Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende Cimer'e yazdım Maliyeye yönlendiriyor.. Cumhurbaşkanına yazıyoruz neden Maliyeye gönderiyor yazılan yazı anlamadım zaten kanunu sunan maliyemi dikkate alacak şikayet yazımı anlamadım şahsen

Her engellinin 200 binlik araba alacak parası yoktu ama hayali vardı.Gerçek hayatta koşamayan yürüyemeyen,rüya ve hayalinde ancak bunu yapan insanların ellerinden bu hayali de aldılar.

uNiQuE_54

Bana da aynı cevap geldi. Sanki ben maliyeye yazmayı bilmiyorum. Cumhurbaşkanına iletmek için yazıyoruz maliyeye gönderiyorlar. Siz lütfen numaralarını verdiğim kişileri arayın bakın çok önemli tepki şart dikkat çekmemiz gerek bu konuya

Ilk olarak söylim hükümet yanlısı değilim ama muhalefette hükümet gibi vatandaşının sıkıntılarından bi haber olduğu için vatadaş yanlısı adam gibi muhalefet olamıyor diyemiyorki kardeşim sen bu yasayı hangi kafayla çıkarıyorsun hükümet kadar malesef muhalefette hatalı ve yetersiz . Bakınız kendi menfaatleri olduğunda nasıl anlaşıyorlar maaş ödenekleri kıyak emeklilik gibi konularda kusura bakmayın ama muhalefetten bi cacık olmaz hükümetten de olmadığı gibi muhalefet olmadığı için istedikleri gibi at koşturuyor tepedekiler .
Askin_Keskin

%90 ağır hasta kalp nakli bekleyen bir annem var 3.5 yıl önce aceleyle aldığım c sınıfı bir araba (ötvsiz olarak) istisnasız bu süre zarfında yüzlerce defa hastaneye gitmişliğimiz vardır ev hastane 30 km araç suan küçük geliyor sure dolunca buyuk arac almayı dusunuyordum ayipmi bilmiyorum bende hayal kuruyordum bu sefer uzun vadeli iyi bisey olsun istemistim bu foruma yeni kayıt oldum kaydolma sebebim daha cok %90 uzeri engellilere cifte standart uygulanmasını isteyen arkadaşlara bir çift lafım var

ben suan annemin hem eli hem ayagi hemde beyniyim annem ne yasadiysa benzerini yakinlari olara bizlerde yasadik hala yasiyoruzda simdi bu durumu suistimal edenler elbette olacaktir fakat bunun cozumu sizlerin dedigi gibi degil suistimal edenlerin belirlenip buna uygun bir islem yapilmasidir unutmayinki bugun bu konuda taviz verilirse ve ayrisıtırılırsak yarin otv istisnasinin kaldirilmasi ile ilgili bir yasada gelebilir karsimiza bizleri en iyi anlamasi gereken engelli veya engelli yakinlarinin bu ikincillikli görüşleri kendi kendilerinede zarar vereğini unutmamaları gerekir

ben kendi adima bimere dilekce yazdim imza kampanyasina katildim engelli milletvekilini aradim not biraktim yasa cikana kadarda ne gerekiyorsa yapmaya hazirim kazanilmis hakkimizi kolay kolay teslim etmemeliyiz diye dusunmekteyim saygılar

@musty35 ya sen engelli değilsin burda ağız yapıyorsun, yada burda insanların canını sıkmaya çalışıyorsun bana bu olayı savunan sayılı koruma altına alınacak nesli tükenmekte olan insanlardansın. Zaten tertibat 4.000 tl ye kadar çıkıyor otomatik mebur alıyorsunki otomatikle manuel şanzıman arasında 15 bin tl gibi bir rakam oynuyor

sen engellisin bineceğin araba tabiki a plus olacak güvenlikli olacak bir kaza anında sağlam birisi o araçtan çıkar ama sen çıkamazsın sen engellisin kafan basıyormu? koltukların ısıtmalı olması benim için lüks değil ihtiyaç belim sırtım kışın soğukta dayanılmaz derecelerde ağrı yapıyor soğuk aldığım zaman zaten ehliyet işini karman çorman yaptılar hak ettiğim ehliyeti aldığım ehliyeti binbir türlü eziyetle komisyonlara gönderip bu halde kapı kapı gezdirmeler vs vs engelliye engel olunuyor seninde buna kafan basmıyor şak şakçılık yapıyorsun

bu 70.000 TL nerde yazıyor uşaklar biriniz yazsın da bize ?

