Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pişmanlıklar ve keşkeler hastalıktan mı?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
907
Sohbet ediyorsun biriyle konuşma sırasında karşıdakinin konuşmasına göre o an aklına gelmeyen şey sonradan aklına gelebiliyor ya da o an konuştuğun şeyden sonradan pişman olabiliyorsun bu her insanda olabilen bir şey mi yoksa biz mi bunu kafamızda çok büyütüyoruz?

Son düzenleme:
@sokr@t,
Pişmanlıklar ve keşkeler hastalıktan değil ama pişmanlıklara ya da keşkelere fazla takılmak hastalıktan.
Herkesin hayatında söylemekten pişmanlık duyduğu sözler ve keşke söylemeseydim diye düşündüğü sözler vardır ama sen çok fazla düşünüyorsun bu pişmanlık ve keşkeleri.
Rahatla biraz :).Seni öldürmeyen pişmanlıklar güçlendirmiştir.
Emin ol insanlar gün içinde söyledikleri sözlerin hepsini ertesi gün bile hatırlamıyor bazen.

@Lilith76,
Doğru valla konuştuklarım ya konuştuklarımız kimin umurunda ki bunu düşünsün taksın unutuyor geçiyorlar biz de boş yere yok ona keşke şöyle deseydim böyle deseydim ya da bunu ona anlatmasaydım diye dert ediyoruz halbuki karşıdaki çoktan unutmuş oluyor bu durumda öyle desen ne olur böyle desen ne olur zaten unutulup gidecek bir konuşma öyle de desen unutulup gidecek böyle de desen.

@sokr@t,
Boş yere üzme kendini.
Bazı insanlar küçük akıllarınca bazı kişilere laf sokarlar ya da kıskançlıklarından kasti olarak incitmeye,acıtmaya çalışırlar.
Anladığım kadarıyla sen böyle kötü kalpli kişilere rastlamışsın.
Laf söyledi balkabağı de geç :)

@Lilith76, laf sokan tarzı insanlarda denk geldi de taktım mı cevabını veriyorum es geçmiyorum takmazsam da muhatap olmuyorum
Soruyu sormamdaki asıl sebep yıllardır görmediğim bir akrabama engelli raporu erken emeklilik konularından bahsetmem oldu malülen emekli olduğumu sanıyorlarmış bende yok ben engelli raporu aldım erken emeklilik benimkisi dedim anlatmasam da olurdu neyse artık !

Bence hastalıktan kaynaklanmıyor insanın kendi yapısıyla karakteriyle ilgili bir durum. Benim de keşke şunu deseydim ya da demeseydim dediğim zamanlar çok oluyor

Takıntılar için yardımcı kitaplar okunabilir
Bu da takıntıyi daha da içinden çıkılmaz durumdan birtakım tekniklerle azaltabilir
Çünkü takintiya odaklanmak takintiyi daha da büyütür
Hayat çok kısa kendinizi yipratmayin bence

Ama @Lilith76, in dediği gibi çoğu insan zaten konuştuğu ya da konuştuğumuz şeyi unutuyor. Canını sıkan bir durum olursa da yine'laf söyledi balkabağı 😁' de he de geç.
40 ondan sonra zor oluyor ama Kafa yapımda bir takım değişiklikler yapıyorum ben de

@sokr@t,
O akrabana emeklilik durumunla ilgili şeyler anlatmış olmaktan niçin pişmanlık duydun?Kusura bakma ben tam olarak hangi noktaya kafan takıldı anlayamadım.
Benim de bir kuzenim var ve eskiden ona hastalığımla ilgili şeyler anlattığım için pişmanım ama kafama takmamaya çalışıyorum.
Görüşmüyorum zaten yıllardır.Benden uzak olsun da ne olursa olsun.Umurumda değil.

Bazen bir tartışmadan sonra keşke şöyle söyleyip karşılık verseydim dediğim oluyor.

Bu biraz da mizaç meselesi. Her şeyi hastalığa bağlamamak lazım.

@Lilith76, akrabama anlatmakta şu yönden pişmanlık duydum öncesinden psikolojik rahatsızlığım olduğu zaten biliniyordu hatta onlar malülen emekliyim sanıyorlarmış bende yok engelli raporu aldım erken emeklilik benimkisi dedim bu konulardan anlamayan insanlar sonuçta engelli raporu deyince sanki malülenden daha ağırmış gibi durumum sanki gibi anladı bana öyle geldi engelli ya raporun adı .
Kısaca kendimi engelli yerine mi koydum onun gözünde ona anlatarak dedim keşke evet malülen emekliyim deyip geçseydim dedim.

Bu her insanda olan bir sey, hatta sosyal medyada bunun bir geyigi var. :) Bulabilsem atardim.

