Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanamayan SOL KOL Engellileri gelin sesimizi duyuralım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ben de sol kol engelli biriyim.
bu işin şu an tek yolu yurt dışından araç getirtmek
2012 yılında almanyada jetta aracımı getirttim. ankarada bir heyete gireceksiniz ve izin belgesini lacaksınız
daha sonrası sizin elinizde,
bilgilerinize.

Arkadaşlar hepinize s.a iyi günler.
Bir kaç gün önce TC. KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU na yani OMBUDSMANLIĞA ;
SOL kol engellilerin araç alımında ÖTV den yararlanması için haksızlığı belirten ,yani sol bacak engellilerin sol bacağını hiç kullanmadan otomatik aracı kullanmasına rağmen ÖTV indiriminden yararlandırılıp,bizlerin yani sol kol engellilerin aracı kullanırken engelli olan uzvumuzuda kullanabildiğimiz kadarıyla kullanarak otomatik aracı sürsek bile ÖTV den yararlandırılmadığımızı ve
H sınıfı ehliyetinde ''sadece otomatik araç kullanabilir '' ibaresi bulunan sol kol engellilerinde muafiyetten yararlandırılması
belirten bir şikayet formu doldurdum.

GELİRLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ve AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI na ayrı ayrı
Ve dünde Kamu denetçiliği kurumundan aradılar bayağı ilgilendiler .
Arkadaşlar bu pozisyonda olsun olmasın kardeşlerim. sizlerde bu siteye girip bir form doldurum bu yanlışlığı dile getirin lütfen.
Arayan şahıs ne kadar çok olursa o kadar çabuk sonuçlanır dedi.
Lütfen 10 dakikanızı ayırın bir başvuru formu doldurun .
Hayırlı günler dilerim.
_____

Arkadaşlar benim başvuru sonucuma Bimerden bu şekilde mesaj yolladılar.

bimerbilgi1@basbakanlik.gov.tr
9 Eyl (7 gün önce)

Kime: bana
Sayın HÜSEYİN GÜNEŞ ,

Bimer Başvuru Numaranız :688861

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Sayı : 44147364-622-01- 09.09.2014 Konu : BİMER’e başvurunuz Sayın Hüseyin GÜNEŞ (hsyngns1993@gmail.com) İlgi : 29/08/2014 tarih ve 688861 sayılı başvurunuz. Sosyal devlet ilkesi gereğince, gelir dağılımını iyileştirmeye ve vergi yükünün daha adil dağılımını sağlamaya yönelik olarak vergi sistemimizin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara devam edilmekte olup, başvurunuz bu kapsamda değerlendirilmek üzere kayıtlarımıza geçirilmiştir. Ayrıca Kanunun 7/2. maddesinin (b) alt bendi uygulamasında, hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılmasının gerekmekte olduğu, yapılan özel tertibatın kişinin sakatlığıyla uyumlu olmasının yasal bir zorunluluk olduğu açıklanmıştır. Ancak sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmalarının mümkün olduğu belirtilmiştir. Bu sebeple hareket ettirici özel tertibat yapılmaksızın kullanabilecek olduğunuz araçları iktisabınızda ÖTV Kanununun 7/2. maddesinde düzenlenen istisnadan yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır. Demokratik, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışının bir yansıması olan bu sisteme duyarlı bir vatandaş olarak yapmış olduğunuz katkıdan dolayı teşekkür eder, bilgi edinilmesini rica ederim. Cemali OKTAY Bakan a. Daire Başkanı

MALİYE BAKANLIĞI GELİR POLİTİKALARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bimere bi başvuru yine yaptım onlar bıkacaklar artık ama ben bıkmayacam ;)