Damla sakızı

Arkadaşlar mutlaka siz ve yakınlarınız bu ve 0312 420 60 39 numarayı arasın. BİMER ve CİMER e yazsın. Son pişmanlık fayda etmez. Az önce ben aradım.

arkadaşlar twitterda da aynı hashtagle paylaşıp trend topic olmasını sağlamalıyız. Gerekirse bir organisazyon yapılıp ankaraya gidilmeli, sesimizi duyuramazsak maalesef istemediğimiz sonuçlar olacak. alamıyordum ama hayalini kuruyordum iyi geliyordu mutlu oluyordum artık hayalini bile kuramayacağım bu gidişle :(

bu düzenlemeyle opsiyonları da net fiyat içine ilave edersek,alabileceğiniz araç 1.0 motorlu ibiza, peugeot 208 vsnin çok da dolu olmayan versiyonlarıdır.Corolla nın boş olanı alınabilir mi bilmiyorum.Ama engelli bir insan için güvenlik opsiyon donanımları oldukça önem arzediyor.Bunları ise malesef yüksek fiyatlı,lüx sınıfı araç firmaları karşılayabiliyor. ama bunu bu hükümettekileri kafası basmaz. ergün yıldırım denen ip cambazını kutlayın,muradına erdi.Marmara iletişim de kendi hak yediği kişiler yetmedi engelli ye de bir yardımı dokundu adamın.

Ya arkadaş yazılanları okuyorum da millet hepten aman bana birşey olmasın diyerek dizginlerini vermiş hasbel kader yaşıyor.

Biri çıkmış %90 üstü alamasın biri diyor suistimal edenler şu şekilde özürlü olanlar v.s v.s :)

Kendisi bi şekilde kurtarıyor 70.000 TL lik aracı ya bol keseden konuşuyor.Bugün %90 lar alamazsa yarın belki bende alamam diye düşünemiyor yada düşünmek istemiyor..

Bende diyorum'ki Ötv,Öiv tümden kalkmalı nasıl bir vergidir yaaa Almanyanın üretip kar ederek sattıgı aracı sen 2 misli fiyat koyarak millete satıyorsun :D

ergün yıldırı sadece bu sene orhangazi köprüsüne verilecek 200 milyon tl beleş geçiş ücretine cıt cıkardı mı? AKP ye sorum, neden aynı 70 bin tl sınırı sizin kamu makam araclarında da uygulanmıyor? Bizimki lüks oluyor sizinki armut mu? Ya neyse bu adamlar laftan vs anlayacak adamlar değil,ben 40 yıl yaşadım bu memlekette. Hala mahalledeki sözde müslümanların "la bak senin de ağzını burnunu gırarızda allah belanı vermiş ayağın topal onun için dövmüyoz ha" diye böbürlenmeleri ni filan hatırlarım,bunları sen de bir çeksen ergün ah ahh.

Arkadaşlar, haber vereyim dedim.

Bugün arabamı aldım, satışlar hala devam ediyor.
İlgilenlere duyurulur.

Saygılar,

ousenmez

Asıl Allah onların belasını vermiş gözleri var görmüyorlar, beyinleri var anlamıyorlar vicdanları ve ahlakları olduğunu hiiç sanmıyorum zaten.. Bunlara laf anlatamazsınız önce savundukları adamlar kazığı sokacak sonra belki!! Senin ayağına kurban olsunlar bu lafın muhattabı sen değilsin Allah'ın imtihanı bu bela değil boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacağı gibi bizler de alacağız. Bir kamyon arkası yazısı biliyorum siz de onlara onu söyleyin; Sizin kafanızda ki 40 tilki benim topal tavşanımı yakalayamaz ;)

Asil bomba tt ile gelicek adamlar butun kari alip tuyduler .2001 deki gibi yine bize girecek.olsun yine %50 alir bunlar.ulkenin ekonimisinden anlamayan herseyi pespembe goren koca bir guruh var .isin ucu ona dokununca saklandıkları yerden çıkıyorlar.

brs1616

Sanırım Avukatsınız. Elinize sağlık cidden çok açıklayıcı oldu. Umarım bu taslaktan ilgili madde çıkarılır. Bir sorum olacak Madde 129 dan yola çıkarak bunun geçmesi halinde hemen yürürlüğe gireceğinden bahsettiniz. Maliye Bakınlığının sitesinde;

Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal?ın Bugün TBMM?ye Sevk Edilen Kanun Tasarısının İçeriğiyle İlgili Açıklamaları

2018 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİNE YENİ GELİR KAYNAKLARI OLUŞTURULUYOR başlığı altında tüm maddeler anlatılıyor. Sanki tüm maddeler 2018 yılında yürülüğe girecek gibi. Bu konuda yorumunuz ne olur?

Arkadaşlar şu gereksiz tartışmalara son verelim. Oranları, siyasal görüşleri bir yana bırakalım. Asıl konuyu tekrar hatırlayalım.

ENGELLİLERİN ARAÇ ALIMINA GETİRİLECEK 70 BİN TL SINIRI HAKKINDA

Hangi insan annesi, babası, çocuğu veya akrabası yatalak olsun, kanser olsun, kör olsun kısacası engelli olsun da ben ÖTV muafiyetinden yararlanayım der. Veya hangi sağlık kurulu yıllarca okuyup resmi bir raporda hakkaniyetli davranmaz. Bu iki durumda asla olmaz ve olmamıştır. Bunlar tamamen deli saçması veya mahalle dedikodusudur. Bu hakkı kullanıp kendini çok şanslı hisseden ve nasıl aldım ama diyen de geri zekalıdır. Hiç bir bedel engellilerin helde TR de ki sorunlarının karşılığı olamaz. Suistimal nedeni ile engellilere ve/veya ailelerine hak görülen zaten sınırlı olan ÖTV muafiyetine tekrar bir sınır daha (70 bin TL sınırı) koyulmamalıdır.