Tabii bunu kafanda cok buyutuyor musun o mesele. Can sıkıcı olmaya basladiysa, seni rahatsiz ediyorsa, aylarca bunu dusunuyorsan bir uzmana danis.

@Mara, uzmanı mı kaldı durumum yıllardır bu zaten takıntılıyım teşhiste Okb danışmaya gerek yok ilaçta kullanıyorum şu an taktığım meseleyi anlamaya çalışıyorum neden taktım gerek var mı bunu takmama gibisinden sosyal medyadaki geyik neymiş bununla mı ilgili ?

@sokr@t,
Akrabanın gözünde engelli olup olmamak senin için önemli bir konu olabilir tabi ama bence benim akrabamın gözünde engelli olmam veya olmamam umursanacak bir durum değil.Nitekim engelliyim zaten.
2022 maaşına başvurabilmek için 2004 te ilk engelli raporu çıkarttırdığımda,teyzem bana,maaş almak için değer miydi,kendini engelli yerine koydun demişti.Halbu ki aynı teyzem,arkamdan deli diye dedikodumu yapan kişi.
Kısacası kötü olan durum senin engelli olup olmaman değil.Akrabalarının sana karşı iyi niyetli olup olmamaları.
Zira her harekette ve sözde niyet önemlidir.
Misal bir akraban sana seni aşağılamak maksadıyla engelli gözüyle bakıyorsa ne yazık ama eğer akraban sana gerçekte olduğundan aşağı veya yukarı gözle bakmıyor ve sana karşı sevgi dolu ve samimiyse ne mutlu diye düşünüyorum.
Akraba veya başkasının gözünde engelli olmak umurumda değil.Engelli olmayı kötü bir durum olarak kabul etmiyorum.
Herkesin engeli var aslında ama kiminin bedeninde,kiminin aklında,kiminin de kalbinde ve ruhunda.
En kötüsü kalpten ve ruhtan engelli olmak.Çünkü onlar kötü kişilerdir benim gözümde.Kendi dertlerine yansınlar.Kötü insan olmaktan daha kötü birşey yok.

@Lilith76, neyse artık boş bulundum söyledim söylemesem daha iyiydi ya da bari malülen emekli biliyorlarmış ya zaten beni engelli raporu aldım dedim madem malülende de %60 engelli raporu isteniyor benim %40 Okb gibi bir şey deseydim aklıma da gelmedi neyse
Ben o konuştuğum akraba da arkadaşa da şuna da buna da kimseye güvenmem herkes karşısındakini kendinden aşağıda görmek ister .

@sokr@t,
Herkes karşısındakini kendinden daha aşağıda görmek ister gibi bir düşüncem yok benim.Kendimi de ne başkalarından aşağı ne de üstün görüyorum.
Sadece duygusuz,kötü kalpli ve kötü ruhlu insanları aşağı görüyorum.
Herkesin üstün tarafı da vardır aşağı tarafı da vardır ama bazı insanlar yoğurdum ekşi deyipte kendi aşağı taraflarını kabul etmek istemez.Hep karşısındaki insanın aşağı tarafını görür.
Bir de kıskanç tipler vardır.Aşağı taraflarını için için kabul ederler ama herkese kendilerini çok üstün göstermeye çabalarlar.Bu tür insanlar insanlara hep hatalarını ve aşağı taraflarını söyleyip moral bozmaya çalışırlar.
Biliyorum sen Tanrı ya inanmıyorsun ama Tanrı seni hep iyilerle karşılaştırsın inş. :)
Ben bütün yaşadıklarıma rağmen iyilikten umudumu kesmedim.Sen de kesme :)

@sokr@t, Yaşın ileri olmasının pişmanlıklarla keşkelerle bir alakası var mı??Yetmiş seksen yaşında değilsinizdir ama hiç ölüme yaklaşmaktan veya hayat koşullarının değişmemesinden bir çıkarım olabilir mi? Benim merak ettiğim bir konu bu.Yeni yeni çaresiz hastalıklarım oldu ama bu tarz bir düşünceyi benimseyemiyorum da.

@Lilith76, Sen insanları ne aşağıda ne yukarı da görüyorum diyorsun ama kötü dediğin sevmediklerini aşağıda görüyorsun belki sana göre kötü kimse zaten sevdiğim kişileri aşağıda görüyorum demez demiyor da o zaman seni aşağıda görenlerde seni kötü görüyordur .
Ben karşımdaki kişilerin ne olduğunu biliyorum zaten o yüzden boş bulundum söyledim diyorum ya zaten kıskançlık ya da hasedlik dediğin şeyi de en çok en yakınındakiler yapar insanoğlu öyledir akraba ,arkadaş gibi kişiler yapar bu konularda bolca tecrübe sahibiyim.
Tanrı ya inanmak inanmamak mesele değil umudumu kaybetmişte değilim çünkü zaten bir şey ummuyorum olduğu gibi kabul ediyorum.

Son düzenleme:
@sokr@t,
Kötülük kavramına bakış açısıyla alakalı tamamen.
Bana göre insanlara sen aşağısın ben senden üstünüm demek kötülüktür mesela.
Kıskançlık kötülüktür,nefret kötülüktür,yalancılık kötülüktür.
Yoksa biri birinden daha az zekidir,başkası o birinden daha zekidir.Biri birinden daha güzeldir,bir başkası da ondan daha güzeldir veya yakışıklıdır.Biri daha hareketli ve enerjiktir,bir diğeri ağır kanlıdır.
Biri yüzde 40 psikolojik engellidir,başkası yüzde 80 psikolojik engellidir.
Yukarıda yazdıklarımı aşağılık veya üstünlük olarak görmek hem aptallık hem de kötülüktür.
Birisi güzelse,diğeri zekidir,biri zekiyse diğerinin sanata yeteneği vardır.Sanata yeteneği olmayanın spora yeteneği vardır.
Uzun lafın kısası herkesin ayrı üstün ve aşağı özellikleri vardır.Yani mantıken herkes bir anlamda eşittir.
Birisi kendini güzel diye,yakışıklı diye,zeki diye,sanata yeteneği var diye vs. üstün görüyorsa o insan ya toy birisidir ya da kötü ve kıskanç birisidir.
Ha başkasına göre sen kötü birisi olabilirsin dersen.O başkası yanılıyor derim.
Hayatım boyunca kimseyi kıskanmadım,aşağı görmedim ve nefret eyleminde bulunmadım ama yine de beni kötü bilen insanlar varsa bu dünyada,kötülüğün anlamını tekrar düşünsünler derim.

@Lilith76, kibir kötülüktür, kıskançlık (hased)kötülüktür bunları herkes biliyor zaten ama çoğuda bunları yapmaktan geri kalmıyor sana göre falanca kibirli ya da kıskanç seni sevmeyen birine göre de emin ol sen öylesindir öyle olman gerekmez belki de öylesin bilemem.
Kimse ben kötüyüm demez sen bile mesela kimseyi kıskanmadım aşağı görmedim diyorsun kime sorsan bunları yaptım demez emin ol.
Neyse her insanda az ya da çok nefis var ego var daha güzelim zenginim demek kibirse daha iyiyim daha dürüstüm demekte kibirdendir.
Konu nereden nereye saptı bu arada mesele akrabama engelli raporu aldığımı keşke söylemeseydim den nereye geldi neyse oldu artık!

@sokr@t,
Ben durduk yere kimsenin karşısına geçip,sen kıskançsın,sen büyükleniyorsun,sen nefret dolusun,bu sebeple de kötü birisin.Senden çok daha iyi niyetlerim ve kalbim var demedim.
Kibirlenmek demek birisine durduk yere sen kötüsün ama ben iyiyim demektir.
Kötülük ve iyilik üzerine düşüncelerimi yazdım ben sadece.
Neyse senin de yazdığın gibi konu çok dağıldı.
Sen de kıskanç veya kötü niyetli ya da her nasıl nitelendiriyorsan,akrabalarının ne düşündüğüne fazla takılıpta,dert etme.
Üç günlük dünya fazla gam ve kasavet etmeye değmez.

@Lilith76, kimsenin karşısına geçip sen kıskançsın ,kibirlisin, nefret dolusun demezsin zaten kötü diye nitelendirdiğin kişiler için öyle düşünüyorsun ki buraya da yazıyorsun diyorum karşısına geçip demekle aynı zaten neyse dediğin gibi konu dağıldı herkes iyi olsun .:)

@sokr@t,
Durduk yere kimseden daha iyi olduğumu da düşünmüyorum.
Ne zaman birisi bana ya da bir başkasına durduk yere ve haksızca hakaret ediyor,küçümsüyor veya herhangi bir kötülük yapıyor,işte o zaman o kişinden daha iyi olduğumu düşünüyorum da söylüyorum da.Bu düşünce benim kibirli olduğum anlamına gelmez ki :).Gerçekçi olduğum anlamına gelir.
Ne yapayım yani kötülük yapan insan hakkında,ne kadar iyi bir insan diye mi düşüneyim.Sen buna kibir diyorsan eğer,yanlış düşünüyorsun forumdaşım.
Benim için herkes iyi insandır ve iyi kalplidir ama kötülük yaptığını görünceye kadar iyidir.
Açtığın konuya sen boş yere üzülme diye,iyi niyetle cevap yazdım ama konu dallandı,budaklandı.
Neyse bence de herkes iyi olsun.Sana aynen katılıyorum :)

