Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'den yararlanamayan SOL KOL Engellileri gelin sesimizi duyuralım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim bu yararlanamama yasası ne zaman çıktı bilen varmı

2010 yılı civarına kadar ÖTV indiriminden yararlanıyoduk sanırsam, ondan sonra yasa değişti. Şaka gibi..

arkadaşlar merhaba sol kolundan engelli bir kardeşimiz var kendisi yurt içinden araç almak istiyor ama sol kolundan dolayı alamazsın ötv de falan faydalanamazsın demişler alsan bile aileden biri adına olabiliyormuş kendisi kullanamazmış bu duruma yurt dışından tertibatsız araç getirebiliyormuyum dedi benimde bu prosedürlerdene haberim yok bilgi sahibi değilim kardeşimizin bana yolladığı belgeler linkte mevcut sizlere zahmet burdan bakıp bilgi sahibi olanlar yardımcı olursanız sevinirim

metinceviren

sanırım yanlış anlamışsınız! işitme engelliler düz vitesi rahat duyamıyor! sürekli istop, sürekli arıza. haliyle otomatik vitesin hareket ettirici tertibat sayılması gerekiyor. işitme cihazının değil! Sayın vekil Ruhsar hanım iyi yapmış sağolsun. sol alt ektremitede (ayak veya bacak) sakatlığı olanlar sadece otomatik vites ile ötv'den muaf olunuyorsa işitme engelliler niye olmasın? belgesi mi burada: https://www.facebook.com/photo.php?....128053380611337.33498.100002200266592&type=1

herkes kendi işine baksın!

FIRAT ÜNAL sol kol engelliler TÜRKİYE den alamıyor ama yurt dışından tertibatlı bir şekilde getirebiliyor. 10 yıl sonunda normal kişiye satabiliyor. on yıl içinde engelli kişilere satabiliyor. ankara gümrük ve muhafaza müdürlüğünden belge alması lazım. onunla ya kendisi getirecek yada bu işleri yapan kişilere getirtecek.

adakm nin verdiği linke girerken bir heyecanlandım.Fakat teklifi veren vekilin Mhp li olduğunu görünce hevesim kaçtı.Akp li olsa kesin kabul edilirdi de muhalefet olunca inadına kabul etmiyorlar malesef.

Engelli sorunları siyasi partiler üstü bir konudur. Engelliler yararına olacak bir şeyi hem kendileri sunmuyorlarsa hem de sırf muhalefet sundu diye inadına kabul etmiyorlarsa siz de inadına muhalefet partilerine oy verin o zaman.

13 tane akp milletvekiline fax ve mail attım.biri bile dönmedi.bu iktidar gitmeden bizim sorun çözülmez arkadaşlar....

arkadaşlar tam zamanı. komisyon üyeleri telefon ve mail ile bilgilendirilirse bu konu istediğimiz gibi çıkar. ama çok yoğun bir istek görmeliler.

Bende bir gün oturup tüm engelli vekillere mail atmıştım.İçlerinden yalnız Şafak Pavey dönmüştü. Biz teklif versekte kabul etmiyorlar demişti.

"istenirse" bir gecede yasa çıkarabiliyor. örnekleri görüldü...

Arkadaşlar geçen hafta yazmıştım gelişmeleri, benim bir yıldır başının etini yediğim hükümet mensubu şahıs; bu konunun 1 ay içinde "yönetmelikle" çözüleceğini haber verdi. Ayrıyetten kanun teklifi de olduğuna göre, sorunun çözüleceğine dair umutlarım arttı. Şikayetlerimizi duyan birileri varmış demek ki.

"istenirse" bir gecede yasa çıkarabiliyor. örnekleri görüldü...

arkadaşlar milletvekillerini atabildiğiniz kadar mail atın artık buda gol olmazsa işimiz tırt

maillerinizi sıkılaştırın toplu atın üst üste atın ama atın eşinizden dostunuzdan akrabanızdan arkadaşınızdan rica edin taslak yazın gönderin bimere yazsın ama rica edin ben şuan tanıdığım herkesten rica ediyorum sizde destek olun

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

Ortalama ne zamana sonuçlanır bu önerge? Arkadaşlar lütfen takipte kalın ve gerekli yerlere şikayetlerinizi iletin. marto1 Murat abinin de söylediği gibi, çevrenizdeki kişilere de gerekli yerlere şikayette bulunması için rica edin. Sesimizi duyurmamız lazım, bu saçmalığın acilen düzeltilmesi gerekiyor!!!

