Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım ve kolumda hareket kısıtlılığı var. Ehliyet alabilir miyim?

Afacan28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben sag kolu çok hafif tutan, sag ayagıda az miktarda tutmayan, sag tarafı felçli bayım, Sürücü belgesi almak istememe ragmen alamadım, 2 defa Numune hastanesine başvurdum ikisindede elim boş döndüm, aracımı hiç bir alet takılı olmadan çok güzel kullanmaktayım, ne yapmam lazım, bana yardımcı olacak fikirler verirseniz çok memnun olurum, saygılar.......

Benim sorununuz hakkında bilgim yok. Ancak hem özür durumum hem de sorunum sizinkine yakın olduğu bu konuya yazma gereği hissettim.

Geçtiğimiz günlerde OMSS başvurusu için rapor aldım. Süresiz ve % 73 oranında özürlü olduğumu bildiriyor. Ben bu raporla ehliyet başvurusu (H) da yapabilir miyim merak ediyorum.

Teşekkürler...

Merhaba, Bulundugunuz yerde sakın hastaneye başvurmayın rapor almak için, Özel poliklinikler var, sürücü belgesi raporu veren, bu polikliniklere başvurun yaklaşık 20 veya 30 Liraya rapor alabiliyorsunuz, bu raporla sürücü belgesini alın, Ben öncesi Hastaneye başvurdum sürücü belgesi alamazsınız dediler ve bu belgeyi Trafige gönderdiler, o yüzden sürücü belgesi alamıyorum.... Allah şifalar versin.............

Sürücü belgesi için kullanılacak raporlar ancak o amaçla alınmış olursa geçerlidir. Başka bir amaçla alınan ve üzerinde sürücü belgesine/araç alımına dair değerlendirme bulunmayan raporlar o açıdan hiç bir işe yaramaz...

Özel poliklinikten alınan sürücü olur raporları ile sürücü kursuna yazılıp sürücü olmayı hak etseniz de, %90 ihtimalle ehliyetinizi alırken emniyetteki görevliler "gidip Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni rapor alın" diyecektir... Onun için doğrusu Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birin birinden rapor almak.

Bir tarafı felçli olup sürücü belgesi alan üyelerimiz var. Başka hastane ve doktor bulmalı ve yeni rapor almalısınız....

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/gun...ya-standartlarinda-duzenleme-istiyoruz-g.html

Özürlü ehliyeti....

Efendim ben 16 sene önce Trafik kazasından dolayı sag tarafım felç oldu, geçen seneler içinde baya düzeldim, ama sag elim tutmuyo ve ayagımda bastonsuz yürümeme ragmen ayak bilegime yön veremiyorum fakat arabamı çok güzel kullanmaktayım, iki defa Numune hastanesine başvurdum, ikisindede özürlü ehliyeti vermediler.... Afedersiniz ben ne yapıyım....

Afedersiniz, Numune Hastanesinin vermedigi, özürlü ehliyetini, başka Hastane çürütebiliyormu.... Yoksa Numune Hastanesi Hakem Hastane sayılıp, verdigi kararı, ancak kendisine muayene olduktan sonra, bozabiliyormu..... Teşekkürler...

İl sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu hakem hastanesinin verdiği rapor daha kesindir. Onun dışında hastanelerin hepsi aynı... Ama her koşulda yeni hastaneye başvuru yapabilirsiniz. Hatta, hastanenin haksızlık yaptığını, sürücü olabilecğeinizi iddia ederek red kararına karşı dava da açabilirsiniz.

sürücü belgesi

Merhaba, Numune hastanesinden ( hakem hastane ), 4 sene önce, engelli sürücü olamaz diye, rapor almıştım, şimdide Sincan devlet hastanesinden, engelli sürücü olabilir, raporu aldım ( 10 tane doktorun imzaladıgı ), Bu raporla Emniyet müdürlügüne gitsem, H sınıfı sürücü belgesini, alabilirmiyim......

H sınıfı sürücü belgesi için kursa yazılmış ve bu hkıkznmış mıydını? Evetse, emniye raporunuzu verip H sınıfsürüü belgenizi isteebilirsiniz.

Hakan bey sizin konumunuzda 10 gün önce sağ el ve sağ ayak engelli bir arkadaşımıza engel durumuna uygun tertibat taktık , gazı sağdan sola alma tertibatı ve vites kolunu sola alma tertibatı taktık ford fiesata,
Sizin engel durumunuza göre hiç birşekilde araç kulllanamaz raporu veremezler,

Üst Alt