Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte rapor aldıklarını düşündüğüm bir tanıdığım hakkında ne yapılabilir?

kronikdvt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Bir tanıdığım sadece tip 1 diyabet hastası net biliyorum başka bi hastalığı yok 18 yaş altındayken cozger ile raporu sattılar yani aracı alıp başkasına verdilerr parayla kârlarini alip. Şimdi de sordum%51 raporu varmış ekpss de girecek. Yani baktım tip1 sadece%30 veriyolarmis. Bu büyük ihtimalle ayarlanmış bir rapor. Bunu nereye bildirebilirim şikayet anlamında

yazdıklarına bakınca bir katakulli olduğu kesin. %51 raporla araç alınamaz, ortopedik bir rahatszılığı yok ise mümkün değil.

şikayeti cimer üzerinden sağlık bakanlığına yapabilirsin. lakin bir tanıdığım kısmına takıldım bende.
kavgalı ve kinli değilsem bir tanıdığımı şikayet edebilir miydim bilmiyorum.

engelli haklarının elimizden alınmasının en büyük sebeplerinden biri sahte raporlar.
ama tanıdık birini şikayet edince de vicdanen ben rahat uyuyamam gibi.

bilgileri ver şikayeti tanımadık biri yapsın bence.

@ucuncubahar,
Yani kinli gibi ama böyle sahte hesaplara sürekli girdikleri için bıktım açıkçası. Bir ders olsun isterim. Burunları düşsün her şeyi ayarliyorlar tehditle veya buldukları üst düzey adamlarla. Yazık günah. Cozger olunca 18 yaş altı araç veriyorlar sanırım yanlışsam düzeltin

@kronikdvt,
süreçte hile olduğu ispatlanır ise devlet şaibe ile elde edilmiş tüm hakları faizi ile geri alır. savcılığa gidip sikayet formu doldurarak suç duyurusunda bulununuz.

@waltherwhite99,
Süreçte hile olduğunu nasıl ispatlayabilirim doktorulari ayarlamışlardir ki bu rapor çıkmış. Direk savcılığa gitmek biraz sey gibi ispat delil belge yok şüphe üstüne

@waltherwhite99

İstanbul'da yenidoğan bebeklerin bulunduğu yoğun bakım ünitelerini ticarethane haline getiren suç örgütü "yenidoğan çetesi" ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) 27 Mart 2023 gönderilen isimsiz bir ihbar üzerine tespit edildi.

bana çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin. Cimer'den daha etkili bir yol ben bilmiyorum.

@waltherwhite99,
Doktor tip_1 diyabet dışında başka hastalıklar yazdıysa atıyorum kardiyoloji olmayan bi hastalığı yazdıysa bunu ancak yeniden sağlık kuruluna girerek ispat etmesi gerekmez mi? Olayin koptuğu yer doktor muayenesi olabilir bence.

Sana ne birader milletin işine salça olmayın, Yok öyle sahte rapor falan kafanız mı güzel çözemiyorum kıskanıp kıskanıp bir şeyler yapmaya kalkıyorsunuz ama dikkat et, Sen şikayet edersin sonucunda bir şey çıkmazsa karşı taraf maddi manevi sana tazminat davası da açar kimliğin de belli olur gelir evinde güzelce dövebilirler.

Varsayımlarla bu iş olmuyor. Zandan kaçmak lazım. Eğer raporu gördüyseniz raporun içeriğini vs iyi biliyorsanız ve eminseniz gerekli mecralara şikayet edebilirsiniz bu vatandaşlık görevidir.

@waltherwhite99,
Ben sana olacakları söyledim. Senin de kimliğin belli olacak yakınım diyorsun ev adresine kadar biliyorlar. + Karşı taraf haklı çıkarsa tazminat vs ödeyebilecek misin ?

Yani baktım tip1 sadece%30 veriyolarmis. Bu büyük ihtimalle ayarlanmış bir rapor. Bunu nereye bildirebilirim şikayet anlamında
Bu ciddi bir iddia, eğer doğruysa soruşturmaya neden olur diye düşünüyorum. Ben de bir kurumda çalışanları şikayet etmiştim. O zamanlar fetö ile mücadele ediyoruz diyerek beni başlarından savıyorlardı. Neyse yalan attıklarından emin olunca şikayet ettim cimerden. Ve yazdım yani milli emlağın fetö ile mücadele edecek ne kadar işi var ki 3 yıldır beni başlarından savıyorlar vs diye. Şikayet içeriğinde de adımın gizli tutulmasını istemiştim.