Maliye bakanı Şimşek ÖTV konusunda farklı uygulamalardan dolayı mağduriyetleri gidermek adına çalışma yapıyoruz demiş. 2 hafta evvel buraya yazdığım bana gelen haberi doğrular nitelikte oldu bu açıklama. Sanırım ÖTV mağduriyetimiz kısa bir süre içinde giderilecek. :)

milletvekili tanidigimizin bana soyledigi 1 ay icinde hallolacagiydi. Maliye bakanida aciklama yapinca benimde umudum artti. Ustelik 11 yildir bindigim arabami az once sattim. Umarim yaz gelmeden cozulur, uzun sure arabasiz kalmam.

seçime kadar işitme engelliler dahil mağduriyetler giderilmezse seçimde görüşürüz bakan bey.

nuwanda çok hızlısın.Bende sabahtan beri hangi aracı alsam diye bakıyorum :) Hemen moda girdim :))

Insallah adalet yerini bulur.Buna inaniyorum artik.Bizlerde otv istisnasiz araçlarımiza kavuşuruz.

Geldi indirim gözünüz aydın

Ötv ile ilgili taslak metin ortaya cikmis, hayirli ugurlu olsun. Her ne kadar nasil bir donanim kullanacagimizi anlamasamda, sol kol engelliler icin yerel arac aliminda otv istisnasi geri gelecegi kesin gibi.

YOK ARTIK. Taslakta sol el ile iglili kısım.

Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılanmanuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri Ģekildetadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.

Otomatik vitesi kaldırıp böyle birşey koymuşlar.Bu şekilde tadilat yapılan aracıda sanırım bizden başkası kullanamaz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Tebligler/Taslaklar/otv/II_sayili/II_istisnalar_C.pdf

Ayrıca benim doktor raporum otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde ama taslak yalnız manuel vites için yapılmış gene saçmalamışlar.

Ayrıca metinde şöyle de deniyor.

Öte yandan, manuel vitesli bir taĢıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalındasabitlenmiĢ özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından,otomatik vitesli taĢıtlar, özel tertibatlı taĢıt olarak kabul edilir

YOK ARTIK. Taslakta sol el ile iglili kısım.

Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılanmanuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri Ģekildetadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.

Otomatik vitesi kaldırıp böyle birşey koymuşlar.Bu şekilde tadilat yapılan aracıda sanırım bizden başkası kullanamaz.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Tebligler/Taslaklar/otv/II_sayili/II_istisnalar_C.pdf

Ayrıca benim doktor raporum otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde ama taslak yalnız manuel vites için yapılmış gene saçmalamışlar.

Tamamen katılıyorum bu nedir ya bas bas bağırıyoruz otamatik viteslerde sol a ötv siz olsun diye çıkacak olan yasaya bak şimdiden söyleyim arkadaşlar kimse yararlanamaz bu değişecek olan yasadan ''Heyet dr.ları sen direksiyondaki vitesi değiştirebiliyorsan normal viteside değiştirir de ve yararlandır maz laaaar, hangi düşüncesiz insanlar yazıyor ve yorumluyor bu metinleri anlamak gerçekten güç!!!

Ya zaten sağ tarafta direksiyona montaj yapılacak manuel vitesi kullanabilecek olan arkadaşlar 15-25 cm sağ tarafta olan viteside değişterebilirler

Yazıklar olsun bu devlete yazıklar olsun. İnsanlarla dalga geçiyolar resmen, ayıptır. Bu resmen İNSANLIK AYIBI !!! Tam konuya girdim heycanlandım derken, şu karşılaştığım manzaraya bak... Rezil aşağlık insanlar... Rabbim siz ve sizin gibileri nasıl biliyorsa öyle yapsın..

Tamamen okuyunca anladığım sol el engeli bulunan manuel kullanacaksa özel tertibat yaptıracak ama yok manuel kullanmayacaksa otomatik kullanacak oda özel tertibat sayılacak.

Sinerji heycanlandırma bizi. Gerçekten böyleyse havalara uçucam mahalleyi ayağa kaldırcam kardeşim ://

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt