emekliliğim onaylandı yakın zamanda, ama daha maaş yatmaya başlamadı. Ama artık iyi kötü düzenli bir maaşım olacak.
Benim şahsi düşüncemi söylüyorum. Herkesin farklı düşüncesi olabilir.
Arabayı alırken ÖTV ödemiyorum kar ettim diye aldım. Zaten araba kullanmayıda bilmiyorum aldığımda. O kadar az kullandım ki.
Üstüne 6 ay geçmedi iştende ayrıldım. Kullanmadığım arabaya taksit ödüyorum. Kullanmadığım arabaya kasko ödüyorum, sonra bakımı geldi, bakımına para. Sonra kaskosu her yıl para. Derken motor ışığı yandı, yavaş kullanıyorum diye birşeyi tıkanmış inanılmaz para. Sonra yine kasko, yine bakım, üstüne muayene, her ay taksit.
Benim için araba külliyen zarar. Ne güzel İstanbul kart ile heryere bedava gidiliyor.
Daha önce de yazdım bu ÖTV için 10 yıl kuralı geldiğinde. Benim için farketmiyor, ben zaten bir daha kullanmayacağım. Ama araba bazı engelli kardeşlerimizin eli, ayağı. Onlar için yasaya karşı çıkıyorum diye.
Araba benim gibi toplu taşıma kullanabilen biri için ihtiyaç değil kesinlikle. Asla tavsiye etmem.
Uzun uzun yazdım özeti engelli maaşı almaya ihtiyacı olan bir arkadaşımızın araba almaması daha doğru olur benim fikrim.