Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖSYM engel bilgilerime göre EKPSS'ye hangi bölümden girerim?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
Engelli Grubu (Sürekli)
Tam Vücut Engel Oranı(%) 44

Zihinsel(%) 25
sımdı hangı bolumden sınava alıncam ben 2016 ta

paranoya benim de yüzde 45 oranında şizofreniden engel raporum var.Ben hangi gruptan sınava gireceğim?

Teşekkürlerimi sunuyorum Kısmet hanım. :) Ayrıca baktımda zihinsel engel grubundan mı yoksa genel engel durumundan mı sınava gireceğimi tam anlayamadım.Bu konu hakkında detaylı bilgiyi Aile ve sosyal politikalar bakanlığından mı yoksa Ösym den mi alacağız?Bu konu hakkında bilgilendirebilir misiniz rica etsem? :confused:

bana sadece %25 panık atak ankesıtye bozuklugundan verılmıs raporumda ruhsal duygusal yazıyor osym de zıhınsel yazıyor bende ısıtmede var

ben osym yı aradım onlar dedı alıle sosyal polıtıklar bakanlıgını arayın oraya gıttım onlarda osymı arayın dıyorlar

Şizofreni için söyleyebilirim ki, ruhsal ve duygusal bozukluk olarak geçtiği için genel kategoriden girmeniz gerekiyor. Ancak, bunda belirleyici olan şey aile ve sosyal pol. bak. dan alınan ön kayıt formunda yazan şey olacak... Orada hangisini yazarlar ise o kategoriden girersiniz. Eğer şizofreniler için zihinsel yazarlarsa uyarırsanız iyi olur genel yazarlar, ösym o şekilde günceller.

ablacım ben kura ıcın basvurmustum o lkayıt belgesınde zıhınsel yazıyordu ama bazı arkadalsarımız sdıyor genel ozurluden gırcen bende anlama bozulugu da var benım ıcın zıhınsel ıyı en ıazından soruları bıraz basıt genel ozurlu den gırsem 30 puan bıle alamam gercı matematık soruları hıc degısmıyor zıhınel kattegorsınde de matematık bı haylı zor

pekı bunlar kımı zıhınselden alıyor ne sıfozren ne panık atak pekı kım gırebılıyor bu zıhınselden tam ozurlu olmakmı lazım

zıhınsel kısmı sıkınıtlı kımbılır kaç kişi haketmeden zıhınselden gırdı ve 95+ aldı garantı ılk tercıhı cıkmıştır ne guzel hayat dıymı...

Raporuma baktım %45 şizofreni ve zihinsel grubuna da çarpı atılmış şimdi ben zihinselden mi gireceğim yoksa genelden mi?

musty oylede ama zıhınsellılerın sorularınıda bayagı zorlastırmıslar helekı matematık cok zor sadece bı kac soruda basıt soru cıkıyor dıgerlerı hepsı zor gecen yılların sorularına baktım ınankı 1 matematık sorunusunu 20 defa cozmeye kalktım cozemedım :(

2014 ekpss sınavında arkadaslar zıhınselden ucgen nedır dıye sormadılar saat suAN KAC DIYE SORMADILAR ANKARANIN BASKENTI NERESI DEMEDILER ZIHINSELI 2012 DEKI SINAVLA KARISTIRMAYIN BU SINAVDA ZOR SORDULAR ZIHINSELI

evet 2014 bayagı zor sordular zıhınselden pekı ben sımdıden calısmak ıstıyorum nasılk calısabılırım bana onercegınız bı katap varmı yada nasıl calısıpta 90 üstü alabıldınız

aklıma bırseyde gırmıyor bu kafayla 20 puanda alsam mucıze olur

devran29 ;
Sen böyle dersen baştan kaybedersin zaten. Kendini o kadar olumsuzluğa şartlamışsın ki. Her yazın denk geliyor, okuyorum. Hep aynı şeyleri söyleyip duruyorsun. Bir kere bundan vazgeç bence. Ben sana ahkam kesmiyorum yanlış anlama. Zor durumda olduğun da belli. Ben sadece kendini kötüye odaklamandan bahsediyorum. Ama sen bu sözlerime yine dersen, ben yapamıyorum edemiyorum iş yok intihar edeyim vs. kendin bilirsin. Burada ne denilirse denilsin, tavsiyeler moral vermeler havada uçuşsun yine de bir faydası olmaz. Değişime insan önce kendi inanmalı. Zor olabilir ama en azından denemelisin. Bir kere değil iki kere değil defalarca. Madem anlamıyorsun birkaç kere okumakla o zaman anlayana kadar okuyacaksın, okumaya çalışacaksın. Daha önceki yazılarda arkadaşların dediği gibi psikologa da gidebilirsin. Ama artık başla bir yerlerden. Buraya gelip yazacak kendini ifade edecek kadar bilincin aklın var. Ha her şeyi yaptın, öyle gelişigüzel değil gerçekten çabaladın ama olmuyorsa o zaman tamam derim. Ama hakkını vererek, gerçekten çabaladım diyebiliyor musun? Bunu sor kendine.. Bir de sana ekpss nin kolaylığını söyleyeyim, belki biraz moral olur. Hani hep diyorsun ya çok zor nasıl 90 alacağız diye. Ben genelden girdim ekpss ye. Sınav haftası dershanede deneme oldu. 80-85 arası puan aldım. Zaten son birkaç sınavda 80 leri görüyordum. O gün o kadar moralim bozuldu ki. Yapamayacağım galiba dedim. Umutlarım azaldı. Ama sınava girdim ve 97,9 puan aldım. O zamana kadar 85 i geçememiştim. Aradaki farka bakar mısın? Yani kpss yanında ekpss nin durumu. Bir de bunu zihinsel kategorisinden düşün. Tamam elbette şartlar farklı ama yine de az çok ipucu veriyor. Öyle denildiği gibi de dayım(!) filan yoktu. Allah'ın izniyle bileğimin hakkıyla aldım. Sen de gayet alabilirsin. Dediğim gibi öncelikle kendini olumsuz düşüncelerden arındırarak. Lütfen söylediklerimi yanlış anlama. Herhangi bir art niyetim yok. Kitap konusuna gelince. Benim matematik konusunda önerebileceğim "Antrenmanlarla Matematik" var. Ben almadım ama dershanede hoca söylüyordu. Matematiği zayıf olanlar, yeni başlayanlar için. Birkaç kişi de almıştı. Ona bir bak istersen. En kolaydan anlatıyor diye biliyorum. Eğer şimdiden başlayacaksan, ki bu senin için en doğrusu onu al derim. Diğer dersler için bir şey söyleyemeyeceğim. Seviye olarak hangi kitaplar kolay pek bilmiyorum. Ama kitapçılara gittiğinde sorarsan yardımcı olurlar herhalde. Zaten mümkün olduğunca temel bilgilere bakacaksın. Öyle çok ayrıntılara girmene gerek yok. İnşallah çalışmaların güzel gider de hemen pes etmezsin. Hakkında hayırlısı olması dileğiyle...

Yok estafullah neden kizayim sana denicem okucam artik olurmu allah bilir benim 1 kulagimda sagir anlamakta zorluk cekiyom yemin ederimki allah korkusu var bende yoksa hayatima simdiye kadar intihar etmistim cok saol tavsiyen icin asla yanlis anlama kizma gibi bir durum yok tesekkur ederim

Üst Alt