+ Konuya Cevap Yaz + Yeni Bir Konu Aç
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon
Toplam 21 mesajın 1-15 arasındakiler
İthal araçlar 3 yıldan önce hiç kimseye, 10 yıldan önce de sakat olmayana satılamaz!

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size

Standart İthal araçlar 3 yıldan önce hiç kimseye, 10 yıldan önce de sakat olmayana satılamaz!

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    Evet, artık (7 Ekim 2009 itibarı ile) ithal araçlar 3 yıldan önce -ithal hakkı bulunan sakat kişiler dahil- hiç kimseye, 10 yıldan önce de sakat olmayan kişilere -ithal edildiğinde muaf olunan vergileri ödenmeden- satılamayacak:

4458 SAYILI GÜMRÜK KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA KARAR
    Yasaklama, kısıtlama ve yaptırımlar
    MADDE 107: [...]
    104 üncü maddenin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen araçların [yani vergi muafiyetiyle ithal edilen araçların] fiili ithal tarihinden itibaren üç yıl geçmedikçe başka bir malul ve sakat olan bir kişiye; on yıl geçmedikçe malul ve sakat olmayan kişilere gümrük vergileri tahsil edilmeden satışı, hibesi veya devri yapılamaz. On yıl sonrasında, söz konusu araçların satışı veya devrinde gümrük vergileri aranmaz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

bu yenimi çıktı yoksa eskisi zaten böyle değilmiydi. 10 yılı 5 yada 3 yıl olsun diye talepde bulunacaktık bunlar ile ilgl ibir sonuç olmadı sanırım görünüşe göre

3. Tekerlekli sandalye merdiven çıkma cihazları EBİZ'de... EBİZ'de onlarca marka ve model akülü sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model manuel tekerlekli sandalye EBİZ'de onlarca marka ve model ayaga kaldiran akulu sandalye EBİZ'de hasta taşıma sistemleri ve liftler

Bundan önce ithal edilen araç 5 yıl geçmeden kimseye (sakat kişi dahil) satılamazdı*. Şimdi bu süre 3 yıla düşürülmüş. Yani 2 yıllık bir iyileşme olmuş.
    3 yılda aracını başka bir sakata satan kişi yeniden araç ithal edebilir mi, bunun için -eskiden olduğu gibi- 5 yılın dolmasını beklemek zorunda mı, bu bilgiyi bu yeni Karar'da göremedim. Eğer 3 yılda sakat kişiye satma ve sonra yeniden araç ithal etme hakkı varsa, bu durumda bu da yeni bir kazanım olur.

* "Malul veya sakat kişiler; mülkiyetlerinde bu yolla muaf en ithal edilmiş özel tertibatlı otomobil, minibüs ve motosiklet kayıtlı olduğu sürece ve bunların fiili ithal tarihinden itibaren 5(beş) yıl geçmedikçe, bu taşıtları satamaz ve yeniden aynı şekilde muaf olarak otomobil,minibüs ve motosiklet ithal edemezler"
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

10 yılda bir iyileştirme yok ama mesela 1996 - 98 arası bir araba alsak 10 yıl dursa etımı 20 21 yaşıdna araba oda hurdaya çıkar zaten gerçi 10 yıl dayanmaz bir arabada

eee araba bayiilerinin araba satması lazım..

arkadaşlar şunu anlamadım.yurtdışından gelen ithal edilen araçlara 3 yaş sınırı koyuldu. bunu anladım. %90'ı gecen engellilere ve gazilere bu sınır yok, bunu da anladım.

engelliler yurt dışından gelen araçları engelliler başka bir engelliye verebiliyor mu? bunu bilmiyorum
    bu yeni düzenlemede 3 sene beklemek zorunda mı kalıyor aracı başka bir engelliye vermek için?

ekoelektronik, ayrıca anladıklarını da yanlış anlamışsın
    Araç için 3 yaş sınırı %90 üzetünde raporluları da gazileri de kapsıyor.

Ve ithal araç 3 yıldan önce kimseye ama kimseye satılamıyor.

Standart sayın oturanboğa abım

şimdi ben arabamı sata bılıyomuyum 3 yıl once almanydan getırdıyım araba mı

Mevzuatın geçmişe dönük olarak işletilip işletilmeyeceğini bilmiyorum.

ben yurt dısından arac getırmıstım 2010 hazıranda 5 yılı dolduruyor ama ben 3 sene önce engelli bırıne satmıstım, benım 2010 hazıranda 5 yılı dolunca ıthal ettıgım aracın suresı yenı bır arac getırebılırmıyım ?

