Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

arkadaşım adaylığın kalktımı alktıysa başvuruu yapabiliiyorsun

arkadaşım adaylığın kalktımı alktıysa başvuruu yapabiliiyorsun

Fonksiyon soru vardı f(4) g(4) bunu cevabı 22

Çember soru cevap 5pi

Üslü sayılar bir soru vardır hatırlayan var mı acaba

Oran orantı bir soru vardı içler dışlar çarpıp

Bende 5 buldum

BEN BURSA DA HİZMETLİ OLARAK MİLLİ EĞİTİMDE GÖREV YAPIYOM EVİME 50 METRE MESAFEDE KADROM HİZMETLİ AMA MEMURLUK YAPIYOM

YOKTU

İZMİRİ İSTİYORSAN HİZMETLİ 86 CİVARI MEMURLUK İSTİYORSAN 95 TEN AŞAGI OLMAZ İLK ETAP

ARKADAŞLAR MEMURLUK İSTİYORSANIZ 92 NİN ALTINA HİÇBİR ŞEHİR DÜŞMEZ İLK ETAP ODA MİNİMUM DÜŞECEĞİ YERLER YANİ ŞIRNAK ERZURUM KARS GİBİ YERLER

hizmetli diye gitmemezlik yapmayın çoğu arkadaşımız memurluk yapıyor 3 sene dişinizi sıkarsınız ondan sonra yükselme sınavından memur olursunuz kadroya geçmeye bakın

yada 2 sene de bir ekpss oluyor biraz calışıp memur olursunuz

şuan bir hizmetlinin aldığı maaş 2200 bekar

milli eğitimde hizmetli olursanız size yakın halk eğitimleri seçin o yoksa il yada ilce milli eğitim oda yoksa ilkokulları secin

müdürünüzle iyi geçinin ilk işe başladığınızda sağlık sorununuzu zorluyacak bir iş yaptırıyorsa ben yapamam deyin edemem deyin yapmam etmem demeyin söyleyiş şekli çok önemli hiçbir müdür size zorla bir iş yaptıramaz çok memlun kalmaz ise sizi başka bir okula atar ki bunu hiçbir müdür yapmaz çünkü sizin paranızı devlet öder o yüzden sizi kaybetmek istemez

size evrak getir götür işi bile verse o onun için kardır

TAM HATIRLAYAMADIM SORUYU SAYISAL MEZUNUYUM MATEMATİK KOLAYDI BAYA BİR TANE CEMBER SORUSU YANLIŞ YAPMIŞIM ODA DÜN FARKINA VARDIM Bİ AKLIMDA KALAN HAREKET SORUSU 350 ANALATİK SORU CEVAP 13 9 İLE BÖLÜNEBİLEN CEVAP 6 HÜZDE İLE SORUNUN CEVABI 8 BİR TANE DAHA -a vardı aklıma gelen bunlar

Demek sen de sayısalcısın :) İyi yükseltmişsin puanını. Bu takvim sorusu öncesi yada sonrası değil arkadaşlar soruda 1. Dünya savaşı sırasında olmamıştır diyordu. 1.Dünya savşı 1914-1918 yıllarını kapsar.Herkes iki şık arasında kalmıştı.Babı ali baskını ve takvim birleştirmesi.Cevap babı ali çünkü takvim birleştirme 1917 yılında yapılmış.İşte size kaynak:

Rumi ile miladi arasında -her iki takvim de güneş yılı esasına göre düzenlendiği için- aradaki 13 günlük fark sabitti, böylece Hicri takvimin aksine mevsimlerin hep aynı aylara denk gelmesi temin edilmiş oldu, yıl farkı da takvimin başladığı zamanki fark olan 584 yıla sabitlenmiş oldu. Bu fark; Rumî Takvim'in Jülyen Takvimi'ni, Miladî takvimin ise Gregoryen Takvimi'ni esas almasından ileri gelir. 8 Şubat 1332 tarih ve 125 sayılı kanunla Jülyen esaslı Rumî takvim yürürlükten kaldırılarak Gregoryen esaslı Rumi takvime geçildi. Bu değişiklik Miladi takvimde 1917 senesine denk gelir. :)

Arkadaslar gazete sorusu iradeyi milliye olacak cunku soru aynen soyle temsil kurulu sivas kongresinde aldigi kararlari millete duyurmak icin hangi gazteyi yayinlamistir.sivas kongresi kararlarina bakarsaniz orada gorursunuz.1.dunya savasindada ben soruyu hangisi dunya savasindan sonra olmustur diye hatirliyorum ve onu milafi ve hicri talvim yaptim 1pcak 1926 tarihinde digerler onceydi
Bâb-ı Âli Baskını, Osmanlı İmparatorluğu'nda 23 Ocak 1913 günü Enver Bey ve Talat Bey'in başını çektiği bir grup İttihat ve Terakki üyesi tarafından hükûmet binası Bâb-ı Âli'nin basılmasıyla gerçekleştirilen askerî darbedir.

Şans işi senin dediğin.Çoğu mebdeki hizmetliler temizlik yapıoruz diye ağlıyor, herkes elinden geldiğince memur kadrosu seçsin hizmetli olarak da mebi en sona yazın diğer kurum hizmetli kadroları mebden daha iyi aldığım duyumlar bu yönde...

Bende 5 buldum

BEN BURSA DA HİZMETLİ OLARAK MİLLİ EĞİTİMDE GÖREV YAPIYOM EVİME 50 METRE MESAFEDE KADROM HİZMETLİ AMA MEMURLUK YAPIYOM

YOKTU

İZMİRİ İSTİYORSAN HİZMETLİ 86 CİVARI MEMURLUK İSTİYORSAN 95 TEN AŞAGI OLMAZ İLK ETAP

ARKADAŞLAR MEMURLUK İSTİYORSANIZ 92 NİN ALTINA HİÇBİR ŞEHİR DÜŞMEZ İLK ETAP ODA MİNİMUM DÜŞECEĞİ YERLER YANİ ŞIRNAK ERZURUM KARS GİBİ YERLER

hizmetli diye gitmemezlik yapmayın çoğu arkadaşımız memurluk yapıyor 3 sene dişinizi sıkarsınız ondan sonra yükselme sınavından memur olursunuz kadroya geçmeye bakın

yada 2 sene de bir ekpss oluyor biraz calışıp memur olursunuz

şuan bir hizmetlinin aldığı maaş 2200 bekar

milli eğitimde hizmetli olursanız size yakın halk eğitimleri seçin o yoksa il yada ilce milli eğitim oda yoksa ilkokulları secin

müdürünüzle iyi geçinin ilk işe başladığınızda sağlık sorununuzu zorluyacak bir iş yaptırıyorsa ben yapamam deyin edemem deyin yapmam etmem demeyin söyleyiş şekli çok önemli hiçbir müdür size zorla bir iş yaptıramaz çok memlun kalmaz ise sizi başka bir okula atar ki bunu hiçbir müdür yapmaz çünkü sizin paranızı devlet öder o yüzden sizi kaybetmek istemez

size evrak getir götür işi bile verse o onun için kardır

:( ?????????? ??????? ?????? ??????

TAKVİM, SAAT VE ÖLÇÜLERDE DEĞİŞİKLİK
Osmanlı Devleti'nde kullanılan saat, takvim ve ölçüler, Avrupa devletlerinde kullanılanlardan farklıydı. Bu durum, sosyal, ticarî ve resmî ilişkileri zorlaştırıyor, bazı karışıklıklara sebep oluyordu. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde bu farklılığı gidermek için bazı çalışmalar yapıldı. Fakat yeterli değildi.

Cumhuriyetin ilânından sonra bu zorluklan ortadan kaldırmak için çalışmalara başlandı. Önce 26 Aralık 1925'te çıkarılan bir kanunla, o zamana kadar kullanılmakta olan, Hicrî ve Rumî takvimlerin yerine Milâdî takvim kabul edildi, l Ocak 1926'dan itibaren de kullanılmaya başlandı. Böylece devlet işlerinde karışıklık önlendi. Takvimdeki bu değişikliğin yanında, alaturka denilen, güneşin batışına göre ayarlanan saat yerine, çağdaş dünyanın kullandığı saat sistemi kabul edildi. Batıdan alınan zaman ölçüsü ile bir gün 24 saate bölünüp, günlük hayat düzene sokuldu.

1928 yılında yapılan bir değişiklikle milletlerarası rakamlar kabul edildi. 1931'de kabul edilen bir kanunla eski ağırlık ve uzunluk ölçüleri değiştirildi. Eskiden kullanılan arşın, endaze, okka gibi ölçü birimleri kaldırıldı. Bunların yerine uzunluk ölçüsü olarak metre, ağırlık ölçüsü olarak kilo kabul edildi. Uzunluk ve ağırlık ölçülerinde yapılan bu değişikliklerle ülkede ölçü birliği sağlandı.

