zendark bir engellinin diğer bir engelli'ye böyle demesini uygun bulmadım ama açıklayayım.
1-engelliler arasında engel türleri farklı olduğundan herkezin engel durumu'nun kpss çalışmaya müsaitlik derecesi farklıdır.
2- herkezin doğuştan aldığı zeka fiziksel güç yetenekleri farklıdır.
3- Öğretmen'lik için konuşuyorum her branşın kendisinden istediği bilgi yetenek farklıdır. Öğretmen olmaya yeterli bilgiler mevcut ise dışındaki bilgiler olmasada problem yoktur.
4- 67 puan kötü bir puan değil bana göre bu puandan düşük puan alan engelli öğretmen adayları var buda çok normaldir. ve en gerekli sebebim bu puanı pedagojik formasyon derslerine çalışmam gerektiği için ekpss'ye çalışmaya zaman ayıramadığım için aldım.
5- Hükümetimizin verdiği hakları siz ne hadle bizler üzerinden sorguluyorsunuz ? bu ülkede 50 puan ile 55 puan ile atanıp öğretmen olarak görev yapanlar var. insanlara alanları dışındaki soruları sorup onları bilemeyen insanları öğretmen olamazsın diye yargılamak ne kadar mantıklı ? bir örnek verirsek tarihçinin matematik bilmesi ne kadar mantık lıdır ?
6-Sen ister helal et ister etme ben kendimde bir yanlış görmüyorum. her engelli öğretmen adayı gibi hakkımı arıyorum. Allah yukarıda gerçeği hak'kı gören o'dur.
7- Öğretmen'lik mesleğini abartma atom'u parçalamıyoruz altı üstü kitapları yatmadan evvel ezberleyip yarın öğrenciye anlatıyoruz. bu görevi yerine getirmek için kpss den 90 almaya gerek yok. öğretmen mükemmel değildir. öğretmen herşeyi bilen değildir. öğretmen kendisine yüklenen vazifeyi yerine getirmeye çalışan getirendir. bende üzerime düşen vazifeyi hayırlısı ise Allah kısmet ederse yerine getireceğim.
8-Öğretmenliği ayaklar altına aldılar doğru. okullarda disiplin yok. saygı yok sevgi yok. ama öğretmenlik hala değerli merak etmeyin. bu değeri de puanlar üzerinden vermeyin. herşey puan değildir.