Engelli olan için ve/veya ailesi için asla lüks olmayacak belki de hayal bile edemeyeceği en önemli mutluluğu elinden almamalıdır.

Kimsenin vicdanı buna müsaade etmemelidir.

Hayırlı Geceler ...

darkminer
Maliye Bakanının açıklamasına istinaden bir soru sormuşsunuz. Bu soruya net bir cevap vermek mümkün olamaz. Lakin benim bu zamana kadar gördüğüm komisyona sunulan tasarılarda maddelerin yürürlülüğe girme tarihleri pek değişmedi. Maddenin içeriğinde bir değişiklik olabilir. Madde red olabilir lakin tarih pek değişmez diye düşünüyorum.

Ayrıca sevgili arkadaşlar kanun tasarısı bugün saat 11:00 de plan bütçe komisyonunda görüşülmeye başlanacak. Sizlere bilgi vermek istedim.

İyi günler dilerim.

yazıp yazıp siliyorum sabahtan beri, sövmemek için zor tutuyorum kendimi. ömrümüz engel atlamakla geçti, bizler engel atlamaktan yorulduk, onlar engel koymaktan bıkmadılar, yorulmadılar. her şeye rapor çıkartmamız bir dert, ehliyet alabilmemiz bir dert, araç almamız tertibat yaptırmamız, kasko yaptırmamız ayrı dert, hoppp yönetmelik değişir yok sol kol ampute ötv öder, sağ kol ödemez bununla uğraş ayrı dert. şimdide 70.000 sınırı koy ve tenekeden hallice, güvenliği, teknolojisi olmayan otomobilleri hak gör, engellilere. Neden ? Çünkü suistimal ediliyormuş bu ayrıcalık. Metrolarda avmlerde, engelli asansörlerini de suistimal ediyorlar, komple kaldıralım onları da! Hatta komple ölelim biz, rahatsızlık veriyoruz bu ülkeye. Saçma sapan yüksek vergileri olan bu ülkede, engelliler adına en olumlu pozitif ayrımcılıktı belki bu, o da tarih oluyor. Mevcut hükümete destek olan sağlıklı bireylere lafım yok, vardır bir bildiği seviyordur, zarar görmemiştir oy veriyordur helali hoş olsun fakaaaattttt bunca olandan sonra engelli olan veya 1.derece engelli yakını bulunan ve hala mevcut sisteme destek veren kim varsa onlar için iyi şeyler düşünmediğimi ve hakkımı helal etmediğimi söylüyorum.

70.000 sınırı güvenlik opsiyonlarını filan düşünürseniz boş araba demek.Bir de dolar artınca gelen zamlar sonrası bu rakam aynı oranda güncellenmeyecek adım gibi biliyorum.2 sene sonra engelliye araba yerine cantlarını filan verirler o paraya.İsteyenle iddiaya girerim.Bu hükümet işine gelen yerde rakamları yüksek oranda güncelliyor (mesela mtv yüzde40) ama işine gelmeyen yerde mesela işçinin yüksek vergi dilimine giriş yeri senelerdir 30.000 tl enflasyona rağmen.Neyse herkes ergün yıldırımları saygıyla anar bundan sonra.

Ne zaman araç alım ilemlerini başlattın,bir kaç sorum olacaktı telefon numaramı mesaj attım .çaldır ben sana geri döneceğim.mustafa2222

Ben aldım bir araba,başka bir ilden,evraklar geldi,plaka çıkartıp cumartesi almaya gideceğim.Şu an her şey eski düzen devam ediyor.

"Torba kanunda neler var? 130 maddelik torba kanun tasarısı vatandaşların merak konusu oldu. Vergi gelirlerini artıracak düzenlemeleri de içeren 130 maddelik torba kanun tasarısı TBMM'ye sunuldu. Torba kanunda iş hayatını ve vergi gelirlerini yakından ilgilendiren birçok madde bulunuyor. İşte, torba kanunda merak edilenler. 2018-2020 yıllarına ait Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerine ulaşmak için hükümet yeni bir torba yasa hazırladı ve bu yasada harcamalara yönelik alınan vergi artışları ve tasarruflar dikkat çekti. 28 milyar liralık bu tedbir paketine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) otomobillerde yüzde 40 artırılırken, Gelir Vergisi yüzde 30’a, finans sektöründeki Kurumlar Vergisi oranı ise yüzde 22’ye çıkartılıyor. Torba Kanun Birbiriyle ilişkili veya birbirinden bağımsız birçok kanunda değişiklik yapan çerçeve kanundur."
Zannımca yapılacak iş ve işlemler yukarıda özetlenmiştir. MTV ve Otv küçük değişikliklerle geçer. Yine zannımca uygulama 2018 ocak 1 de başlayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt