Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Otomatik vites özürlü aracımı başkası kullanabilir mi?
Oguzcanckaya
Evet, sizin aracınıza otomatik vites olduğu için değil, tertibatlı olduğu için gerekiyor uygunluk raporu.
Bence tertibatı söktürmekle iyi etmemişsiniz. TSE de mühendis ruhsatta özel tertibatlı görünen araçta bir tertibat görmeyince işlem yapmayabilir. Orada görevli, tertibatın sağlıklı kişinin kullanımına uygunluğunu, tertibatın aracın teknik donanımında değişiklik meydana getirip getirmediğini kontrol ediyor zaten.
Araçta sola alınmış gaz pedalı tertibatı var ve onu ben her ihtimale karşı dursun diye söktürmedim. Paspas'ın altında kalıyor diye.
Araç üzerinde gözüken ( D. topuzu, sola alınmış silecek kolu ve sola alınmış vites tertibatı) nı söktürdüm.
Tse'den Gaz pedalı ile uygunluk raporumu aldım. Salı günü de işletmeye gideceğiim.
otomatik vites araçlarda aracın ruhsatında otomatik olduğu zaten yazıyor tse den belge almaya ne gerek varki h sınıfı belgendede ot vitesli araç kullanır ibaresi varsa sıkıntı yok derim ben
İSTANBUL ARAÇ PROJE MÜDÜRLÜĞÜ
Adres : Kısıklı Cad. Başaran İş Merkezi 5/8 Altunizade-Üsküdar-İSTANBUL
Telefon : 0216 474 25 25
Fax : 0216 474 25 31
E-Mail : osonmez@tse.org.tr
Benim araçta gaz-fren tertibatı var.
Yani gaz ve fren pedallarına bağlanmış tertibatı topuzundan tutup ileri yapınca fren geri çekince gaz.
Diyelim ki herhangi birisi yada bir akrabam aracı kullanacak, frene basabilir ancak gaz pedalına basamaz üstünde bağlantı için saç bulunuyor.