Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Engelli emekli kalkacak yazan arkadaş bu bilgiyi nereden aldın ???böyle boş şeyler yazıp insanların morali ni bozma zaten insanlar ın canı burnunda...ayrıca devlet alacağına Şahin dir.. usülsüz olan ları er yada geç bulur.. herkes için hayır lısı ise olsun arkadaşlar

Eylül ayı yokmu gelen

Şimdi ulaştım telefonla..16.01.2019 da kurula giren raporum hala kurulda gözüküyormus..haftaya bir daha arayın dedi beyfendi..kurul bu kadar uzun sürüyormu ki..bilen varmı?

Umityalcin

evet kardeşim.benim vergi indirimini %42 sürekli olan raporumu yok sayarak %21 indirip kabul etmediler.şimdi mahkemeye versemmi vermesemmi diye düşünüyorum.

Ümit rahatsızlık ne idi ?

42 orandan 21 e düşmesi biraz garip geldi

Rapor u aldığınız hastane araştırma yada eğitim hastanesimi?

Arkadaşlar bugün dünyam yıkıldı engelli vergi indirimi belgesini aldım SSK ya gittim herşey tamam 7 Aydır beklemişim hayaller kurmuşum stresler yaşamışım oh diyordum bitecek
DERKEN SSK bana demesin mi ;
Senin son 7 yılın Bağkur yatmış sen bağkurdan emekli olacaksın ..
Neyse ona da tmm dedim Bağkur a gittim
BAĞKUR MÜDÜRÜNÜN DEDİĞİ ŞU ;

“Bizde vergi indirimi yok
yeniden seni hastaneye sevkedecez sonra bizim kurula gireceksin....”

YANİ BENİM 7 Aydır çektiklerim boşaymış... oturdum AĞLADIM...
Ben bırakıyorum artık bu emekli işini bugün itibariyle..
yıldım
Yoruldum ...
En çok canımı sıkan bu işlere başlamadan önce 40 tane yere 40 tane kişiye sormama rağmen
Hiçkimse son 7 yıl olayını söylemedi....

BUNLARI NİYE BURAYA YAZIYORUM
BEN İYİ Bİ İNSANIM BENİM DURUMUMDA OLAN VARSA ZAMANI EMEĞİ BOŞA GİTMESİN TECRÜBE OLSUN ...
HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN....
Emekliliği haketmemişim demekki napalım
ÇETİN HAYAT İMTİHANIM TAMGAZ DEVAM EDİYOR BAKALIM NERDE NASIL BİTECEK.....

Geçmiş olsun kerem allah yardim çin olsun pes etme dedikleri gibi yap hepimiz zor durumdayız inşallah hakkımız da hayırlısı olur allaha emanet olun

Kerem29..hocam son 7 yıl olayı burada çok kişiye sorulan soru gereği çok söylendi çok yazıldı hocam ya, keşke takip etseydin olmadı özel den sorsaydın be hocam...ah neyse hayırlısı olsun..ama hayat zorluklar ile imtihan değilmidir ki zaten,biz de emekli olurken çok uğraştık çok gel git yaptık hastanelere vergi dairelerine sgk ya vs...bence vaz geçme hocam hele hele hastalığın el vermiyor ise bile daha çok üzerine git..kolay gelsin

Suat58
deathless
Allah razı olsun
Pes etmemeye karar verdim
Ptesi Bağ-Kur’a gidip
Yenimahalle eğitim araştırma hastanesi Ne sevk et diyecem
Bu sefer bütün bölümleri gezecem
Şimdi bakanlığın 2019 resmî gazetede yayınlandığı hastalık oranlarını inceledim ve ekran görüntülerini aldım benle ilgili olanların..
Çıktı alacam Oranları bilmeyen ve yanlış yapan doktorlara gösterecem
Bana yüzde 95 vermeleri lazım kanuna göre

BAKIN ARKADAŞLAR BUNLARI RESMÎ GAZETEDEN ALDIM
Hipertansiyon. 10
Hiperlipidemi 10
Diabetus mellitus (tip 2) 20
Kardiyak aritmi 10
Üst sindirim kalıcı bozukluk (reflü gastrit mide fıtığı ) 10
Kolonik ve rektal hastalık 10
Obsüktrif uyku apne sendromu 35

mesela Uyku apnesine ahi oranı ne olursa olsun yüzde 35 vermeleri gerekiyor kanuna göre
Bana 10 vermişti öncekinde
Sabahtan beri inceledim gerçekten böyle

@Antalyayusuf
Benimde ilk raporumu 59 dan 32ye düşürdüler, ikincisinide 55den 42ye düşürdüler itiraz ederek tekrar rapor almayı dene mahkeme işi biraz meşaketli ve maddiyat gerektiren bir durum.Malum oranları mümkün olduğunca aşağıya çekiyorlar..