Sol kol engelli biri olarak ÖTV indirimli araç alamıyorum benim gibi madur olan binlerce engelli arkadaşamız mevcut. sol bacak engelliler otomatik vitesli aracı ÖTV indirimli alırken sol kol engelliler alamıyor. Engelliler arasında dahi böyle bi ayrımcılık olması bizleri maddi ve manevi olarak yıpratıyor. Sürekli mesaj atmamıza rağmen bi gelişme yok değerlendirilecek deniliyor.Torba yasalar çıkıyor her kesimin mağduriyeti gideriliyor fakat biz sol kol engelliler hiç düşünülmüyoruz sadece değerlendirilmek için bekliyoruz.Dünyaya bi daha gelmiyeceğimi çok iyi biliyorum ne kadar ömrüm olduğumu hiç bilmiyorum belki yıllar belki saniyeler.Bu kısacık hayatta bende bi arabam olsun istiyorum. Milyonlarca insan için çok sıradan olan araba kullanmak biz engelliler için çok büyük bi şey. Lütfen ama lütfen artık değerlendirme aşamasından kurtarın bizi binlerce insanın bu mağduriyetini artık giderin SAYGILARIMLA

bu konuda bir Milletvekiliyle görüşebilsek çok daha iyi olacak sesimizi onlar aracılığıyla daha iyi duyurabiliriz. Mecliste engelli milletvekilleri kimler var acaba bilgisi olan var mı?

SOL KOL ENGELLİ TÜRKİYEDEN ALAMADIĞIM İÇİN YURT DİŞINDAN 2008 DE 1997 MODEL OPEL ALDIM. GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE SATIŞ İÇİN YAZDIĞIM DİLEKÇEYE GELEN YAZI.

T.C.
GÜMRÜK VE T©CARET BAKANLI«I
Gümrükler Genel Müdürlü»ü

Say¹/2768689
:
18723479/622.03
Konu
:
Zekeriya USTA-Engelli arac¹ sat¹º¹

©lgi: 02/09/2014 tarihli e-devlet baºvurunuz.
©lgide kay¹tl¹ baºvurunuz incelenmiºtir.
2009/15481 say¹l¹ Bakanlar Kurulu Karar¹ eki "4458 say¹l¹ Gümrük Kanununun Baz¹ Maddelerinin Uygulanmas¹ Hakk¹nda Karar"¹n 107 nci maddesi uyar¹nca;
- Muaf olarak serbest dolaº¹ma sokulan engelli arac¹, üç y¹l boyunca gümrük idaresinden izin al¹nmaks¹z¹n muafiyetten faydalanamayan kiºi, kurum ve kuruluºlara belli bir para karº¹l¹»¹ veya karº¹l¹ks¹z olarak ödünç verilemez, teminat olarak gösterilemez, kiralanamaz, devredilemez, sat¹lamaz veya muafiyet amac¹ d¹º¹nda kullan¹lamaz.
- Muaf olarak serbest dolaº¹ma sokulan engelli araçlar¹n¹n serbest dolaº¹ma girdi»i tarihten itibaren on y¹l geçmedikçe engelli olmayan kiºilere gümrük vergileri tahsil edilmeden sat¹º¹, hibesi veya devri yap¹lamaz. On y¹l sonras¹nda, söz konusu araçlar¹n devrinde gümrük vergileri aranmaz.
Di»er taraftan, yukar¹da bahsi geçen hükümlerde bir de»iºikli»e gidilmesi öngörülmemektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

Ayn¹ konuda yapaca»¹n¹z yaz¹ºmalarda yukar¹da belirtilen tarih ve say¹m¹z¹ mutlaka belirtiniz.

[FONT=Calibri, sans-serif]2008 DE YURT DIŞINDAN ARAÇ ALDIM 2009 DA KANUN ÇIKTI 5 YIL DOLUNCA ENGELLİ OLMAYANA DEVREDE BİLİYORDUK. ŞİMDİ 10 YILA ÇIKMIŞ GÜMRÜKTEN GELEN YAZI ALTTA. YURT İÇİNDEN SOL EL ENGELLİLER ARAÇ ALAMIYOR. YURT DIŞINDAN ALABİLİYOR. 10 YIL NİKAHLI YAŞAYACAK.[/FONT]

[FONT=Calibri, sans-serif]T.C.[/FONT]
[FONT=Calibri, sans-serif]GÜMRÜK VE T©CARET BAKANLI«I[/FONT]
[FONT=Calibri, sans-serif]Gümrükler Genel Müdürlü»ü[/FONT]
[FONT=&quot]

