Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ile alınan aracın satışında uygulanan kriterlerin adaletsizliği!

yasak_kent

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
8 Yıl önce yurtdışından araç alacaksınız, 5 Yıl geçtikten sonra satmak istediğinizde sizden arabanın şu an ki piyasa şartlarının üstünde KDV ve onun abisi ÖTV sini (8.500 TL)talep edecekler, o da olmadı diyelim; aracı yine aynı şartlar dahilinde engelli birine satmak istediğinizde mevcut süresi görmezlikten gelinip, almak isteyen engellinin 10 YIL SÜRECİ tekrar kabus olarak baştan yenilenecek. Pes Doğrusu...!! Yani işin açıkcası Devlet_Hükümet_İlgili Kurumlar aleni bir şekilde dalga geçiyor !!! Kendi ilkelerini dahi bilmeden şahsi kararlar doğrultusunda bu kadar insanı mağdur eden bir hükümet veya bir devlet veya bir kurum anlayışı ancak Türkiye'de yaşanır ve yaşatılır.. Sonra diyorlar ki siyaset yapmayın !!! Yaparım Arkadaş !!!Elektriğinden Suyuna, Telefonundan Çöpüne kadar vergisini ödüyorsam ve bana verilen hakların doğrultusunda hareket edip yasaların, kurumların kendi içinde ki uyumsuzluğu içinde mağdur oluyorsam sonuna kadar siyaset yaparım arkadaş....

her 10 yılda bir araba yeniden doğuyor..bu konu ile cumhurbaşkanlığına ve başbakanlığa yazmış olduğum mailler de,makama karşı yazınızdaki uslup uygun değildir diye karşı mail geldi..tekrar yazdım aynısı yenilendi..sonuçta ilk yazımı tüm makamlara gönderdim..hala cevap gelecek..sulup olarakta;beni çöpten almaya mahkum eden devlet aracı alırken neden bunu bana layık görüyorda,zamanı gelince elden çıkarırken sanki memlekette imal edilmiş sıfır araç statüsüne koyuyor..da benden vergi talebin de bulunuyor..yaznın özü bu...ama yinde de ses yok...
işte memlekin hali bu...kanunu çıkaranla uygulayan arasın da düşünce ve yorum farkı var...memurun düşüncesi sakatlara araba alma hakkı veriyorlar bize niye yok...benim cevabım o memura,ver ayaklarını al arabamı deyincede sırtını dönüp gidiyor..tüm olay neden ona varda bana yok ..ilkesiz yaşamın sonucu egosuz doyumsuz haset için de bir toplum..paylaşma kültürü yok...
sanada kolay gelsin,benim gibi aracı sat 4.800 tl ye 3.200 tl öde vergisini...

arkadaşlar bu on yıl olayı yerli araçlar içinde varmıdır.biz 5 yıl diye biliyoruz.

nurullah baytekin;
işte memlekin hali bu...kanunu çıkaranla uygulayan arasın da düşünce ve yorum farkı var...

Böyle güruh bir anlayış ancak uygulayanla çıkaran arasına yakışır..!! Devlet bildiğin semt pazarı mantığında açmış tezgahını dolaşıp duruyor deli danalar gibi...!
Ey Yetkili Makamlar... Ey Kurumların Başında Vakit Öldürüp Emekli Olmayı Hakedemeyenler...Ey Erkan'ı Devlet.... Hadi Anladık Ki ; Vicdan Muhasebesi Yapamıyorsunuz Lakin Siz de Hiç mi Akıl, Hiç mi Mantık, Hiç mi Okumuşluk yok da, Engellilere Yapmış Olduğunuz Sınavda Tekerlekli Sandalyede Olan İnsanları MERDİVEN zihniyetinize mecbur ediyorsunuz...!!

'Siz'in (Tabirlerinizle) Ne Kör Olabilirsiniz, Ne Sağır, Ne Topal, Ne Sakat, Ne Özürlü, Ne Engelli...... Siz Bu Ülkenin.........!!!!