@Kerem29
Arkadaş dene şansını yılmayın nasıl olsa çalışıyosundur olmazsada devam edersin ama oradan olur yanıtı aldıysan diğer taraftanda alacaksındır emin ol,haklısın hakkınıda yedirme git peşinden, muayeneni ol bütün tetkik ve evraklarınıda götür oraya bekle olacaktır, olduracaksın salmayın kendinizi...

Ankaradasın madem hacettepe üniversitesi hastanesine gitmeni tavsiye ederim detay yazıp,detay muayene yapılıp gerçekten oran çıksın diye uğraşıyor doktorlar bana öyle oldu banada senin dediğin hastaneyi verdiler ben hacettepeyi istedim.Sağlık kurulunda Ayla hanım var,bir arkadaş yönlendirdi dersen işlerin bir tık daha hızlanacaktır...

Umityalcin Hacettepe uzak bana araba da yok Batıkent yakın ilaç raporlarımı endoskopi kolonoskopi sonuçlarım epikiriz ler arşivli dosya halinde onları götürecem
Ya abi ben 10 senedir hastanelerde geziyorum
Beni emekli etmeleri lazım günde 5 tane ilaç içiyorum kaç yıldır
Daha psikaytr var onları yazmadım onlara uzun takip istiyorlar

Arkadaslar hic onaylanan yokmu bu hafta kimse paylasmadi 9 ayin kacidalar

Kerem29...psikiyatr hariç hastalıkların yüzdeleri emeklilik için yeterli ise psikiyatri yi hiç ekleme derim ben hocam çünkü hem süreli alırsın bir de işin içine psikiyari girdimi işler çok uzuyor...tabi gene sen daha iyi bilirsin kolay gelsin.

Arkadaşlar benim ahi 71 uyku apmesinden 35 aldım hipertansiyon kronik 10 aldım sol kulak %58 kayıp işitme 6 aldım total 51 idi balthazard a girdi 45 e düştü Ankara ya gitti... sizce buda düşer mi ?

Burada maliyede arkadaşım var aynen geri gelir dedi ama bu formu okuyunca zor gibi duruyor

Yokmu blr arkadaş fikrini yazacak

Korhan bey, bu heyet raporunda başınıza dert olabilecek hastalığınız ağır osas olabilir sadece,çünkü siz vergi dairesine sadece heyet raporunuzu veriyorsunuz ve memurlar bunu heyet aldığınız hastaneden istemeyip uyku sonuçlarınızı sizden isteyebilir.Bende benzer durumdayım..Ağır uyku raporunuzu hangi hastaneden almıştınız??

Mustafamks

Psikiyatrik hastalıkların değişme -artma/azalma durumları olduğu düşünüldüğünden genellikle süreli rapor veriliyor.

Ckaya bey Ege üniversitesi hastanesi

Ben kurumsal başvuru yaptım hiç evrak vermedim hastane gönderdi tüm raporlarımı

Umarım sıkıntı çıkmaz

İzmir vergi Dairesindeki arkadaşım tüm rapor ların geldi biz Ankara ya gönderiyoruz dedi..

Korhan1978

BAKIN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİLERİ RESMÎ GAZETEDEN ALDIM
UYKU APNESİ NE AHİ ORANI NE OLURSA OLSUN
Yüzde 35 vermeleri gerekiyor
2. Maddeye bakarsanız obsüktrif uyku apnesi sendromu diyor bu hastalığın adı bu oranı da 35
Doktorların hastalığın adından haberi yok
hep hata yapıyorlar

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*
1-Hafif 2-Orta 3-Ağır
5 10 35
NOT: *Bu başlık; uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunum yetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsü bozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.
Dikkat, konsantrasyon, diğer bilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental ve davranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmoner hipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler, polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır, bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.
Uyku Bozuklukları- Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması
1. İnsomniler (Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatik insomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni, çocukluk çağının davranışsal insomnisi) ___________________________10
2. Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. ___________________35
97