Say¹/2768689
:
18723479/622.03
Konu
:
Zekeriya USTA-Engelli arac¹ sat¹º¹[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]©lgi: 02/09/2014 tarihli e-devlet baºvurunuz.[/FONT]
[FONT=&quot]©lgide kay¹tl¹ baºvurunuz incelenmiºtir.[/FONT]
[FONT=&quot]2009/15481 say¹l¹ Bakanlar Kurulu Karar¹ eki "4458 say¹l¹Gümrük Kanununun Baz¹ Maddelerinin Uygulanmas¹ Hakk¹nda Karar"¹n 107 ncimaddesi uyar¹nca;[/FONT]
[FONT=&quot]- Muaf olarak serbest dolaº¹ma sokulan engelli arac¹, üç y¹lboyunca gümrük idaresinden izin al¹nmaks¹z¹n muafiyetten faydalanamayan kiºi,kurum ve kuruluºlara belli bir para karº¹l¹»¹ veya karº¹l¹ks¹z olarak ödünçverilemez, teminat olarak gösterilemez, kiralanamaz, devredilemez, sat¹lamazveya muafiyet amac¹ d¹º¹nda kullan¹lamaz.[/FONT]
[FONT=&quot]- Muaf olarak serbest dolaº¹ma sokulan engelli araçlar¹n¹n serbestdolaº¹ma girdi»i tarihten itibaren on y¹l geçmedikçe engelli olmayan kiºileregümrük vergileri tahsil edilmeden sat¹º¹, hibesi veya devri yap¹lamaz. On y¹lsonras¹nda, söz konusu araçlar¹n devrinde gümrük vergileri aranmaz.[/FONT]
[FONT=&quot]Di»er taraftan, yukar¹da bahsi geçen hükümlerde bir de»iºikli»egidilmesi öngörülmemektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Bilgi edinilmesini rica ederim.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Ayn¹ konuda yapaca»¹n¹z yaz¹ºmalarda yukar¹da belirtilen tarih vesay¹m¹z¹ mutlaka belirtiniz.[/FONT]

Merhaba arkadaşlar Ombudsmanlıktan cevap geldi. 6 ay içerisinde raporu tamamlayamadık araştırmalarımız devam edecek fakat siz eğer dava açmak istiyorsanız 60 gün içerisinde idare mahkemesine dava açmalısınız yoksa dava hakkınızı kaybedersiniz dediler.Dava devam ederken rapor tamamlanmış olur sizde mahkemeye sunarsınız dediler. İdare mahkemesine dava nasıl açılır maliyeti nedir? bilgisi olan var mı? Hiç böyle davalık bir işim olmamıştı.

Çok bir maliyeti olmaz. Son zamanlarda harçları bilmiyorum ama, heralde 200-300 tl ancak tutar.

sol kol ötv mağduriyetimizle ilgili olarak, AKP milletvekili tanıdığımıza şikayetimiz olduğunu yazılı olarak verip, konu hakkında gelişmeleri yazacağımı duyurmuştum. Öncelikle pek bir gelişme yok bunu söyliyim. konuyu pek çok miletvekiline iletmiş ve bizimle aynı durumda olan sol kol engelli akp mardin milletvekili abdurrahman Akdağ beyle paylaşmış. abdurrahman bey de mağdurlardanmış, ötv ödeyip araç almış, sol kola haksızlık yapılıyor diyip dert yanmış bizim milletvekiline. en son bana ilettiği şu; hükümetin suçu yokmuş bu olayda, yönetmelik yüzünden mağdur olmuşuz, ah bu bürokratlar yokmuymuş çıkan kanunları yanlış yorumlayıp yönetmelik yazıyorlarmış. eli kolu bağlanıyomuş hükümetin böyle durumlarda. çözeceklermiş sorunu fakat ne zaman nasıl çözülecek bir şey söylemedi. açıkçası hükümette sol kol engelli ötv mağduru bir milletvekili varken ve bu kadar basit bir mevzuyu çözmek için genel kurul gündemine 5 dakika bile taşımıyorken, biz ne desek ne yapsak boş bence... 2004 yılında aldığım aracın 10 yıllık süresi bu ay doldu. asla bir daha ithal araç getirmem diyordum, fakat başka çıkış yolu yok, tükürdüğümü yalamak durumdayım sanırım.