Bu yeniliklerin yanında millî bayramlar ve tatil günleri de yeniden düzenlendi. 1935'te çıkarılan bir kanunla, cuma günü olan hafta tatili değiştirilip, cumartesi öğleden sonra ve pazar günü hafta tatili olarak kabul edildi.

takvim değişikliği 26 aralık 1925 olmuş

osmanlı devleti zaten fiilen 1 dünya savaşı bittikten sonra bitti ondan sonra değişiklik oldu nasıl 1917 olur

en sıkıntılı kurum meb hastaneler kurumu temizlik işlerine taşeron işçileri bakıyor diğer kurumlarda öyle meb biraz sıkıntılı ama sana zorla bir iş yaptıramazlar bana müdür ilk işe başladığımda dışarda güvenlik olacaksın dedi yapamam dedim çay getirebilirmisin dedi yapamam dedim bilgisayarı iyi kullanıyorsan birazda hakkını savuna biliyorsan sana kimse birşey zorla yaptıramaz

ama tabi hastaneler kurumu hizmetlisi bile yada ysk kurumu hizmetlisi bile 90 altına inmez ilk atama

hizmetli diye gitmemezlik yapmayın binlerce üniversite mezunu hizmetli kadrosuna geçmek için can atıyor en fazla 3 sene sonra biraz calışırsanız memurluk kadrosuna gecersiniz zaten yarı memursunuz sadece bilgisayarı iyi kullanırsanız birazda hakkınızı ararsanız bu 3 seneyide iyi şekilde geçirirsiniz

2 yada 3 atamadada memurluk 90 altına cok zor iner ki 3atama olmama ihtimali var ona öre kendinize bir yol cizin benden size tafsiyem kadroya gecmeniz hizmetlide olsa

zeryan21 engelin nedir kardeşim forumda bi kaç konu gördüm çoğu kişiye engeli müsait olana yani normal hizmertliler gibi iş veriyolarmış.

ortabedik benim 2 arkadaşım tek gözlerinde problem var onlarada sadece giriş çıkışları kontrol işi veriyorlar

engeline göre iş verirler seni çok zorlarlarsa yapamam deyin sizi kovma ihtimali yok sizde müdür gibi 657 tabisiniz

başkalarının dediğine bakmayın onlar milleti korkutup kendileri geçmek istiyorlar hiç bir hizmetli memur iş zor değil diye işten ayrılmaz özel sektöre göre devlet kapısı binkat iyi

hakların var seni hiçbir şekilde sağlık sorununu zorlayıcı iş yaptırmazlar biz asalet kursuna gittiğimizde 30 tane engelli arkaşlar vardı hepside işinden memnundu tabi memur gibi olamassın sağlık sorunun çok agır değilse

Anladım. bilgilendirdiğin için saol kardeşm.Sonuçta iş yapıcan ki para kazanasın özel sektörden bin kat iyidir hizmetlide olsak inşallah devlete gireriz

psikolojik sorunundan dolayı rapor alıp hizmetli olan arkadaşlara ancak temizlik yaptırırlar başka türlü kolay kolay sağlık sorunu zorlayıcı iş vermezler

onlardan da tanıdığım arkadaşların bazıları memurluk yapıyor başkasının ne dediğine bakmayın kadroya girin 2 sene de bir ekpss var 3 sene yi doldurdun mu yükselme sınavı var altarnetif cok

asalet kursunda 30 engelli arkadaşla birlikteydik hepside memnundu bakmayın insan oğlu nankör

forumlarda ki yazılanlara bakmayın onlar sizi caydırıp kendileri can atarlar kadroya girmek için

şuan aldığın maaş 2200 hizmetli özel sektörde bu paraya senin etinden kemiğinden yararlanırlar

94 alırsın matematik ful ise

sıtandart sapmaya bağlı 96 ya cıkma ihtimali var

valla ben hizmetliyim işimden memnunum evine en yakın okula verebiliyorlar istediğin yeri verirler avantajları var

bide bilgisayarı iyi öğrenin avantajı var bilgisayar bilmenin

benim size söylediklerimi size cogu arkadaşınız söylemez cünkü bizim toplumda kıskançlık var birileri iyi biryere gelmesini istemez bizim toplum

destek olacaklarına köstek olmaya calışırlar

hele hastanelerde yada başka kurumlar gözü kapalı gidin zaten onların taşeron işcileri var

ysk hizmetlinin aldığı maaş şuan 2600 var

belediyeler ysk bunların hizmetli ve memur maaşları daha yüksek iyi puanınız varsa ilk öncelik bu kurumları değerlendirin hizmetlide olsa milli eğitim memurluktansa ysk hizmetli olun daha iyi

Emekli olan memur olamaz atanamaz bilmeden atıp tutmayın...

