Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisi alıp spiritüel uğraşları olan var mı?

@berke26,
ilaç içmeyi kahvaltı etmek gibi düşün , 5-10 tane ilaç içmek başka 1-2 tane ilacı düzenli içip normal hayat sürmek başka , bunları yazarken başka bir akıl hastası şuan bizim sokakta sürekli bağırıyordu , saçma düşüncelere kapılmak insanı daha da hasta eder ,benim görüşüm bu

Bunun gibi şeyler yaşayan var mı? Bunlar frekans yükselmesi belirtileri ve üst boyuttaki varlıkların hayatımıza müdahale etmesi..

Uzun zamandır dinlemediğim bir şarkıyı tekrar dinleyeyim dedim. Şu sözler dikkatimi çekti: "Bu hayat anlamsız bir şaka" içimden dedim bence değil. Sonra bir daha dinleyesim gelmedi.

Ertesi gün staj imzası atarken sınıf arkadaşımın telefonunda Mickey Mouse görüp içimden dedim, sevimli karakterleri telefonuna koyan bi tek ben değilmişim.

Aynı gün tam da önümde birisi Mickey Mouse resimli bir ceket giymişti. Ve altında "life is a joke" yazıyordu. Hayat bir şaka..

Bunu yazarken saat 12:55 ve telefonumun şarjı 22

@Pickle, Mickey Mouse resimli ceket giyende "Bu hayat anlamsız bir şaka" yazsaydı tutturmuş olurdun ama olmamış tutmamış:)Şaka bir yana da sen böyle şeylere kafa yorduğun ve dikkat ettiğin için sana denk geliyormuş gibi geliyor herkes neler denk gelse de farkında bile olmaz çünkü senin gibi kafa yormuyor dikkat etmiyor böyle şeylere hafızasından silinip gidiyor olsa bile hepsi tesadüf .
Saat in 12:55 olması ve tel şarjının 22 olmasında da mı bir şey var diyorsun yazmışsın da o yüzden sordum alakayı da hiç kuramadım .:unsure:

@Pickle, Tesadüflerden anlam çıkarma ben hastayken de oluyordu. 14:14 saat tekrar bakıyorsun 14:28 mesela. Bence hastayken bilinçdışı hesaplıyor ve biz farkına varmadan o saatte bakmamızı sağlıyor.

@Pickle,

Kampüs kalabalıktır belki.300 kişi bağırınca sorun oluyor.
İngilizce dersinden çıktım.Evin kapısına bir gün öncesinden bir kaç kişi göndermiş balmumlu saç diye bağırıyorlar.Ders çıkışı gelmiş panoya bakıyor saçımı görsün diyor.Sıkıntı kişinin erkek olması.Liseden sağdan soldan bu tarz olay oluyor ama benim işime yaramıyor.

@Pickle, yıldızlarınız çakışmış işte o kılığı giyen kişiyle bkz. Tesadüf

@osmangazi, bana da hayran hayran biz aranıyoruz bu tesadüfleri atak sırasında gibi geliyor.

Sanırım yaratıcı karakterlerimiz olması ortak noktamız ama özelim güzelim diye gezip yatış sonrası şiddetle ölmek isteme halini defalarca yaşamış biri olarak mucize aramama hatta olsa da görmezden gelme taraftarıyım.

@Pickle,
Üniversiteye gitmek için yurtta mı kalıyorsun yoksa aile evinde misin ? Frekans yükselmesi “üst boyut varlıkları” gibi kavramlar mistik ya da spiritüel anlatılar psikozda bu tür düşünceler beynin kendi içsel üretimleriyle de tetikleniyor.

Özellikle duygusal anlam arayışı, stres veya yalnızlık bu tarz deneyimleri güçlendirebiliyor. özellikle “hayat bir şaka” sözünün tekrar tekrar karşına çıkması gibi — bir psikoz hastasında görülebilen anlam yükleme (referans fikirleri) türü düşüncelere benziyor. Yani kişi çevresinde rastlantısal olayları kendisine özel bir mesaj gibi algılayabiliyor. Bu durum genellikle beynin anlamlandırma sisteminin aşırı aktif hale gelmesiyle ortaya çıkıyor.

Sende saldırganlık etrafa zarar verme gibi şeyler yazdıklarında gözlemlemedik ama psikoz etkisinde olduğun için bu senin için bir zarar bak bu kadar kişi psikoz'da olduğunu söylüyorsa vardır bir bildiğimiz, şimdi bu yazıyı okuduktan sonra önce aileni arayıp iyi olmadığını söylüyorsun daha sonra randevu alıp doktora gidiyorsun mümkünse ailenle git ve mümkünse buraya yazdığın yazıları doktorada gösterirsen iyi olur.

İzlediğim bir videoda bu tarz inançları olanların düşük zekalı olduğunu söylüyordu. Tabii ki inanmadım. Benim gibi düşünen insanlara düşük zekalı dicek ki insanlar materyalist olsun.

Yarın psikiyatri randevum var.

@Pickle, Bence bu tarz düşünce ve tutumların ne yüksek zekayla ilgisi var ne de düşük zekayla.Sadece çok düşünme ile ilgisi var birde sosyal çekilme ile oluşan boşlukta ilginç konulara kayma ve o konularla uğraşma etkisi.

Hayata bir anlam katma çabası işte her şeyin bir nedeni var hiç bir şey tesadüf değil de falanda filan bir dine inanmak gibi bir şey bu da.
Modern din gibi bir şey oldu zaten bu yok spiritüel uğraşlar yok evrene mesaj göndermeler insanlar oyalansın diye uydurup duruyorlar.

Şunu atıyım.Eski bir makalem eğitici.

@NewDay,

Psikolojik/psikiyatrik durumları olan insanların bulunduğu yere bu ve benzeri videoların atılmasını yanlış buluyorum.

@WinstonSmith,

Bu tarz konuşulmayan şeylerin açıklanması iyi bir şey bence.Diğer kaynaklara bakıp benzer bir şekilde kişinin içi kararabilir.

Üst Alt