Ben Boşa konuşmuyorum

Syn yasal kent ne yaparsan yap ne yazarsan yaz gittiği yere kadar desteklerim baktık gitmiyor iteleriz lakin biryerlere ulaşırız tabi bu arada da karıncayı incitmeyeceksin. Benim araç satış ilanlarına yaptığım yorumlara bakarsan ben bunları avazım çıktığı kadar bağırdım satıcılar bir kişi hariç beni yanlarında olsam belkide vururlardı (rüyasında) ve doğruları söylemem bazı yandaşlara açıkçası baya koydu gel görki yine başa döndük senin gibi benim gibi ahmet ve mehmet gibi ayşe ve selma gibi zor kazanılan paraları böyle haince işlerde harcamaya zorladılar syn yasal kent bu mağduriyetinde dahi yinede uslubun iyiydi bence fazla yumuşak olman bonus kazandırmıyor malesef aynen devam kardeşim.
Hani nerede yurt dışı araçlarını türkiye fiyatlarıyla karşılaştıranlar nerdesiniz sizleri göremedim. Kesin Elektriğiniz yok internete giremiyorsunuzdur dimi. Doğruluk saygı sevgi,yardımlaşma, yardım adalet ve kardeşlik buysa beni hain ilan edebilirsiniz saygılarımla

Sayın relaxx teşekkürler..

Düşünün ki, görün ki, 50.000 bin üyesi olan ve günde 30.000 bin ziyaretcisi olarak paylaşım sağlayan bir platformda, şartlar doğrultusunda herkes kendisine gerekli bilgileri bir şekilde araştırıp ya da yardımcı olmak maksadıyla ortamda sunmaya çalışıyor.. Sağlıktan eğitime, iş hayatından alışverişe, arkadaşlıktan evliliğe kadar bir çok konu da sayısız şekilde paylaşım sağlanıyor.. Demem o ki; milyonlarca insanı ilgilendiren bu konuların SAĞIRLIĞI,KÖRLÜĞÜ Devletin Kurumsal Yapısında Varolan Hangi ÖZÜRÜNÜ Hangi SAKATLIĞINI Örtecek..?

Bu arabaları almadan önce 10 sene satamayacağınızı biliyordunuz, bunları göz önünde bulundurmadınızmı hiç?

Sayın Mami Junior; Siz bu anlamsız bozuk düzenin bizlere vermiş olduğu mağduriyeti sorgulayacağınıza, kendinizin bile boş olarak algıladığı sadece yazayım da ne olursa olsun mantığıyla cevap bekliyorsanız (ki) safsatalara olan GÖZönü bilgilerinizi burada paylaşmaya şiddetle devam edin ki gerçekleri görmek algılamak anlamak zor olmasın..!

Güzel kardeşim, ben ve benim gibi bir çok insan düzenin bozuklugundan biliyor ve şikayetçi.
Burdaki bi çok insan gibi bende elimizden geldiği kadarda bi şey yapmaya çalışıyor, şikayetimizi dile getiriyoruz.
Hem laf olsun diye yazmadık, birazda hatayı kendinizde arayın diye yazdık.
Adamlar yurtdışından değilde yurtiçinden araba alınsın diye o kriterleri koydular.
He illa alıcam diyosanda al tabi, ama şartlarınıda uyacaksın diyo.
Siz arabayı alırken bu kanunlar vardı, aldıktan sonra bu kanun çıksaydı haklıydınız.
Neyse bildiğiniz gibi yaşayın.

Adamlar dediğiniz kişilerle bizim mağduriyetimiz zaten (ki) siz bilmediğiniz yaşamadığınız bir konu hakkında şifai olarak görüş bildiriyorsunuz bu durum kendi tarafınızca afaki olduğu aşikardır..