2000li yıllarda motor hacmi ve model yılı sınırlaması yoktu, sonra motor hacmi sınırlaması geldi ardından model yılını düşürdüler. yakın bir gelecekte de araç ithalini yasaklayıp bizi perişan ederler. engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak araçların getirilmesini zorlaştırarak engellilerin hayat standardını düşürecek düzenlemeleri çıkarmak için nasıl da hızlı hareket ediyorlar. burada suçu kendimizde görmemiz gerek. o kadar yıldır engelliler olarak bir ve beraber olmayı beceremedik. bizim diğer insanlardan (engelli olmayanlardan) farklı hareket etmemiz gerekiyor. sesimizi daha gür çıkarmamız gerekiyor. hiçbir siyasi partinin peşine takılmadan sadece hayatımızı kolaylaştıracak adımları atan ve topluma kolayca adapte olmamızı sağlayan düzenlemeleri yapan siyasi partileri desteklememiz gerek. öyle herkes kendi ideolojisini yakın siyasi partilerin peşine takılmamalı, birlik içinde hareket etmelidir. ancak bu şekilde bir yerlere mesaj verebilir, sahip olduğumuz oy potansiyeli ile bütün siyasi partileri engellilerle ilgili düzenlemeleri yaparken dikkatli hareket etmeye sevkedebiliriz.

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    Mevzuatın geçmişe dönük olarak işletilip işletilmeyeceğini bilmiyorum.
    slm oturan boğa abı abı bunu nasıl öğrenebılırım

arkadaşlar 06.10.2009 tarihinden itibaren araçı devir edemiyorsunuz araçı en az 5 sene kullanmanız lazım.
    yeni çıkan kanunla sorusu olan varsa beni arayabilirsiniz
    0532-463 80 07
    saygılar
    Taşkın Ersoy

Hangi araçları devredilmiyor? Yasal düzenleme nedir?

Özgür Bedenler: Engelli araç sistemleri
    Özgür Bedenler: Engelli Asansörlerinde Çözümün Adresi
    Lamira - Easy Life: Engelleri kaldırır...
    Engelli araçlarına özel Türkiye'nin ilk ve tek kaskosu
    Ottobock. Ortez, protez ve tekerlekli sandalye. Kişiye özel mobilite çözümleri. Daha fazla bilgi için hemen tıklayın!
    İMC Medikal: Akülü Sandalyeler, Manuel Sandalyeler, Akülü Engelli Araçları, Ayağa Kaldıran Sandalyeler, Walker ve Yürüteçler, Koltuk Değneği ve Bastonlar, Klozet Oturakları, Yedek Parça ve Aksesuarlar
    bülent bey,3 yaşında olan araçı devrede bilirdiniz,5 yılı dolmayan engelli arabaları 3 yaşından yaşlı olan araçları devredemiyorsunuz. eskiden engelli 5 yıl dolmadan vefat ettiği zaman varisleri araçı ithal edebiliyorlardı artık o da olmuyor 5 sene dolmasını beklemeleri lazım.

+ Konuya Cevap Yaz
Sayfa 1 / 2 1 2 SonSon

Mesaj Gönderim Yetkileriniz

• Yeni konu açamazsınız
  • Konuya cevap yazamazsınız
  • Mesajlarınıza dosya ekleyemezsiniz
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  • BB Kod kullanımınıza Açık
  • Efektler kullanımınıza Açık
  • [IMG] kodu kullanımınıza Açık
  • HTML kodları kullanımınıza Kapalı
  • Trackbacks kullanımınıza Açık
  • Pingbacks kullanımınıza Açık
  • Refbacks kullanımınıza Açık

alisveris.engelliler.biz: Manuel Tekerlekli Sandalye, Akülü Tekerlekli Sandalye, Scooter, Aktif Tekerlekli Sandalye, Çocuk Tekerlekli Sandalyesi, Koltuk Değneği ve Yürüteç, Ayağa Kaldıran Sandalye, Gündelik Yaşam Çözümleri, Karyola, Yatak, Yorgan, Rampa-Lift, Tekerlekli Sandalye Minderi, Engelli Asansörü, Araç Özel Donanımı