merhabalar,

konuyu açtım ama bir daha yazmadım gibi oldum, bunun için kusura bakmayın lütfen. konuyu açtıktan sonra 3 yaşındaki oğlumumun pc bağımlılığı daha ileri boyutlara erişmemesi için bir daha evde PC Laptop vs. kullanmamaya karar verdik ve çalıştığım iş yerinde de neden sebep bilemedim forumlara mesaj yazamıyordum. ama artık iş değişikliği sebebi ile ve buradaki pc lerde böyle bir sıkıntı olmadığı için mümkün mertebe bende katılacağım konulara.

mevzuat vs. yazılmış olması yanlış yorulması bence işin hep hikaye kısımı, sonuçta her bir iş için bir komisyon kuruluyor ve istedikleri herşeyi didik didik araştırıyorlar. burada asıl olan bence, devlet ÖTV gelirlerini daha da düşürmek istemiyor ve bunun üstüne bu kadar yoğun bir ülke gündeminde zaten uğraşmayacaklar bu konu ile ilgili. o yüzden imkanı gücü olan arkadaşlar dayanacak yurtdışı araçlarına, yapacak başka birşey yok gibi şuan.

aranızda hiç gürcistan plakalı araçların TR de kullanılması ile ilgili araştırması olan oldu mu ? bilgisi olan var mı ?

devlet diyorki ötv almıyoruz kdv bizim pek işimize yaramıyor siz gidin paralarınızı yurt dışına verin diğer ülkelerin ekonomisine azda olsa katkıda bulunun diyorlar :)

Ombudsmanlık yapmış olduğum başvuru hala sonuçlandırmadı.Aradığım zaman görüştüğüm yetkili benim gibi bu konuda başvuran yedi kişinin olduğunu ve hepsinin birleştirildiğini ama işlemlerin devam ettiğini söyledi.Bakalım 2-3 aya sonuçlanır dediler.Bakalım.

Dört gözle verilicek cevabı bekliyoruz.. Bize de yazık bizde engelliyiz. Otomatik vites araç almak zorundayız zaten otomatik vites manuelden 5-10 milyar daha fazla. Artık sonuçlansın ve bize gerekli açıklama yapılsın. Eğer olumsuz sonuçlanırsa bu devlete güvenim hiç kalmıcak. Sarayın elektrik faturası 1 milyarı aşmış ama sol kol engelli engelliden sayılmıyor şaka gibi..

Nereye yazmaliyiz. Başvuruda ki 7 kişi 8 olsun.bir kişi bir kişidir.

fidan emin ol o başvuran sayısı 7 ile sınırlı değil, o sayı resmi rakam olarak oraya geçmiştir.

arkadaşlar merhaba.

bende devlet memuruyum. bimerden vatandaş talepleri geliyor. bizde aynı yukardaki gibi ilerdeki çalışmalarda değerlendirilecektir diye yazıyoruz (malesef). ümit kırmak gibi olmasın ama böyle.

ancak eğer dilekçelerin sayısı fazla olursa mecburen karar alıcılar bir düzeltme yapıyor. bazen bir günde bir konuda bin dilekçe geliyor. işte o zaman karar alıcıların fikirleri değişiyor. yani bu konuyu hep birden ve çok sayıda dilekçe ile başvurursanız değişiklik olacağına inanıyorum.

Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 1 yıl evvel "sol kol ötv mağduriyetimiz" adına bireysel bazda girişimim olduğunu yazmıştım bu foruma. Gelişmeleri zaman zaman bildirdim, umudumun kalmadığını da söyledim. Dün bir gelişme oldu, başvurduğum kişi dükkanımıza geldi, nuwanda bey sizin işi 1ay içerisinde çözüyoruz dedi. Yurtdışı ithali için bu ay girişimlere başlayacaktım beklemeye karar verdim. Siyasi gündem çok yoğun dün geceden beri, umarım söz verildiği gibi sonuçlanır.

