Bunlar da benim poğaçalar.. Kaşarlı ve dudaklı...
Poğaçayı da hiç sevmem. Başka yapacak şey bulamadın mı? Bari emek vermişken şöyle etli, sütlü bişiler yap da yemeğe geleyim
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bunlar da benim poğaçalar.. Kaşarlı ve dudaklı...
sizler daha iyi bilirsiniz epey ekmek yapan olarak ama. su korona cikali beri disaridan hic pismis mamul almiyoruz. haliyle az yesekte eve ekmek lazim diye eksi mayami 8 gunde yapabildim sizlerin tariflerinizi referans alarak.Ooo maşallah poğaçalar çok güzel. ben ilk yaptığımda şeklini verince fırında 40 dakka 30 derecede beklettiktim oda fazla oldu diye düşündüm. sonrasında okadar tutmadım buna yakın bi görüntü oldu benimki de.
Ekmeklerde gözenek olmuyor..mayayı yapalı 4 seferdir ekmek yapıyorum hep böyle. Her mayanın huyu suyu farklı buda böyle heralde dedimdihamuru katı yoguruyor olabilirim oda aklimda olsun..3 posta katliyorum distan içe dogru..mayayı aktif hale getirdim bu aksam ekmek yapcam bunlara dikkat edeyim bakalım bi değişiklik olacakmı.
evdekiler muthis memnun, cok begendik eksi maya ekmegini ama un pahali beya...
evet bende 5 kiloluk katmer aliyorum..
Yağ sorun oluyormudur?
ıste bende ıslak elle kaldırıp kadırıp havalandırıyorum. sızın katlama dedıgınızın baska cesıdıymıs. koyde kucukken yengemın hamur yogururkenkı gıbı lap lap lap dıye cırpıyorum. cok guzel gozenekler oluyor hamurda.Katlama yaparken un kullanmayın. Bir tasa su koyu elinizi batırıp çıkartın. Islak elle tutunca hamur yapışmaz.
bende denedım eksı hamurdan pıde pek memnun kalmadım pıdeden ekmek gıbı.1 bardak sutu ısıtıp bır yumurtanın beyazını bır kasık sıvı yag bıraz pakmayayla hamur yaptım kabardıktan sonra yumurtanın sarısına parmak uclarını batırarak hamuru baklavalar yaptım. boylesı cok daha hosumuza gıttı.@GRAHAM BELL Eline sağlık.ekşi maya ayrı bir lezzet iyi yapmışsın. hamuru yogurunca beklemek icin tasa alırken bende yagliyorum katlama yaparken her seferinde unlarla boğuşuyordum..
corona yüzünden evde çeşit denemeler yapar olduk. pide yaptım dün, youtubeden izledim masmavimutfak3 takip etmek istersen cok guzel seyler yapıyor oradaki tarifi yaptim cok iyi oldu ama zor geldi evdekilere beklemeyin bida yapamıcam dedim hergün ugrasamak zoor![]()
![]()
Sorun olmaz ama hamur çok yağlanırsa kıtırlığı azalır. Bir de yüzü pişerken matlaşıyor.
Bak bu video çok güzel... Adam çok cıvık hamurlarla bile çalışabiliyor.
ovvv goruntusu cok guzel olmus. bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.tadı begenıldıde boyle bır goruntusu olsa daha guzel olurdu.yaptıktan sonra beklettım. sız beklemesı bıttıkten sonramı yaptınız baklavaları.
bende parmak uclarımı yumurta sarısına batırarak yaptım ama sızın baklavalar gıbı hıc olmadı.
sizde tuzu hamuru yogurdukatan sonra mı koyuyorsunuz .
maksat hamuru cok hareket ettirerek hava almasiymis gibi dusunduruyor.Ekşi mayada sonradan koymak gerekli. Çünkü tuz mayalanmayı yavaşlatıyor. Adam normal hamurda ister önden, ister sonradan pek bir fark görmedim ben. Hatta önden koymazsam hamur çok hızlı mayalanıp yumuşuyor.
Alemsin vallaBen de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım
![]()
Ben de havuçlu kek yaptım ama tarifte bir tuhaflık vardı sanırım ğ¤
Seni keklemişler ne yazık ki...
O havuçlu kek değil, kekli havuç...
Çavdar ekmeğinde başka un katkısı hiç yok galiba esmer guzeli olmuş..
Pide hamurunu su,
un mayadan yapıyorum başka birşey koymadan