zeryan21
neye göre 2600 diyorsun 2600ü memur almıyor :)

hizmetliyle memur arasında 100 lira fark oynar yüksek secim kurulu diger kurumlara göre 400 tl daha fazla maaş alır

yani ben bekar hizmetli 2200 tl alıyorsam meb te ysk da 2600 tl alırım tabi lise mezunu üniversite mezunu olursan daha fazla alırsın

eğer başka sorularınız varsa size yardımcı olurum

milli eğitimin bir avantajı var şırnak meb memurluk kazandınız şırnak a gitmeden kendi ilinizde bir kereliğe mahsus kalabilirsiniz bu bilgiyide sizinle paylaşayım

diğer kurumlarda bu yok

size en yakın okula verirler
özellikle ilkokulları secin günlük en fazla 1 saat calışırsınız diğer zamanı cay sohbet işiniz varsa müdürden izin alabilir işinizi halledebilirsiniz

meb te en rahat ilkokularda ondan sonra ortaokul ondan sonra lise ondan sonra milli eğitimde olur memursan tabi zaten coğunluk meb acıyor bizde

il yada ilce milli eğitimi tafsiye etmem cünkü elini sallasan ya şube müdürü yada şef var yani amir çok ama okullarda bi tek müdür müdürle iyi geçinirsen işin kebap ötesi:D

adalet bakanlığı tafsiye etmem iş yogunlugu fazla

Email ile ösym ye sordum sinav sorulari aciklanmayacak diye cevap geldi

zeryan21 arkadasım 5 -6 yanlışım vaqr toplamda nereyi yazmamı tavsiye edersin acıklayarak yazabilirmisin dostum

yüksek seçim kurulu en iyi maaş alan kurum memurluk olarak
milli eğitim kurumunda ilkokul çok rahat evine yakın bir ilkokul varsa onu seç çok rahat edersin günde en fazla 1 saat çalışırsın ondan sonraki zaman çay kahve işin varsa işini halledersin parasal yönden yüksek seçim kurumu rahatlık bakımından milli eğitim ilkokul

yüksek seçim kurumu diğer kurumlara göre 400 tl maaş daha fazla alır memuru

ilkokullarda yaz tatili 3 ay zaten hiç birşey yapmıyorsun okul acıldıgında yine en fazla 1 saat calışıyon ben mesala ilk okul acıldığında okulu saat 9 da acıyordum hiç 5 te cıktığımı hatırlamıyorum 2 yada 3 civarı müdür bırakırdı bazen giderdim öğle yemegine 2 saat gelmezdim

Meraba arkadaşlar öncelikle bu sınavın hakkımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum sınavdan genel kültür 23 net genel yetenek 24 net aldığı tahmin ederim bu nelerle kaç puan gelir memleketim kayseriyi alım yaparsa oraya atanma durumum nedir meslek lisesi mezunu olarak şansım ne durumda bilgi verirseniz sevinirim sağlık nedeniyle mecbur kayseriyi tercih etmek zorundayım lütfen yardımcı olun...

zeryan21 benim raporumda çalışma durumu değerlendirilmedi yazıyor. değiştirmem gerekmi çalışabilir diye dostum

ridvan29 dostum 6 yanlışın varsa zaten memursun gerek yok değiştirmene zaten masa başında olacan

mehmetdndr memleketine tercih etmene gerek yok milli eğitimde şırnak bile cıksa şırnaka hiç gitmeden dilekceyle bir kereye mahsus kendi ilinde tercih edebilirsin ama sadece milli eğitimde var
sakın kendi şehrini sadece secme en üçra köşeleri seç milli eğitim sana kendi ilinde dilekceyle görev yapabilirsin

arkadaşlar sakın kendi ilizden başka illeri tercih etmemezlik yapmayın ama milli eğitimde sadece var zaten genelde milli eğitim acıyor kadroları

zeryan21

arkadaşım birşey soracağım şimdi bakan 6000 işe alım olacak dedi 2014 ilk alım ne kadardı 2014/2 1karıştı tam anlamadım ona göre bir kıyaslama yapacağım fazlamı bu sayı 2014 yada 2012ye göre yada azmı*

4800 olması lazım toplam

ilk alım 5000 olur normalde zaten

800 lisans 1000 civarı önlisans 300 kadar kura diğerleri ortaögretim

Kura 750 lisans 1500 onlisans 1250 lise 2500 tahmini

Tabi puandan ziyade siralama onemli

zeryan21
Okul sabahçı ve öğlenci eğitimi veren bi okulsa iş zor olmaz mı peki hocam mesai saati açısından...

Üst Alt