Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisi alıp spiritüel uğraşları olan var mı?

Sahsen yatis olmadan duzelme saglanacagi fikrini gercekci bulmuyorum. Zaten hezeyanlarla bogusuyorken duzenli bir ilac tedavisine gecmez hasta. Duzenli ilac tedavisi icin illaki bir sure alikonmasi gerekir kisinin, ki eger kafasinin yerine gelme olasiligi varsa yerine gelsin de iyilik hali gozlensin, hastalandigini anlasin.

Kafaniza gore ilac ekleme cikarma yapamazsiniz. Boyle bir tedaviden asla verim alinmaz. Yukarida dendigi gibi, cevredekilerin olaya mudahil olmasi gerekiyor.

@kara duman,

İlaçları bırakmadan yarıyıl tatiline çıksa ilaçları düzenlese iyi olur.Hastahane ortamı çok kötü ve psikiyatriye başlayıp kafasına göre ilaç bırakan kimse yok.

Arkadaşlar ben psikozda değilim. New Age isimli bir inanca inanıyorum. İnanan kişiler tesadüflerin tesadüf olmadığına inanırlar, benim gibi.

Hayatına devam eden, staja gidip çalışabilen biri sırf psikozu akla getiren şeylere inanıyor diye niye hasta muamelesi görüyor? Psikiyatristler zaten bu bakış açısı yüzünden ilaç yazıyor, inanç mı yoksa hastalık mı diye düşünmüyor kimse.

Bu mesaj alma olayı bende yıllardır bazı dönemler var. Sizin dediğiniz gibi bu bir hastalık olsaydı beni birçok kez hastaneye yatırmaları gerekirdi.

New Age akımına ünlü bir youtuber olan Enes Batur da kapılmış, onun da sonu hastane olmuş, bilgin olsun diye söyleyim dedim.

Daha da bir şey demem, insanlar istediğine inanmakta özgür..

@Elijah,
Ben 2023 yılındaki ataktan beri hiç psikoza girmedim ki. Yurtta üç kişilik odada kalıyordum geçen yıl, alınganlık vardı ama atağa çevirmedi. O zamanlar hasta olmadıysam hiç olmam ben. Şu anda mesela okul hayatımı devam ettiriyorum. Arada rastgele insanların benden bahsettiklerini düşündüğüm oluyor, o kadar. O da benimle uyuşan şeyler olduğu için. O kadar şey üst üste denk geliyor ki tesadüf diyemiyor insan.

Üst Alt