Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan engelliyim. ÖTV muafiyet raporum onaylanmıyor!?

Konular
21
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar merhaba bugün silivri d. hastanesine heyete girdim mevcutta özel tertibatlı ve otomatik videsli araç kullanır H sınıfı ehliyet alır 2010 silivri d. hastanesi tarihli raporum var ama engel oranı belirtilmemiş maliye araç konusunda muafiyet vermiyor. ve beni b.sadi konuk d. hastanesine sevketti. sevk ettiği kağıtta H sınıfı ehliyet için başvurmuştur yazıyor hiç alakası yok ehliyetim var zaten.
Arkadaşlar yarın sadi konuk devlet hastanesine gidicem hastane hakkında bilğisi olan tecrübesi olanlar bilği vere bilirmi.
1. resim
özel tertibatlı ve otomatik videsli araç kullanır H sınıfı ehliyet alır 2010 yılına ayit.

2. resim

bugün heyete baş vururken istediğim rapor şekli: özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır ve oran.
(KIRMIZI ÇERÇEVELİ YERDE YAZIYOR)

3. resim
hastanenin sadi konuk devlet hastenesine ehliyet istiyor diye sevk ettiği yazı.

cabbarehlinamus

Vergi dairesi sevk etti sanırım?

Ben olsam o sevkle sadi konuğa gitmem. Çünkü sevkle gidersen sadi konuk raporu doğrudan vergi dairesine gönderir ve sonuç olumsuz olursa işler çok zorlaşır.

Onun yerine bu sevki unut, yetkili hastanelerden birine kendi başına başvur ve uygun rapor almaya çalış. Velev ki bi hastane olumsuz rapor verirse, dönüp başka hastaneye gidersin. Ne zaman ki işine yarar bir rapor alırsın, o zaman gidip araç alımı için başvuru yaparsın.

Bu sevkle gidersen ve sonuçta "özel donanımlı araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli ve üzerinde yüzde bulunan rapor alırsan, o rapor da işine yarar, araç alımında kullanabilirsin.

OturanBoğa
bülent abi bilği için teşekkürler.
şöyle bir durum var ben aracı aldım kredi çekildi tertibatlar takıldı işlendi ama raporda oran yok diye verği dairesi onaylamıyor mevcut raporun üzerine de oran yazmıyorlar ve raporda vermiyorlar anlıycağınız çıkmazdayım bir yol varmı bu şekilde bildiğiniz.
not: silivri devlet hastanesi sevk etti.

cabbarehlinamus

Sevkle değil de kendi başına gidip rapor al derim yarın. Sevk kağıdını vermeden, bireysel bağvuru gibi. Rapor aldığında da götür vergi dairesine teslim et.

@OturanBoğa

Tamam bülent abi mecbur öyle yapıcaz.
peki elimde ki mevcut olan bu rapora birşey yaptıramazmıyım? ayrıca bu raporla H sınıfı ehliyetim var 2011 yılında aldım.
rZdBbm.jpg
[/URL][/IMG]

@OturanBoğa
Anladım bülent abi bilğilerin için teşekkürler.
beyaz yakalılar her zaman ki gibi engelimizin önüne engel koymaktan çok hoşlanıyorlar.

Kardes sen direk hastaneye git vergi indirimi için engelli oranim gösteren bir rapor istiyorum sağlık kuruluna böyle de zaten oran 5 te olsa 1 birde olsa farketmiyor bi şekilde bir rakam yapacaklardır

@OturanBoğa Bülent abi bakırköy d.hastanesine sabah gittim heyete girmek için doktorları gezmeye başladım.
1. fizik tedavi
2. ortopediye girdim doktor senin durumunda olan kimse buradan o raporu alamadı heyet vermedi boşa girme elinde ki ehliyettende olma dedi tercih senin benden duymadın dedi bende işlemleri yarım bıraktım çıktım geldim.
ne önerirsiniz?
selo_selo07
Arkadaşım o şekilde raporum var ama iki raporu ayrı ayrı kabul ederler mi?
özel tertibatlı otomatik vitesli araç yazan raporda oran yok.
verği indirimi için aldıpım raporda %72 yazıyor?
iki rapoor birleştirilir mi verği dairesi tarafından?

Istanbul dışında başka illerin büyük ilçe hastanelerine git 4 günde alırsın raporu

Ya abicim benim Kinder oran yoktu , sizi araç bayileri yonlenlenirmiyormu

Abi ben a yak sanıyordum senin engeli .kolla ilgili prosedürleri bilmiyorum

@selo_selo07

sana katılıyorum çok mecbur kalınca il dışı çözmek daha mantıkılı. ehliyetleri yenilerken mecburen öyle yapmak zorunda kalıcaz.
sorunu şöyle çözücez oran olmayan özel teretibatlı araç kullanır rapora ek olarak verğİ indirimi için aldığım %72 olan sürekli işaretli raporu dün muameleciye vermiştim buğün verği dairesine soruldu olur demiş bende noter tastikli olanları buğün gönderdim inşallah bir sorun çıkmaz ise pazartesi ötv muafiyetini alıcaklar.

Üst Alt