Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV istisnalı araç alırsam engelli maaşım kesilir mi?

gkhan76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm abiler ben işitme engelliyim Kendi adıma ÖTV araç alacağım aldığımda 2022 aylığım kesilir mi bilgisi olan varmı

ÖTV indirimli araç alabiliyorsan, AKP hükümetine göre ultra zenginsin.
SYDV de çalışan personelin gayri resmi yorumu : "Ben çalışıyorum, aldığım maaşla o arabayı alamıyorum. Sen araba alabiliyorsan, muhtaç değilsin."

Kesilmemesi gerekir ama hükümetin ne yapacağı belli de olmaz. İsterlerse gece yarısı düzenleme yapabilirler böyle bir hakları var. Şuan için kesilmiyor.

Benim durum senin tam tersindi.
Araba alırken kamuda çalışıyordum.
İşe gitmediğim için müstafi oldum.
2 3 yıl gelirim 0 lira.
Her ay arabanın taksidi için borç alıyorum birilerinden. Kalacak yerim yok, kardeşimin dükkanda yatıp kalkıyorum.

Gelir 0 lira, sigorta yok, banka hesapları boş, üzerimde kayıtlı sadece araba var.

Daha başvururken vakıf çalışanı araba varsa çıkmaz abi dedi. Aynen dediği gibi oldu. Engelli maaşı bana çıkmadı.

Hatta arabanın 120 de birini felan hesapladığımda da gelir şartını karşılıyordum. Ona rağmen çıkmadı.

4 bin lira felan birşeydi o zaman maaş, valla az gibi geliyor ama hiç geliri olmayan için iyi para.

Ben riske atmazdım

Araba zaten başlı başına dert, sigortası, kaskosu, yakıtı. Sürekli masraf.

Düzenli gelirin yoksa hiç tavsiye etmem.

emekliliğim onaylandı yakın zamanda, ama daha maaş yatmaya başlamadı. Ama artık iyi kötü düzenli bir maaşım olacak.

Benim şahsi düşüncemi söylüyorum. Herkesin farklı düşüncesi olabilir.

Arabayı alırken ÖTV ödemiyorum kar ettim diye aldım. Zaten araba kullanmayıda bilmiyorum aldığımda. O kadar az kullandım ki.

Üstüne 6 ay geçmedi iştende ayrıldım. Kullanmadığım arabaya taksit ödüyorum. Kullanmadığım arabaya kasko ödüyorum, sonra bakımı geldi, bakımına para. Sonra kaskosu her yıl para. Derken motor ışığı yandı, yavaş kullanıyorum diye birşeyi tıkanmış inanılmaz para. Sonra yine kasko, yine bakım, üstüne muayene, her ay taksit.

Benim için araba külliyen zarar. Ne güzel İstanbul kart ile heryere bedava gidiliyor.

Daha önce de yazdım bu ÖTV için 10 yıl kuralı geldiğinde. Benim için farketmiyor, ben zaten bir daha kullanmayacağım. Ama araba bazı engelli kardeşlerimizin eli, ayağı. Onlar için yasaya karşı çıkıyorum diye.

Araba benim gibi toplu taşıma kullanabilen biri için ihtiyaç değil kesinlikle. Asla tavsiye etmem.

Uzun uzun yazdım özeti engelli maaşı almaya ihtiyacı olan bir arkadaşımızın araba almaması daha doğru olur benim fikrim.

@ucuncubahar,

Dizel araçlar şehir içi değil şehir dışında kullanım içindir. Şehir içi kısa yollarda kullandığınız da DPF tıkanması yaşanır.
sizin benzinli araç almanız gerekirdi. Araç partikül temizliği uyarısı verirse bir 40-50 km falan sürmeniz gerekiyor. Hangi aracı aldınız ayrıca ODB cihazı alıp DPF yi takip edin.

Arkadaşlar bir şey soracağım yardımcı olurmusunuz bugün heyete girdim yarın sabah teslim edeceğim puan hesaplar birgiye velirmisin iz rapor kaç puan alabilirim kbb 20. Göz 12. Kardiyoloji 40. Göğüs 20 nefroloji 65 fizik tedavi 24 ( 60 yaş ÜSTÜYÜM sizce raporum kaç çıkar yardımcı olursanız sevinirim

Göz 12 kbb 20 gögüs 20 kardiyoloji kal kapak has. 30 tansiyon 10 fizik tedavi 24 nefroloji böbrek yetmezliği 65 verdi 60 yaş üstü engel puanı kaç olur topram yardımcı olurmusunuz birazdan teslim edeceğim acil

Üst Alt