Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz birisi işletme okuyup devlette mesleğe atılabilir mi?

seda73838

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
20
Herkese merhaba sorum şu psikoz hastası biri işletme okuyup meslekte başarılı olabilir mi devlette

İşletmeyi oku kpss yi kazan devlete kapağı at yüksek maaş alırsın

Psikoz hastası birisi , İşletme mezunu olarak E-KPSS'yi kazanırsa kamuda tabi ki başarılı olabilir.

Fazla iş yüklemezler. Yapabileceği tarzda görevler verirler. Ama işten kaytarmayacak .

Her gün sabah mesaiye zamanında gelecek. Varilen vazifeleri gerektiği şekilde yerine getirecek

Bu koşullar sağlandıktan sonra hiçbir sıkıntı çıkmaz.

@seda73838,

Selam,

Hem psikozlu olup hem evli olan öğretmenler/memurlar var forumda.

Psikozlu birisi eğer gerekli hamleleri yaparsa her şey olabilir:

Zengin de olur, memur da olur; biliminsanı olup nobel bile alabilir.

@seda73838,

Ben 20+ yıldır şizofreni hastasıyım. Ben de bugünlere çok kolayla gelmedim ama içimde daha iyi bir hayat kurmak için müthiş bir istek/arzu vardı, hâlâ da bu arzum var ve yavaş yavaş ilerlemeye devam ediyorum.
Mesele istemek ilkin bence:
Bir örnek hikaye yapıştırıyorum aşağı belki fikir verir konyla ilgili olanlara:

Efendim, dalları heybet ile göğe uzanan ulu bir kavak ağacının yanında bir sarmaşık filizi boy vermiş. Baharla birlikte sarmaşık filizi kavak ağacının gövdesine sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurun ve güneşin etkisiyle hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacının boyuna yetişmiş. Sarmaşık bir gün kavak ağacına sormuş: " Sen kaç ayda bu hale geldin?" Kavak: " On yılda" demiş. Sarmaşık kibirle yapraklarını sallayarak gülmüş ve " On yılda mı? Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!" demiş.

Kavak: " Doğru, haklısın" demiş ve başka bir şey dememiş. Derken günler günleri kovalamış yazın sıcak günleri yerini sonbaharın serin havalarına bırakmış. Sonbaharın ilk rüzgarları ile birlikte sarmaşığın nazenin yaprakları savrulurken üşümeye başlamış. Sonra yavaş yavaş büzülüp aşağı doğru inmiş sarmaşık. Endişe ile kavağa sormuş: " Bana neler oluyor ağaç?" "Ölüyorsun" demiş kavak. "Niçin?" diye sormuş sarmaşık. Kavak sarmaşığa haddini bildiren sözü söylemiş: "Benim on yılda geldiğim yere sen iki ayda gelmeye çalıştığın için."

İnsan hayatı da kavak ve sarmaşık gibidir. İnsanoğlu bulunduğu konuma gelirken bilgi birikimi, deneyim ve tecrübesi ile gelmişse neyi nasıl yapacağını bileceğinden hiç bir dış etken kendisini olduğu yerde yok edemez.

Psikozum. Tıbbi sekreterlik okuyorum. Okulda işletme dersleri alıyorum. Staj iyi gidiyor.

Aslında ilaç ağır değil, hastalığı biz ağır geçiriyoruz.

Zaman geçtikçe ilaca alışıyor ve yıllar yıllar sonra pek de yan etki hissetmiyor insan.
(En azından bendeki durum bu şekilde.)

Ekpss den 100 e yakın puan alırsanız lise ortaogretimden atanirsiniz

piskozum arkadaşalar ziraat mühendisliği progrmını bitirdim 4 yıllık özel sektörde çalıştım ekpss ile milli eğitimde 7 yıldır memurum, başarılı olabilir işletme okuyabilir psikoz hastası.

Üst Alt