Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan sakatlığım var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

turgay79

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. d engellim var. b sınıfı ehliyetim var. otomatik vites kullanabiliyorum zorda olsa, neyse şimdi ben 2. el araç alsam rushsata engelli diye yazdırabiliyormuyum, yoksa tertibat mı gerekiyor, ehliyet değişiyor mu, normalde vergiden muafım, motorlu taşıt vergisinden yararlanabiliyormuyum.
dr otomatik kullanabilirsin dedi. 0 araçta ötv den yararlanamıyorum, diyorum ki bari park alanlarında bari kullanayım. bu arada ( sağ koldan engellim var, 4 santim kısa şimdiden tşk.

benim arkadaşım sağ el bilekten ampüte ötv indiriminden faydalanarak araç aldı. ama onun h sınıfı ehliyeti var.

Sürücü belgesi vermeyen sağlık kurulundakiler hakkında BİMER'e şikayette bulunun.

Aşağıdaki başlıklarda yer alan yazıları alıp vergi dairesine götürün. Hatalarını anlayıp işlemi gerçekleştireceklerdir.

Sağ kolu kısa olanlar vites kolunun uzatılması ile vergi muafiyetli araç alabilirler

Koldan-Elden (üst ekstremiteden) sakatlığı bulunup sürücü belgesi ve araç için rapor?

'özel donanımlı araç kullanır,H sınıfı ehliyet alır' raporu almalısınız. Bu raporla sürücü kursuna kaydınızı yaptırıp sadece direksiyon sınavından geçerek B sınıfı ehliyetinizi H sınıfı ile değiştirmelisiniz. Aracınız tertibatlı olmak zorunda.MTV'den de muaf olursunuz.

vıtes degıtımı acaba. aparat nelere takıldı.

tskler. arkadasım

Vites değişmez. Sadece vitese sabit bir parça takılır

DÜN vergi dairesine gittim, otomatik vitese aparat takılıp 5 santim yükseltsem ötv den yararlanırmıyım dedim. cevap : bilmiyorum dedi sorarız dedi :)))))))

:) Aman iyi, hiç olmazsa öğrenmeye niyetli arkadaşımız. "alamazsın" diye kestirip atanlar da var!

Vites kolunu yükseltmek ya da sol ele almak şeklindeki donanımla araç alımında ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsin.

:) :) aynen oylee,, normal vites uzatma oluyorda. Ama otomatik vites ornegi halen bulamadim bilgisini. :)

turgay kardeşim ben otomatik vites koluna uzatma yaptırdım kabul edildi. bir yılı geçti ben alalı
modele göre taptırmak lazım ben honda civic 2012 model otomatik için yaptırdım

Ornek bir resim varmi. Gonderebilirmisin. Cok sevinirimm gonderebilirsen.

Cok sevinirimm .. turgayduru@hotmail.com örnek teskil eder belki. Birde montaj projesini nerde yaptirdin. Kendine goremi istedin yoksa bilir kisi mi yaptirdi.

Üst Alt