@Lilith76, kötüye kötü demen kibirdir demedim ki zaten ben daha güzelim daha zekiyim ..v.s... demek kibirdir demişsin ya sen ben de daha iyiyim, daha dürüstüm v.s... demekte kibirdir dedim kısaca övünmek kibirdir bu da benim düşüncem ben fikrimi söyledim sen fikrini söyledin mevzu uzadı da uzadı! :)Neyse @Lilith76, açtığım konuya iyi niyetle cevap vermişsin madem sağol o zaman ne diyeyim .:)

Son düzenleme:
@sokr@t,
Kimseye daha iyiyim ve dürüstüm demiyorum da düşünmüyorum da.
Sadece kötülük yapan birini gördüğümde,ne kadar kötü birisi diye düşünüyorum ve söylüyorum.
Hayatımda kimseyi kıskanmadım,kimseye nefret eyleminde bulunmadım ve kimseyi kendimden aşağı görmedim diye yazdım.
Kötü bir insan aşağı bir insandır benim gözümde yazdım.Yani bütün iyi insanlardan aşağıdır kötü insan anlamında.Kötü insanı aşağı görmek kibir değildir.
Zekiyim,güzelim demek başka kötü insanı aşağı görürüm demek başka.
Zeka ve güzellik göreceli denebilecek kavramlar.Zekanın türleri var bildiğin gibi.Güzellik ise o güzel varsayılan kişiye bakan gözlere ve gönüllere göre değişiyor.
Kötülüğe gelince,kötülüğün sana göresi bana göresi olmaz.Kötü kötüdür.Kötülük kötülüktür.
Kötü birisini aşağı görmek kibirlenmek değil bence.
Sana göre kibirse başka diyeceğim yok.

@Lilith76, yazdıklarımı çarpıtma sana daha iyiyim daha dürüstüm diyorsun demedim kötü birisine kötü demek kibir değildir de dedim.
Sen neden üstüne alınıp haklı çıkma gayreti içine düştün konuyu uzattın onu da anlamadım sen dahi iyi olsan ne kötü olsan ne kime ne ?
Kötü birisini senin aşağıda görmen bir şey ifade etmez ki statüsü geliri şusu busu senden iyidir senin aşağıda görmeni kaale bile almaz .
Sen neden kendine bu kadar değer biçiyor savunmaya geçiyorsun kötüyü kötü görmen aşağı görmen meziyet mi herkes yapar bunu .
Kötüye kötü demende aşağıda görmende karşı çıktığım bir şey mi var ki senin için kibirse diyorsun daha haklı daha bilgili çıkmak nedir?
Neyse cevap vererek iyilik yapmışsın sağol dedik yeterli bu kadar iyiniyet ! iyilik ! haksızsın haklıyıma döndü olay yeteri kadar da uzadı .

@sokr@t,
Sen yukarıda daha iyiyim,daha dürüstüm demek kibirdir diye yazmışsın.
Daha iyiyim ve daha dürüstüm demekle,daha güzelim ve daha zekiyim demek aynı şey değil demeye çalışıyorum.
Zeka ve güzellik göreceli ama iyilik,dürüstlük veya kötülük göreceli değil.
Benim iyi veya kötü olmamla ilgili değil konu.
Neyse yazdığını çarpıtmaya çalışmıyorum.Yazdıklarına anladığım kadaryla cevap vermeye çalışıyorum.

@Lilith76,
Ha! tamam şimdi anlaşıldı iyi olmak dürüst olmak insani bir meziyet olması gereken zaten bunu dillendirmek bununla övünmek kibirdir dedim daha iyiyim daha dürüstüm diye övünür mü insan ya kibirli ve itici geliyor bana öyle tipler olması gereken o neden övünülür ki !

@sokr@t,
Kötülüğün meziyet gibi görüldüğü bir dünyada yaşıyoruz.Kötü olmakla,zeki olmak birbirine karıştırılıyor.
Bana da kötülerin zekiyim diyerek övünmesi itici geliyor.
Kötü birisi karşına çıktığında,kötü olduğunu söylersin ya mesela.O da sana sen aptal olmasaydın ben bu kötülüğü sana yapamazdım diyerek pişkin pişkin övünür.Öyle bir durumla karşılaştığında iyi ve dürüst olmakla övünesi gelir insanın.
Yoksa durduk yere kimse kimseye ben iyi ve dürüstüm falan demez ve bu özellikleriyle övünmez.
Kötü kötülüğüyle övününce,iyi de iyiliğiyle övünür.

Üst Alt