Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ diz altı amputeyim. H sınıfı ehliyetimi B olarak değiştirmek istiyorum?

al neri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetimi B ye değiştirmek istiyorum
sağ diz altı amputeyim.
ne yapmam gerekiyor.
teşekkürler.

Bi saglık raporuna ihtiyacınız var sonr h sınıfı ehliyet veren bir kursa kayıt yaptıracaksın sadece direksiyondan sınava girecen ekonomik açıda 400 tl ye yakın para çıkar cebinizden rapora kursa ve araca

deli yürek kardeşim,
yanlış anladın herhalde H den B ye çevirmek istiyorum:D
yinede H sınıfı ehliyet veren bir kursamı ihtiyac var.?

Hastalığınız B ehliyet için uygun değilse alamazsınız.

Sağ bacak amputasyon olduğu için B sınıfı ehliyet almanız mümkün değil. Araç kullanmak için özel donanıma ihtiyacınız var zira...

b sınıfı ehliyetimi aldım.
olmaz olmaz bu hayatta..

;););)
Burası türkiye...
Alırsın tabi...
''İş bilenin kılıç kuşananın'' demişler!
Hayırlı olsun.

Benim anladığım normal araç kullanıcaksın. Dez avantajı ortadan kaldırıyorsun yani:confused:
Taksicilik yapabilirisin mesela şimdi:confused:
Saçma mantıksız olan herşeye muhalefet iyidir...

Siz hangi şehirdesiniz ve ehliyetinizde bir ibare yazıyormu?

Selamlar

evet iş bilenin kılıç kuşananın tabi. de anladığınız gibi bir illegal durum yok. ne torpil ,ne tanıdık,ne şantaj :p ne kaset:p
gittim trafik şubesine dedim ki ehliyetimi değiştirmek istiyorum kanunen hakkım var. dediler ki 3 ün 1 ini alırsın heyet sana hayatta bu raporu vermez dediler
ben de dedim allahın dediği olur ben kendime güveniyorum. sonra devlet hastanesi (izmir) ne gittim doktorlara izah ettim muayene edin, test edin, isterseniz arabayı kullanayım emin olun dedim.(ki zaten 14 yıldır kullanıyorum)
11 tane ortapedi doktoru vardı muayenede(stajer doktorlar asistanlar falan) dedimki illegal bir şeyde istemiyorum sizden ama takdir sizin dedim
ve aldım.
engeller beyindedir. olmaz olmaz..

bu arada ali yüce bey, eğer ehliyetiniz varsa (h sınıfı) önce trafik şubesine dilekçe ile başvuru yapın ehliyetimi değiştirip b sınıfı yapmak istiyorum diyetrafik şube il sağlık müdürlüğüne gönderiyor resmi yazı ile onlar da hakem hastane dedikleri bir devlet hastanesine heyet raporu verilmesi istemiyle gönderiyorlar
ehliyet alacak adaylarda aranan sağlık şartları isimli bir şartname var internette bulabilirsiniz. orada detaylı bilgi var

umarım sizde istediğiniz ehliyeti alabilirsiniz.

Helal olsun vallahi :) Siz, diz altı ampute olup B sınıfı sürücü belgesine sahip olan bildiğim ikinci kişisiniz...

Bu arada, B sınıfı almakla, ÖTV istisnalı araç alma hakkınızı kaybetmiş oldunuz.

Sevgili Oturan Boğa ,
Teşekkür ederim.
ötv indirimi hakkımı kaybettiğimi biliyorum fakat,
ötv indirimini bile burnumuzdan getirmeleri,sırf indirim yaptılar diye engelli kardeşlerimizi illaki sakat ibaresi olan plaka ile dolaştırmaları vs..zaten bi faydasını görmedim 14 yıldır.
yeniden b sınıfı ehliyet almanın verdiği his paha biçilemez zaten.
saygılarımla.

Aynen katılıyorum. H sınıfı diye dayatılan şey tam bi deli gömleği... Bir de damgalı plaka ve kullanım kısıtlamaları olunca, cehennem azabı...

Bende h sinifi ehliyeti istemiyorum b ye cevirmek istiyorum tamamen sacmalik.

Bende dizustu ampute otomotik normal tertibatsiz arac kullaniyorum ve b almak istiyorum acaba b ehliyet verip yalnizca otomotik vitesli arac kullanabilir ibaresi vererek bu sekildd b verirler mi bir sirkette satis temsilcisi yada gorevli mudur olamiyorum araba suremiyor olmam cok lotu taksicilik yapamamakta cok kotu yani bizi sinirlandirmalari cok kotu.

Ben zaten suan oto vitesli arac suruyorjm normal sirketin araclari hep otomotik vites zaten slklnti degil 10 senedirde boyle cok sukur kaza yapmadim hic bikez polise uakalandim radardan 600 tl ceza kesti 500de arac sahibine cok agirima gitmisti haksizlik...

Ama hala kullaniuorum hic caydirmadi beni...

Üst Alt