Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM tercih duyurusu saat kaçta yayınlanır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konular
6
Reaksiyonlar
0
DUYURU (27 Ağustos 2014)

2014/2 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Bu amaçla hazırlanan 2014/2 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.

Tercih Kılavuzu, 28 Ağustos - 8 Eylül 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 27 Nisan 2014 tarihinde yapılmış olan 2014-EKPSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için EKPSSP1, ön lisans mezunları için EKPSSP2, lisans mezunları için EKPSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 15-28 Mayıs 2014 tarihlerinde Merkezimize başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini, 28 Ağustos - 8 Eylül 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2014-EKPSS/KURA Tercihleriniz “………..” tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifresini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacaktır.

2014-EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır.

Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar, 28 Ağustos - 8 Eylül 2014 tarihleri arasında (8 Eylül 2014 günü saat 16.00’ya kadar resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabileceklerdir. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine giderken öğrenim durumlarını gösterir resmi belgelerinin/mezuniyet belgesinin aslını veya onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adaylar 3,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir. Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen mezuniyet/öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından yapılacak güncellemeler 2014/2 EKPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM Başkanlığı

ÖSYM 2014/2 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme Açıklaması

Herkese Başarılar

Hakkatten sonunda ! :) Seviniyim mi üzülüyim mi bilemiyorum ki :)
Herkese başarılar umarım Allah herkesin gönlüne göre verir.
Bir de tek eksik tercih hakkı hakkında bilgilendirme yapmamış 15 mi yoksa 30 olarak değişti mi gibilerinden..
Ama bu da yeter tabi ki .. Gözümüz aydın.

herkese hayırlı olsun ve herkesin gönlüne göre versin rabbim

stresten başım ağrıyor

özgür çocuk kardeşimden bir özür bekliyorum ben ona yarın saat 2 demiştim

Yandex kardeş merak ettim sen yarın 14 de açıklanacağını nerden duydun doğru cıktı saatide tutarsa tamam

paylaşaçakmısın duyumun kaynağını

dpb başkanı ali kunmbuzoğlu direk görüşüyoruz

özğür çocuktan bir özür bekliyorum bu arada,
,

Haydi herkes için hayırlısı olsun.

Benim Anlamadığım 3.00 tl ücret mi ödicez yani ? cevaplarsanız sevinirim kafam karıştı?:confused:

herşeyi mahvettikleri gibi bunu da mahvedecekler illa ki bu ne ya oyun mu oynuyoruz

kılavuz falan yok ortada maalesef ki yine ertelendi yarına ertelenmiş hep masal anlatılıyo

Bilgilerinde Eksiklik yada yanlışlık varsa ödüyeceksin

Benim Anlamadığım 3.00 tl ücret mi ödicez yani ? cevaplarsanız sevinirim kafam karıştı?:confused:

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) eğitim bilgileri eksik veya hatalı olan adaylar ile Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzeyindeki kadrolardan tercih yapabilecek durumda olanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) alt öğrenim düzeyine ilişkin eğitim bilgisi yer almayanlar, 28 Ağustos - 8 Eylül 2014 tarihleri arasında (8 Eylül 2014 günü saat 16.00’ya kadar resmi iş günlerinde ve resmi iş saatlerinde) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu bilgilerinin sisteme kaydını yaptırabileceklerdir. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine giderken öğrenim durumlarını gösterir resmi belgelerinin/mezuniyet belgesinin aslını veya onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Adaylar 3,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir. Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen mezuniyet/öğrenim durumu belgeleri işleme alınmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından yapılacak güncellemeler 2014/2 EKPSS tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır.

Bilgilerinizde Eksiklik varsa ücret ödenerek düzeltilecek

Bu 3 tl ücret nedir acaba açıklarsanız sevnirim

Bilgilerinde yanlışlık olanlar düzeltmek için 3 tl ödeyip düzeltirecekler sistemden kendiniz değiştiremezsiniz.Okuyun anlarsınız arkadaşlar

Arkadaşlar sadece eğitim v.b. gibi değişiklikler için bu ücret
Tercih için ücret falan yoktur.

Cevapladğınız teşekkür ederim :D

Geçerliliği devam eden Sağlık Durumu / Engel Bilgisi bulunmamaktadır

engel bilgilerimde yukarıdaki yazı yazıyor sisteme girmedilermi acaba ?

Hepiniz gönlünüzce istediğiniz yerlere yerleşirsiniz inşallah.

AytacYILDIZ;

Bendede aynısı yazıyor sizde durum nedir arkadaşlar.

YANDEX;

İyi hoş benden özür bekliyorsun dilerimde problem değil...

Sen tutup dün turhan içlinin attığı tweete kaynak olarak gösteriyorsun şimdide direk dpb ile görüşüyoruz demişsin..

Madem öyle kaynağını en başta belirtseydin daha inandırıcı olurdu..

Neyse hepimiz için hayırlısı olsun..

Engel bilgisi bendede yok sanırım bu genel bir durum..Herhangi bir sorun çıkacagını sanmam..

ya arkadaşlar kafama takıldı.

lisans mezunuyum ben . ÖSYM nin sitesinde tercihler kısmında herhangi bir şey yok.

ŞU AN HERHANGİ BİR TERCİH İŞLEMİ YOKTUR. diye yazıyor.

siz nereden tercih yapıyorsunuz acaba ?

ozaman herkesin öyleyse sorun yoktur :) sorun varsa bile geçmiş olsun şimdiden

Belki Allah söyletiyordur :)
Artık sağlığımızda bir engel olmayacak :eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt