş.

100 90 altıda olsa aparatlı olunca kullanamıyor benim bildigim

işte. sağlam konsantrasyonun neticesi ve mutlu son =) şu saçma sapan işaretin varlığı beni araba almaktan alıkoyuyordu yıllardır. damga, kaşe, "dikkat engelli" uyarısı... buna ne derseniz diyin.. bunlardan bu kadarını da beklemezdim.. süper bişiy bu yaaa. ooohhh...... özgürüz artıkk.:cool: düşünebiliyor musunuzzzzzzzzzzzzz ;)

sayın oturanboğa dediğiniz değişti ama karayolları trafik yonetmelğinin 53. maddesi tertibatlı araçları yeterli ehliyet sahibi olanlar kullanır diyor . H SINIFI ehliyeti ve aynı özürü olmayan kişiler kullanamaz 53. maddeye göre yanlışmı ?

Arkadaşlar şimdi plakadaki engelli resmi tamamen kaldırıldımı ? normal plaka alabiliyormuyuz.

verso;

süper o zaman yakın zamanda araba almayı düşünüyordum.çok sevindim.

arkadaşlar bende yeni plaka aldım 19 tl fakat park kartınıda istiyormusunuz dedi memur evet dedim şu an kartların hazır olmadıgı yapım aşamasında oldugu gizlercesine fakat bir yer var dedi trafik muameleci oaraya git dedi onlar hazırlamış dedim bir gideyim sorayım gittim sordum benden 100 tl istediler bende kalsın dedim trafigin hazırlamasını bekliyecegim arkadaşlar işte fırsatçılık burdada var

birde şu 1.6 motor hacmi yasasınıda değiştirseler güzel olur.
madem bir iş yapıyorlar tam yapsınlar.

engelli sürücünün arabasını başka kimler kullanabilir ? %90 raporu varsa 3. dereceye kadar noterle atanan kişi kullanabiliyordu fakat bu değişmiş diyorlar ? bir bilginiz var mı ?

%90 ve üzeri raporu olan kişi üzerine alınan aracı herkes kullanabilir. Hiç bir kısıtlama kalmadı. Bu konuunuun ilk mesajında detaylar mevcut

bakim aparatlıları ne zaman ailemiz kullanacak şu saçmalık bitsin artık:mad:

Bülent abi;

Trafiğe vermiş olduğum dilekçe cevabı hala gelmedi elime. Sözde bugün elime ulaşacaktı... Birde şuna bir açıklık getiriver be abi.

Özel tertibatlı aracı ailemiz kullanabilecek mi ?

O plakadaki damgadan çok o aracı benim kullanamıyor oluşum beni daha çok rahatsız ediyor maalesef..

benim arabamı babam kullanabilirmi Tertibatlı araç?

Üzerinde donanım bulunan aracı B sınıfı sürücü belgesi olan kişiler kullanamaz /yani babanız kullanamaz). Özel donanımlı aracı sadece ve sadece "özel donanımlı araç kullanır" ibareli H sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler kullanabilir.

Ama 53. maddede ruhsata Araç sahibi kullanması zorunludur ibaresi kaldırılıyor bu ne anlama geliyor ozaman?

Üzerinde özel donanım bulunan araçları eskiden sadece araç sahibi kullanırdı, artık H sınıfı sürücü belgesi bulunan ve araç kullanmak için "o donanıma" ihtiyaç duyan herkes kullanabilecek.

Ama B sınıfı sürücü belgesi bulunan kişiler yine kullanamayacak....

Benim kişisel yorumum bu saçmalık değilmi B sınıfı Hden üstün bi ehliyet H sahiplerinede 1. dereceye kadar yakınları kullanabilir diye yasa cıkmalı?

bencede böyle bir yasa çıkmalı çok saçma varmı böyle bir şey ya benden başkası kullanamayacak töbe töbe:mad:

Bülent beyin dediğide benim tahmin ettiğimde harfiyen doğru çıktı. Bugün trafikten cevabı aldım. H ehliyet zorunlu hale gelmiş oldu...

buda tam mahkemelik yasa ya bunudamı etsek dava acaba?

Arkadaşlar bugün itibari ile ehliyetinde " otomatik vites kullanabilir " ibareli bir yazı yazan kişinin aldığı arabayı aileden bir başkası kullanabiliyormu ? Kesinleşen sonuç var mı ? Teşekkürler..

Arkadaşlar şimdi isteyen herkez %40 yada 90 farketmeksizin bu damğa olmadan dolaşabilecek dimi yanlış anlamadım hala şoktayım biri cimciklesin beni :)

Üst Alt