Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisi alıp spiritüel uğraşları olan var mı?

@WinstonSmith, kafamı meşgul ediyor bu düşünce. Dün gece korktum çünkü dünya sadece benim içinde olduğum odadan ibaret zannettim.

@Pickle,

Böyle bir video geziyor sosyal medyada. Sen kimsin diyor. kocaman gölge ben tanrıyım diyor ya diğerleri diye soruyor. Başkası yok sen ve ben, diğerleri senin türevin diyor. bunu ilk defa düşünen sen değilsin. Bu biraz rahatlatır belki seni.

Yahu biz psikiyatrik hastalar hastalık ataklarında ne kadar zavallı oluyoruz.İnşallah bilim insanları,hekimler radikal çözümünü bulur da tedavi oluruz.İlaç sektörüne deneme tahtası olmayız. @Pickle iyi görünmüyorsun yazdıklarında yakında doktor kontrolün vardı (sen yazmışsın)umarım doktorun yanlış giden sağlık durumunu farkeder çünkü,şuan hepimiz bunu görüyoruz.

Bu arada arkadaşlar izahla hasta olana anlatamazsınız kafa karışıklığını kendimden biliyorum körü körüne bağnazca inanıyoruz kafamızdaki saçma düşüncelere.

Ne hikmetse akli melekesi buraya yazacak kadar var ama anlattığı şeyler akli dengesi yerinde olmayan kişilerin yazdıkları şeyler.

Dopamin reseptörleri bozuk olduğu ve yüksek seviyede dopamine mağruz kaldığı için aklı karışık.Endokrin yani hormonal problem yoksa beyninde ya da kapasitesinde problem yok.

Bazen sizin anlattıklarınıza bakıyorum da ortak nokta hep korku. Aynı hisleri kardeşim de hissediyor. Keşke buna bir çare bulunsa.

@KırıkZihin,
Tanrıdan mesajlar almak sadece akli dengesi bozuk insanların mı yaşadığı bir şey? Tanrı her gün bizimle konuşur, tabii farkedene.

Dünyada sadece benim bilincimin ve bulunduğum yerin olması da mantıklı. Sizlerin hiç aklına gelmedi mi?

Ben hayatımdaki çoğu şeyi burada paylaşıyorum. Buraya sadece hastalık konuşmak için geliyor olsaydım yaklaşımın doğru olabilirdi.

Durduk yere yalancı muamelesi yedik.

@Emrekvk,
Annem de bu tarz şeylere inanıyor. Düşünce gücünün gerçek olduğuna birçok kez şahit olduk birlikte. Mesajlar aldığımı söylediğimde karşı çıkmadı.

İlaç içmediğim gece kalp çarpıntısı oldu, duracak sandım. Sanırım ilaç kalbi etkiliyor.
İlaç içmeyi dert etmiyorum, verdiği etkiyi seviyorum. Bazen çok stres olursam antipsikotik atıyorum.

Son düzenleme:
@Pickle,

İlaçlarınızı düzenli kullanın. Ben doktor yanlış teşhis koydu diye bir günde kafayı yedim. Zaten aşırı takıntılı olduğum için saçma sapan hareketler yapıyorum. İlacın en yüksek dozlarındayım sırf kendime ve çevreme zarar vermemek için. Bu yolla sizi istismar edenler olur. Bir gün sizleri biri o düşüncelerinize katılıp sizi dolandırabilir. Ki hastanede yanımda ekt olan biri öyle oldu. Adamı peygamberler para istedi, cinler para istiyor diye milyonlarını götürdüler. Sizlere acil şifalar diliyorum.

@Pickle, Kimsenin size yalancı dediği yok🙂

Söylediğiniz şeylere sarsılmaz bir inançla inandığınız için kendinize göre doğru söylüyorsunuz.

Ama daha öncede yazmıştım ağır bir atak halindesiniz ve ilaçlarınız ya fayda etmiyor yada dozu yetersiz yada ilaçlarınızı aksatıyorsunuz.

Şu an ki halinizle bırak bu forumun tamamını bütün dünya bir araya gelse düşüncelerinizin yanlış olduğuna sizi ikna edemez onun için atak halinde ki pisikozda konuşarak ikna ve pisikoterepi işe yaramaz ne söylenirse söylensin kendi inanç ve düşüncelerinizi kendinizce kanıtlayacak delilleri sonsuz bir şekilde bulursunuz ilaç tedavisi şarttır.

Allah şifa versin Amin.

Kendini başrol sanma durumu var arkadaşta. Ama yalnız değilsin senin gibi düşünen dolu

Spiritüel, mistik inançlarına destek sağlamak ister gibi de bir hali var ya da yazılanları okuyunca öyle anlaşılıyor .

@Tyler D.,

Bir netflix dizisindeki karakterde de var.Mesajı okuyup ilk 2 dakika da çıktı karşıma.Belki karakter durumudur ama yaygın dediğiniz gibi.

@sokr@t,
sokrat. adamım benim. sana da uzaydan jüpiterden filan mesajlar geliyomu. veya mezarlıktan geçerken mezarlardan ses geliyomu kulağına supermansın ya ondan soruyom.

Paligis 6 mg oldu. Boşu boşuna doz arttırıldı bence, suçluluk hissediyorum doktora anlattığım için. Atak geçirdikten sonra önce Paligis, şimdi de Abilify eklendi. Ben atakta kullanmaya başladığım Rexapin ile devam etmek istiyorum.

Rexapin 10 mg
Paligis 6 mg
Abilify 10 mg

@Pickle,

Suçluluk hissetmene gerek yok belki de başına gelecek daha kötü bir şeyi engelledin

Beni pek önemsemiyorsunuz ama normal bir insanın her zaman ufak tefek sorunları olur.Normal değerlendirilmediğimiz için ve ufak tefek sorunlar olduğu için o ilacın dozunun düştüğünü görmedim ben.Yakın biri havada durduğunu gördüm şahitlerim var dese ona inanır ilaç dozunu yükseltirler.

Sırf normalden farklı düşünüyorum diye niye fazladan ilaç içeyim? Rexapin hariç antipsikotikleri kaldırdım. Besin takviyeleriyle sadece tek bir ilaç kutusunu görmek doğal yaşayan meditasyoncu teyzeler gibi hissettirdi

@Pickle,

Psikolojiyle ilgili herhangi bir bilgim yok ancak senin durumun sadece "normalden farklı düşünmek"ten biraz farklı sanki.

Tedavini aksattığından veya değiştirdiğinden ailen ya da doktorun haberdar mı?

Üzgünüm , bana kalırsa yaşadıkların psikotik bir durum farklı bir düşünce değil ama yine de basit mantık üzerinden bakacak olursan böyle bir şeyin gerçek olması mümkün değil evrenden mesaj alman mümkün değil ya atak geçiriyorsun ya da kendini kandırıyorsun ikisinden biri

Doktor bilgisi haricinde ila kesmek sağlıklı bir davranış değil başına çok büyük iş açar 🙁🙁🙁 üzgünüm

@KırıkZihin, Doktorların gereksiz ilaç yüklemesi yaptığını kanıtlamak için olmasın? Bu bir inanç, psikotik belirti değil. Yakında görecek buradaki insanlar, ilaç çıkarmayla atak geçirilmez ve tek ilaçla hayata devam edilebilir.

Bir tavsiye olarak söyliyim. En son kafama göre takılıp uyumadığımda ve kafamı bir şeylerle bozduğumda kendimi bakırköyde buldum hayat senin etrafında dönüyormuş gibi geliyor yeni bir şeyler keşfediyor gibisin ama maalesef öyle olmuyor. Ama ne kadar yazsakda insan yaşıyor keşke burdaki abilerde ablalar beni oralara düşmeden uyarsaydı gitmeseydim aileme sorun çıkartmasaydım şuan bile ailemle arada iş bulamamakla ilgili sorun yaşasamda evimde telefonumla bunları yazabilmek büyük rahatlık bunların ilkimi aileme en büyük destek sonra doktorlarıma borçluyum. ha bu arada en son yattığımda bu spirütüal şeylerden birine inanıpda kafayı bozduğumu söylemedim sanırım onuda söylimnneyse bir musibet bin nasihattan iyidir ama umarım nasihatlar işe yarar ve tedaviniz nasıl ilerlemesi gerekiyorsa doktorlara uyarsınız yatış olmaz yatış çok zor.

Dahiliyeye yazdırdığım D vitamininin dozu artınca neye uğradığımı şaşırdım. Uykusuz geceler, göğsümde sürekli bir huzursuzluk hissi, ağız kuruluğu, susuzluk. Tahlile dayanan dahiliyede bile böyle bir hata olabiliyorsa demek ki.

Bu olayın üstüne antipsikotiğin dozu artınca o da fazla gelir diye bi düşündüm. Saçma gelecek ama o ilacı içince çok ciddi belirtiler yaşayacağımı düşündüm.

Buradaki bazı kişilerin anlamasını beklemiyorum.

Yeni dozdan 1 tane atıp duruma bakıcam, muhtemelen hiçbir şey olmayacak.

@Pickle,

Kardeşim senin durumun iyi değil, ailenin de bunu görüp duyup sessiz kalması garip, ben seni defalarca uyardım ilaçları aksatma, buraya yazdıklarını doktora da anlat diye ama sen tuhaf bir şekilde umursamıyorsun.

Bak hastane ortamı berbat bir yerdir, iyi insan bile girse kötü hisseder öyle bir yer maalesef o yüzden bu fırsatı tepip atağa davetiye çıkarıp yatışını mecbur kılma.

Doktora dürüst ol, psikoloğa da görün, onlar bu psikoz belirtilerini sana kanıtlama konusunda daha deneyimliler, doktorlar sadece ilaç seçimi konusunda iyiler.

Kendi hayatını mahvetme yani, senden en çok yine sen sorumlusun, bunun bilincinde ol, burada kimse senin kötülüğünü istemez, denilenlere ve uyarılara kulak vermelisin artık.

@Pickle, Bence siz doktora da gitmeyin!!

Her şeyi çözmüşsünüz nasıl olsa zaten seçilmiş kişisiniz özel kimsenin göremediği şeyleri görmek gibi özellikleriniz var!!

Hem doktorda kim alt tarafı yıllarca tıp okuyup binlerce hastaya bakıyor zaten ilaç şirketlerinin ortağı onlar canı sıkıldıkça ilaç yazmaktan zevk alıyorlar!!

Birde sizin de dediğiniz gibi bu forumda ikide bir size tavsiye ve akıl veren ukala kişiler var sizin üstün özelliklerinizi kıskanıyorlar belkide doktorlarla beraber ilaç şirketlerinin ortakları da olabilirler yoksa niye sizin iyiliğinizi isteyip ikide bir yazsınlar işleri güçleride mi yok onların yani ne olmuş yazanlarda aynı rahatsızlığa sahipse veya yakınları hastaysa ve aynı yollardan defalarca geçip çok acılar çekip öğrendiklerini aynı şeyleri sizde yaşamayın diye sizle paylaşıyorlarsa ne anlar onlar dimi!! anlamalarını beklemiyorum demişsin zaten.

Üst Alt