Sonuç; köyden amcam arıyor, niye şikayet ettin diyor :)) Sözde adım gizli kalacak ama tüm verilerimi şikayet ettiklerim öğreniyor. Üstüne de köydeki amcamı arıyorlar:))

Biri dedi ki sen yanlış yapmışsın, cimerden yazarken adımı sakla vs seçeneği varmış. Onu yapmamışsın, içerikte belirtmişsin vs diye. Ee tamam da kişisel verilerim taa köydeki amcama kadar gitmiş. Bir de şikayet talebim niye şikayet ettiklerime gidiyor ki? Ben diyorum ki bunlar çalışmıyor, şu kadar yıldır şu işi aksatıyor. Bunun doğru olup olmadığını onlara niye soruyorlar? Başka bir merci soruşturmalı doğru mu değil mi diye.

Devlet söylenti ile hareket etmez, tamam doğru uygulama. Ama söylentinin gerçek olup olmadığına bakma gibi bir görevi olmalıydı bence. Olmaz değil, olur ama senin benim talebimle olmuyor maalesef. Ancak ortaya çıktığında yankı uyandıracak hayati, siyasi konularda ciddiye alırlar. Aksi halde elde belge olmalı, delil olmalı. Delil varsa isimsiz dilekçe ile de soruşturma yapılır. Elde delil yok ve cimere yazacaksanız muhakkak talep yaparken isim gizle seçeneği kullanmalısınız. İçerikte ismimi gizli tutun derseniz, o arabanızın kapıya dayanıp "hayırdır" demesi ihtimal dışı değil bana göre.

Cimerde gizleme seçeneğini seçtiğiniz zaman memur bile göremiyor bilgilerinizi....eğer eminseniz cimerden şikayet edin

@kronikdvt, Eğer şaibe olduğuna dair kuvvetli şüpheniz varsa kimliğinizi gizleyerek cimer üzerinden şikayet edebilirsiniz.

Hepimizin şikayet ettiği gerçekten engelli kişilerin sürekli kontrol edilmeleri ve şartların gittikçe zorlaştırılmasınun büyük sebeblerinden birisi hakkı olmadığı halde süistimal sebebiyle engelli haklarından faydalananlar.

Banane kitabına uydurmuş devlet zengin nasıl olsa dememek lazım bunlar kul hakkıdır kötü niyetli insanlar her zaman olmuştur ve olacaktır bazı şeylerde ihbar olmadan yakalanamıyor ne yazık ki.

Cimer den gizleseniz bile adli süreç sonucu siz haksız çıkarsanız karşı tarafa bilgileriniz veriliyor.

Raporun detayını görmeden hiç bişey yapamaz ve ispat edemezsin. Emekli olanlar için yapılan böyle şikayetler hemen değerlendiriliyor diye biliyorum. Ayrıca bilinen hastalık diyabet olabilir ama görünmeyen yada söylenmeyen kalp ve iç hastalıkları da olabilir. Sonra kendini kötü hissedebilirsin.

@Gokayy,
Aslında yakinen tanıyorum, mesela benim de görünen bi rahatsızligim yok ama kan hastalığım var bunun bilincindeyim ancak tanıdıgın başka bi rahatsızlığı fonksiyon kaybı yok %99 eminim

@kronikdvt Ya sizin gibileri anlamak güç sanane elalemin işinden Çok eminsen git şikayet et, ama dediğin gibi çıkmaz ise yanarsın bunuda bil, kimse kimsenin işime karışmasa dünya daha güzel olacak

@samedo99, @kronikdvt Bu bakış açısı bence doğru değil eğer raporunda sorun yoksa her hangi bir şey olmayacaktır zaten.

Ama herkeste biliyor ki çok fazla suistiamal var bu konuda ki konuyu açan arkadaş gayet emin konuşuyor.

Günümüzde ki sorunların çoğu bananecilikten bana zararı yok kitabına uydurmuş beni ilgilendirmez yakalasalarmış demekten sonra gerçekten dürüst olanlar denetlemeye girince niye bu kadar araştırıyorlar oluyor.

Önce ki mesajımdada yazmıştım yetkili olanlarda ve vatandaşlar içinde herkes iyi niyetli değil ve bunların bazılarını ihbar olmadan yakalanması zor.

O zaman bir dükkanı veya evi soyarlarken gördüğmüzde pılisi aramayalım banene diyelim aynı şey bu durum gerçi böyle yapan çok kişi var zaten.

Ama şu durumla karıştırmayalım boş ihtiyarlar vardır akşama kadar önünü gelen küçücük her şey için şikayet ederler ve kurumları meşgul ederler bu hastalık bu başka bir şey.

Bence esas insanlar vatandaş bilincine sahip olsa banane demese her şeyi devletten beklemese kurumlara sahip çıksa dünya daha güzel bir yee olur neticede devlet herkesin başına bir polis dikemez insan önce kendi vicdanının polisi olacak.

Şöyle diyenler olacak herkes hamuduyla götürüyor ben mi düzelteceğim herkes kendinden mesul iyi ve dürüstlerde banane derse zaten zor olan dünya hayatı iyice kaos haline gelmezmi.

Bu yazıyı genel olarak gördüğüm sıkıntı üzerine yazdım kişisel bir cevap değil kimseyide suçlamak için yazmadım.

@kronikdvt, psikolojik sorunu olup olmadığını biliyormusunuz ? Ehliyeti varmi detayları öğrenip oyle sikayet oluşturun şaibe olma ihtimali oldugu gibi olmama ihtimali de var devlet bu tip başvurulara açık ve doğal hakkı var sikayet edenin,
birilerine batması niye bu kadar zoruna gidiyor anlamak zor bu uygulama ile insanların haklarının suistimal edilmesinin önüne geçilmesini sağlayan bir yöntem ,en iyisi raporu görmek lazım birde psikolojik hastalarin dışardan durumu cok cok normal biri gibi görünebilir buna dikkat edin

@Manemm,

Ben buna eminim tek hastalık diyabet ama%51 için elbette uydurma bir kaç hastalık yazılmış ve bu hangi bölümden bilemem raporu görmem imkansiza yakın zaten bu konuda muhatap olup üstüme çekemem bu devletin işi araştırıp bulsun ben cidden eminim şaibeli. Yakın zamanda başka birinden rica edip cimere yazdıracağım. Raporu olan sahısla aynı soyadı taşıyorum, muhatap olmak istemiyorum elbette kendi ruh sağlığım için

@kronikdvt,

Yazan kişi ihbarda haksız ise o adam mahkemelik olacak oda senin adını verecek biliyorsun değil mi ?
Erkeksen sen yaz başka adamların başını yakma Sen yazamıyorsan hiç bulaşma yazdırdığın adam 100-300 bin tl tazminat vs ödeyecek kaybederse

@kara duman,

Hala aynı terane. Hayır kardeşim. Onun nedeni suistimal falan değil! Onun nedeni devletin ok gibi yönetilmesi! Vergi indirimi emekliliğini niye aldılar! Niye maluliyete indirgediler? Suistimal var diye mi? Ya bırakın bu işleri. Kim bilir kaç kişi bu yüzden intiharın eşiğine bile gelmiştir. Hala suistimal diyor. Yeni sistemde sahte rapor olmayacak mı şimdi? Kulahima anlatın! Üçkağıtçı her türlü dolandirir!

@kronikdvt,

O zaman bu işlere girmeyeceksin! Ha başkasının ruh sağlığı bozulsun seninki bozulmasın öyle mi? Ya bırak bu işleri. Bu nasıl bir cekemezlik arkadaş? Adam doğuştan diyabet. Zaten belasını bulmus. Bir de senin gibilerle uğraşacak. Allah o adama sabır versin...

Ülkede kanun var. Kanuna uyuyor ise sanane kimene...

@waltherwhite99,

He. Raporunda şaibe varmış. Geç kaldın. Koş. Hemen cimere şikayet et. Beni de et. Bende de şaibe var... 😁😁😁

Üst Alt