Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu için yalnızca psikiyatriye gitsem olmaz mı?

Mara

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
659
Engelli raporu daha once hic almadim ama 2028'de EKPSS'ye girmek istiyorum, o yuzden alacagim. Yalnizca psikiyatrik hastaligim var. Baska bir hastaligim yok. Yine de baska branslarda da muayene vs. olmak zorunda miyim? Kapi kapi dolasacak miyim? Nasil oluyor bu is?

Formaliteden de olsa sağlık kurulunun belirttiği bütün branşlara girmek zorundasın o şekilde oluyor çok uzun sürmüyor .

Kardeş niye takıldın bu kadar 1 gün içinde hallediyorsun zaten doktor bişeyin varmi diyor benle ilgili yok diyorsun.Burda bile takıldıysan bu konuya sıkıntı

Sağlık kurulu (heyet) raporu için gereken branş sayısı sabit bir rakam değildir. Raporun amacına (engelli tespiti, silah ruhsatı, işe giriş vb.) göre genellikle en az 5 farklı ana branştan (İç Hastalıkları/Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, Kulak Burun Boğaz, Psikiyatri vb.)muayene olunması gerekir.

@Mara, sana bir kağıt verecekler ordaki tüm bölümlere gideceksin zaten muayene etmiyorlar eger onun bölümüyle iligili hastaligim yoksa diyorsun hemen imza atip gonderiyor

Kulaga cok ugrastirici bir seymis gibi geldigi icin sordum bu arada. :) Yardimlariniz icin tesekkurler.

@Mara, valla ben bir kac kez aldim sıra oldumu sorun oluyor ve her bölüm bulunduğun hastaneye göre bir ucu bir bölüm diger ucu bir bölüm ama illa ayni gün bitirmene gerek yok o kagit sende kaliyor ertesi gunde gidebilirsin muayeneye devam edersin

• Beğen
Reaksiyonlar: Mara
Devlet hastanesinde heyet odası koridoru var branşlar yan yana dizili girip girip çıkıyorsun bizde öyle o yönden rahat ve çabuk .

herkes alabilir mi psikoz için ilaç kullanıyorum stabilim uzun süredir ama ekpss kafamı çelmiyor değil @Mara lütfen aldıktan sonra tüm adımları anlatan bir konu açabilir misiniz veya burayı revize etseniz almak isteyen veya süreci bilmeyen kişiler için yardımcı olur diye düşünüyorum.

@ahmet0099, şöyle ben doktora sorduğumda ben yazı geçerim ama %0 falan verirler demişti özel doktor şimdi devlete gidiyorum artık neye göre derecelendirme yapıyorlar acaba şimdi iyiyim hiçbir sıkıntım yok dersem ve ilac dozajımı en alt limit görürlerse %0 alıp damgalanmak da saçma olur :&

@sokr@t, Engelli raporu için bana hangi bölüme gitmek istediğimi sordular. Ben de psikiyatri ve nöroloji bölümlerini istedim ve sadece oralara gittim. Ama en son 8 farklı bölüm de rapora prosedür gereği imza attı.

@NewDay, Ben gittiğimde fotoğrafı orada çekmişlerdi. Fotoğraf çekmeyen kurumlar da mı var?

Hanginiz engelli raporu almak için olmayan hastalıklarınızla ilgili bölümlerde muayene oldunuz bilmiyorum ama olayı biraz karıştırıyorsunuz sanki. Engelli sağlık kurulu raporu başka bir şeydir; güvenlik görevlisi, silah ruhsatı veya durum bildirir rapor gibi farklı amaçlarla alınan sağlık raporları başka şeylerdir. Bunların hepsine “heyet raporu” denmesi ve birden fazla, farklı branştan doktorun imza atması, sizin bütün o bölümlerde muayene olacağınız anlamına gelmez. Bölümler amaca göre belirlenir. Burada amaç silah ruhsatı değil, durum bildirir değil, engelli raporu adı üstünde. Hangi engeliniz var hangi rahatsızlığınız var ona bakılır.

Sağlık kuruluna ilk başvurunuzda hangi rahatsızlıklarınız olduğu sorulur ve belirttiğiniz rahatsızlıklara göre ilgili branşlara yönlendirilirsiniz. Ben “KBB ve fizik” dediğim halde, başka bir rahatsızlığım da yoksa örneğin göz bölümünü neden eklesinler?

Şu olabilir: Siz “psikiyatri” dersiniz, ancak rahatsızlığınızı anlattığınızda doktor nörolojinin de değerlendirmesi gerektiğini düşünebilir. Ya da “fizik” dersiniz, doktor rahatsızlığınızın endokrinoloji tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyleyebilir. Ancak bu, olmayan rahatsızlıklarınız için doktor doktor dolaştırılmanız anlamına gelmez.
Yine başka bir durumda kişilerin %90 alabilmesi için şundan da alırım bundan da alırım gibi birden fazla hatta bütün bölümlere girme çabası başka zorunluluk başka bir şey. Benim engelimi tek başına %40 olarak kulaktan verseler fiziği de yazmazdım mesela. Niye uğraşayım.

@dermansiz, hocam psikoz veya psikotik bölümünde hastalığınızın bir kodu olur f29 f28 gibi yanlis hatirlamiyorsam benimki f29 bu yuzden rapor verildi

Üst Alt