3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. __________________________________________________________________ 35
4. Sirkadiyen uyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazı sendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag, vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) ________________________________________ 10
5. Parasomniler (Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbus bozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan baş sendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) __________________________________________________________10
REM uykusu davranış bozukluğu. Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. _________________________________________________________35

Doktorlar %35 veriyorlar zaten ama Ankara %10 a düşürüyor maalesef aynı sorun bendede var bakalım ne olacak

Çevrem de 35 alıp aynen geri gelen ve Şuan emek li olan arkadaşlarım var düşürse bile mahkeme ye verirsin tazminat davası açar geri ye dönük haklarını da alırsın kim söyle di nerede okudunuz bunu 35 10 a düşüyor diye ??? Ahi 71 benim

Haa süreç uzarmı uzar ama benim zamanım çok hiç önemli değil... 51 olan rapor balthazard ile 45 e düşecek Ankara apne den 35 i 10 yapacak engelli kartım çıkacak %45 den ank bu nu kesecek yok öyle bir dünya evrak eksik okur PSG raporu epikriz eyv geri gelir mahkeme Side var bu işin

Bana bir kaynak gösterirmisiniz 35 i 10 a düşürdüklerine dahi ltf

Benim önceki 42 rapor aldığım onkoloji hastanesindeki göğüs doktoru çok gıcıklık yaptı cpap cihazıyla uyuyorum dediğimde asker bile oluyorlar nolacak diye Atarlanıp
yüzde 10 verip göndermişti
Bu ülkenin çivisi çıkmış devletin resmî gazetede yayınladığı genelgede ahi oranı falan yok obsüktrif uyku apnesi direk yüzde 35 yazıyor
Cpap cihazını gösterdiğim insanlar bu ne böyle sen her gece bunla nasıl uyuyorsun diyolar
Yaşamayan bilmez
Ama işte gelgör ki bunu yetkililere anlat

Adam senin tipine bakıp yargılıyor
İçini bilen yok ki

Bu sefer saç sakal uzatıp yüzüme kara sürüp üstümü başımı yırtıp gidecem

BU ARADA İYİCE ARAŞTIRDIM bu sefer ulucanlardaki
ANKARA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTNESİNE GİDECEM
HAKEM HASTANE İMİŞ VE BU İŞTE TECRÜBELİ DOKTORLAR ORDAYMIŞ

Korhan1978

BAKIN ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİLERİ RESMÎ GAZETEDEN ALDIM
UYKU APNESİ NE AHİ ORANI NE OLURSA OLSUN
Yüzde 35 vermeleri gerekiyor
2. Maddeye bakarsanız obsüktrif uyku apnesi sendromu diyor bu hastalığın adı bu oranı da 35
Doktorların hastalığın adından haberi yok
hep hata yapıyorlar

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*
1-Hafif 2-Orta 3-Ağır
5 10 35
NOT: *Bu başlık; uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunum yetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsü bozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.
Dikkat, konsantrasyon, diğer bilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental ve davranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmoner hipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler, polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır, bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.
Uyku Bozuklukları- Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması
1. İnsomniler (Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatik insomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni, çocukluk çağının davranışsal insomnisi) ___________________________10
2. Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. ___________________35
97

3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. __________________________________________________________________ 35
4. Sirkadiyen uyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazı sendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag, vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) ________________________________________ 10
5. Parasomniler (Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbus bozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan baş sendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) __________________________________________________________10
REM uykusu davranış bozukluğu. Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. _________________________________________________________35
Kerem whatsap ın varmı

Ahi kaçtı raporda

Ahi oranı önemli Ankara için raporların aynen gidiyor Ankara’ya

1 ay geçmeden avukat ile görüş hakem hastane ye sevk ettiler mi seni oran düştük ten sonra

Ahi 31ve üzeri olanları düşürmüyor lar zaten onların raporunda ağır osas yazıyor ahi 30 ve altında olanı orta osas yazdığı için düşürüyolar maalesef

Şimdi oldu Baydar bey... Kerem e bu yüzden sordum...ahi yi Ablam avukat benim belki yardımım dokunur Bilgi verecektim

Kardiyoloji oranı baybas ameliyatı olmuş hastayı da düşürür ank operasyon dan sonra düzelme şansı var diye kronik olan hastalık lar da oynamıyor.. apne de AHİ oranı Kerem dediğim gibi bir avukat ile görüşmeni öneriyorum

Üst Alt