devran29 ;
Sen böyle dersen baştan kaybedersin zaten. Kendini o kadar olumsuzluğa şartlamışsın ki. Her yazın denk geliyor, okuyorum. Hep aynı şeyleri söyleyip duruyorsun. Bir kere bundan vazgeç bence. Ben sana ahkam kesmiyorum yanlış anlama. Zor durumda olduğun da belli. Ben sadece kendini kötüye odaklamandan bahsediyorum. Ama sen bu sözlerime yine dersen, ben yapamıyorum edemiyorum iş yok intihar edeyim vs. kendin bilirsin. Burada ne denilirse denilsin, tavsiyeler moral vermeler havada uçuşsun yine de bir faydası olmaz. Değişime insan önce kendi inanmalı. Zor olabilir ama en azından denemelisin. Bir kere değil iki kere değil defalarca. Madem anlamıyorsun birkaç kere okumakla o zaman anlayana kadar okuyacaksın, okumaya çalışacaksın. Daha önceki yazılarda arkadaşların dediği gibi psikologa da gidebilirsin. Ama artık başla bir yerlerden. Buraya gelip yazacak kendini ifade edecek kadar bilincin aklın var. Ha her şeyi yaptın, öyle gelişigüzel değil gerçekten çabaladın ama olmuyorsa o zaman tamam derim. Ama hakkını vererek, gerçekten çabaladım diyebiliyor musun? Bunu sor kendine.. Bir de sana ekpss nin kolaylığını söyleyeyim, belki biraz moral olur. Hani hep diyorsun ya çok zor nasıl 90 alacağız diye. Ben genelden girdim ekpss ye. Sınav haftası dershanede deneme oldu. 80-85 arası puan aldım. Zaten son birkaç sınavda 80 leri görüyordum. O gün o kadar moralim bozuldu ki. Yapamayacağım galiba dedim. Umutlarım azaldı. Ama sınava girdim ve 97,9 puan aldım. O zamana kadar 85 i geçememiştim. Aradaki farka bakar mısın? Yani kpss yanında ekpss nin durumu. Bir de bunu zihinsel kategorisinden düşün. Tamam elbette şartlar farklı ama yine de az çok ipucu veriyor. Öyle denildiği gibi de dayım(!) filan yoktu. Allah'ın izniyle bileğimin hakkıyla aldım. Sen de gayet alabilirsin. Dediğim gibi öncelikle kendini olumsuz düşüncelerden arındırarak. Lütfen söylediklerimi yanlış anlama. Herhangi bir art niyetim yok. Kitap konusuna gelince. Benim matematik konusunda önerebileceğim "Antrenmanlarla Matematik" var. Ben almadım ama dershanede hoca söylüyordu. Matematiği zayıf olanlar, yeni başlayanlar için. Birkaç kişi de almıştı. Ona bir bak istersen. En kolaydan anlatıyor diye biliyorum. Eğer şimdiden başlayacaksan, ki bu senin için en doğrusu onu al derim. Diğer dersler için bir şey söyleyemeyeceğim. Seviye olarak hangi kitaplar kolay pek bilmiyorum. Ama kitapçılara gittiğinde sorarsan yardımcı olurlar herhalde. Zaten mümkün olduğunca temel bilgilere bakacaksın. Öyle çok ayrıntılara girmene gerek yok. İnşallah çalışmaların güzel gider de hemen pes etmezsin. Hakkında hayırlısı olması dileğiyle...