Sistem zorluyor

Syn mami junior diyelimki işsizsiniz ve işe çok ihtiyacınız var iş kabul edildiniz size sözleşme yaptılar ve bir takım zorunlu evreklar imzalatacaklar örneğin kıdem tazminatınız veya mesainiz verilmeyecek bu örnek. mesela bana özel sektörde çalışırken sigara içmeyeceğim diye bir evrak imzalattılar mecbur imzaladım. Konumuza dönersek yurt dışı olayıda böyle örneğin türkiyede 98 astra 13 binlira civarında satılırken iyi bir pazarlıkla aracı firmalar 5-6 bine getiriyorlar bütçede sıkıntılıya mecbur yurt dışndan alacaksın bariz bir karın var sen olsan veya bende olsam yurt dışından alırdım. Siz konuyu açan yasak kent üyeli arkadaşımızı bu konuda vicdan muhasebesi olay analizi artı eksi cetveli yapmasını uygun gömüş olsanız dahi bu rakamlarla söz konusu analizler ne kadar iyi olur biz borsacı değiliz bür tüketiciyiz iki ve en önemlisi vatandaşız bu konuda korunup kollanmamız gerekir. ha dersenki ben vatandaş olarak ezileceğim o senin zevkin ben sorgulayamam seni syn mami Junior. Yasal kent bu konudalarda biliyorsunuzki malesef ülkemizin engellilerle ilgili yasa ve yürütme organları kaplumbağadan yavaş çalışıyor hakkınızı aramak için dava açın desem ve maddiyatınızın iyi olmadığını varsayarsak basit bir hesapla yeni dava açma harcırahlarını göz önünde bulundurursam en asgari avukat ücreti asgari tutarı 1.500,00 veya 1.700,00 net dava açma ücreti 800,00 şahit veya bilirkişi masrafları 200,00 desek ortalamalarını alırsak buda yapar sana 2.550,00
Benim birçoğu asgari ücretle geçinen vatandaşım bu yasalar doğrultusunda hakkını nasıl arayacak varmı bu yazdıklarıma paşalar gibi cevap verebilecek bir baba yiğit. şunuda es geçmeyelim rüşvet bazen avukatlarıda satın alır bu bir gerçek ve risktir hadi haklı haksızı ayırın

Ötv muafiyetinden önce , ötv ötelemesi vardı ve o zamanlar bir araba pert yada hurda olsa bile kaskodan parasını alabilmek için ötv sini ödemesi gerekiyordu.
Ötv sini ödeyip parasını aldıgında yeniden ötv indirimli araba alamıyordu.
Ve ben bunu yaşadım 9 bin TL ye yakın ötv ödedim. Bu olay başıma geldikten yaklaşık 1 ay sonra kanun değişti.
Ve ben 2 türlü mağdur ve zarara uğradım.
Herşeyin düzgün oldugunu söylemiyorum ama kanunlar belli.
Bizler ancak başımıza geldiğinde bu kanunları öğrenebiliyoruz ve düzelttirmeye çalışıyoruz.
Ama burda defalarca yazıldı ve yazılıyor.
Yurtdşından araba alırken bi kere değil bi kaç kere düşünüceksiniz.
Çiğköfte gibidir bu işler, ilk başta yemesi güzeldir ama acısı sonra çıkar.
Mahkemeyle çözülür diyorsanız , buyrun şansınızı deneyin. İnş olumlu şeyler olurda, diğer mağdur arkadaşlarda bu durumdan yararlanır.
Tahminim anca kanun değişirse bundan kurtulanabilinir.

Not: 5 sene geçtikten sonra , engelli birine satılıyor diye biliyorum. Ve alan kişinin de tekrar 10 sene beklemesi gerekmiyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Sayın Mami Junior konunun başlangıcında alaylı bir şekilde 5 yıl geçtikten sonra ki sürecin engelli birine devredilmesi halinde herşeyin başa dönüldüğünü (10 Yıl Süreç Yeniden Başlıyor) bahsetmiştim.. Bu benim ve bir çok arkadaşımın bizzat gümrükte başına gelen bir durumdur..

Maalesef, kanunu yapanlar engelli olmadığı için bizi anlamaları imkansız.
İlk araba alacağımız zaman bende ilk yurtdışını düşünmüştüm ancak araştırdığımda dezavantajlarının çok oldugunu görünce yurtiçinden almaya karar verdim.

Üst Alt