Hayırlısı inşallah. Umarım siyaset ağzı kalmaz bir sonuç buluruz.

Aslını sorarsanız, benim hala umudum yok. Sürekli değişen siyasi gündem ve seçimlerin yaklaşması, milletvekili olabilme sevdası döneminde, kimsenin bizim sorunumuzla ilgileneceğini sanmıyorum. 7 nisanda meclisin tatile girecek olması da umutlarımı azaltmıyor değil. Bekleyip görücez.

Arabayla gittiğim kuruldan şoför olamaz raporu verildiği zaman geldi aklıma, kurul başkanına isterseniz bir tur atalım demiştim :) neyse ehliyetsiz devam

Bugün bu forumu çok meşgul ettim biliyorum fakat yeni bir haberler var. Az evvel tekrar bir görüşmem oldu, "müsteşarla konuyla ilgili gerekli istişareler yapılmış, yeni yönetmelik yazılıyormuş (yada yazılmış) imza işlemlerinden sonra 1 aya kalmaz yürürlüğe girecekmiş, hayırlı olsunmuş "

eğer yönetmelikle çözülecekse meclisin tatile girmesi olumsuz etkilemez. çünkü başbakanlık imzası ile oluyor. başbakanlık tatile girmez. :)

03/12/2014 Milletvekili Sezgin Tanrıkulunun soru önergesine Mehmet Şimşek in 23/01/2015 tarihli cevabı link te arkadaşlar.Ötv indiriminin sol alt ekstremiteye verilip sol üst ekstremiteye verilmemesi bir ayrımcılık değildir demiş.
Bunu okuyunca umudum kırıldı inşallah olumlu bir gelişme olur. Engelliler Sitesi - Maliye'den KDV ve ÖTV indirimi gerekçesi

Maliye bakanlığının kanunu kendince yorumlayıp, yazdığı yönetmelikle kaybetmiştik ÖTV hakkımızı. Soru önergesine verilen cevapla ısrarla aynı hatayı devam ettirdikleri görülüyor. Eski yazılarıma bakarsanız, zaman geçtikçe benimde umudumun kalmadığını görmüşsünüzdür. 1 yıldır, beni her gördüğü yerde selam vermeden evvel "sol kol ötv işini çözecez ama şöyle oldu, böyle oldu uzadı süreç" diyip açıklama yapma zahmetinde bulunan zat-ı muhterem; "senin işi hallettik, yönetmelik yazılıyor, 1 aya kalmaz imzalanır ve yürürlüğe girer" diye telefon açıp söyleyince, az da olsa umutlarım yeşerdi. Dilerim sözlerinde dururlar, bu hukuk ve eşitlik ihlali son bulur ve böylece sizlere karşı mahçup duruma düşmem. Bekleyip görücez.

nuwanda, kardeşim bize çok güzel haberler verdin.. Allah senden razı olsun, inşallah dedikleri gibi sözlerinde dururlar. Biz ayrımcılık istemiyoruz sadece hakkımızı istiyoruz. Sağ kolundan engelli bi arkadaş ne kadar zorlanıyosa araba sürerken bizde o kadar zorlanıyoruz. O otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alıyorsa bizde ÖTV'siz almalıyız. İnşallah bu saçmalığa bi son verilir ve yasayı düzeltirler inşallah..
marto1, Murat abi konuya bekleniyorsun..

ombudsmanlığa yazdığım yazı 6 ay sonra cevap geldi isterseniz dava açabilirsiniz yazıyor dava açma süresi 6 ay ve evrağın elime ulaştığı süre ise tamı tamına 6. ayın dolduğu gün ben nasıl işten çıkıp gidip o işle uğraşacağım acaba (benim anlamadım maliye bakanı sn şimşek niye anlamak istemiyor anlamıyorum. adamın önünden giderken sinyal vermeden dönsek adam pat diye vursa ne olacak acaba) Mustafa_33 aynen abi kaçak kullanmaya devam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt