Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

Matematikten 3,7-2,5/0,4 sorusu vardı cevabına 3 yaptım çok karıştırdım sanırım Türkçe zorladı bayağı :(

işlem yazdığınız gibiyse sonuç doğru.

Akvaryum sorusuna baska yorumu olan var mi benim bayagi kafama takildi da

Akvaryum sorusuna ben de etkisizlik gibisinden bir şey işaretledim sanırım. Çünkü yazıda tv ile bilgisayarı karşılaştırırken tv'ye sadece bakabilirken, etki edemezken internete etki edebiliyoruz buna sonunda vurgu yapılmıştı. Akvaryumda da içeride hareket eden balıklar var ama biz etkileşime girmiyoruz. Sadece izliyoruz. Yapaylık olacağını sanmıyorum. Çünkü hem internet hem tv yapay.

Soruyu tam hatırlamadığım için yorumu yanlış yapmış olabilirim.

Alim satim sorusu denetim olacakti galiba

Peki bu parcadan genis olarak ne cikartilabilir sorusu ne olacak

Tv ile alakali

@ber
bence yanlış değerlendirmişsiniz tabi benim fikrim akvaryum sorusunda eskiden televizyonlar vardı şimdi onların yerini bilgisayarlar aldı diyordu ve bilgisayarların gelmesi ile televizyonun akvaryumdan farkı kalmadı diyordu ve akvaryumu soruyordu soruda ne demek istedi diye
yapaylık vardı şık ama bence burda akvaryum gibi etkisiz sadece görüntü süs yerine geçti televizyon demek istiyordu bende etkisizlik yaptım bekleyip göreceğiz açıklanmadığı için tahmin yürütebiliyoruz:)

Karadelik sorusunu ne yaptiniz birde alim satim vardi
karadelikte belirsizlik demek istiyordu bence çıkmaz sokak uyuyor buna dipsiz kuyu vardı oda uyuyor sonra kör kuyu vardı oda uyuyor uyan bir şık daha vardı hatırlamıyorum ama DÖNÜM NOKTASI VARDI bu uymuyor çünkü belirsizlik anlamı yok gene tahmin tabiki:)

çok pardon cevabımda yapaylık demişsiniz gibi cevap yazdım aynı şeyden bahsediyormuşuz etkisizliğinden bahsediyordu bence

evet maarif kanunu tevhidi tedrisat öğrenim birliği ama izne tabi olması maarif kanunu zor bir soru çeldiricisi olan

1.dunya savaşi sorusunu ne yaptin
hangisinde 1. dünya savaşı sırasında olmuştur diyordu
alman askerleri osmanlı ordusunda görev yaptı sonra babıali baskınıda 1. dünya savaşında oldu ama hicri takvim vs birleştirilmesi yanlış cevaptı

Arkadaşlar matamatik sorularında cevap A şıkkı kaç tane vardı hatırlayan varmı ortaöğretim olarak

biz soruları hatırlamıyoruz sen şıkkı sormuşsun:) sorular hayırlısıyla açıklansada şu belirsizlikten kurtulsak

bu yüzden veya bu nedenle gibi bi şık vardı ve yerine yazılacak cevap oydu
kesinlikle en zor sorulardan biriydi ama izmiri çok seviyorum ve hiç gitmek istemiyorum soru buydu bu nedenle vardı şık bu nedenle gitmek istemiyorum yanlş bence çunki nedeni çok sevmesi zaten yazılmış
izmiri çok seviyorum bütün sorun yok ama izmiri gitmek istemiyorum dersek cümle bozuluyor bence hiçin önüne oradan getirilmeliydi
yani izmiri çok seviyorum ve oradan hiç gitmek istemiyorum olacaktı cevap bunu şu an cevaplayabiliyorum ama sınavda süre azlığından ne yaptığımı hatırlamıyorum ama bence cevap kesinlikle bu önemli olan sınavda doğru şıkkı işaretlemek neticede

arkadaşlar türkçeden 12 soruyu hatırlıyorum net
1- fazlaca beyazlı olan 2- kırılma ne anlamda kullanılmıştır olan 3- dört başı marur ne demek istedi sorusu 4-izmiri çok seviyorum ve hiç gitmek istemiyorum sorusu vardı 5-parafraf sıralama vardı oda bakteriler tıpta araştırma için önemlidir vs birşeydi 6 - binalar tarihini yaşanılan dönemi yansıtır sorusuydu 7- şifrelerler ilgili soru 4 tanede ikili parafraf vardı tarihe döneminin ekonomisini yansıtır ilgili soru ve akvaryum sorusu parafraftı yukarda yazdım iki soruyuda onunda soruları yukarda yazdım başkada aklıma gelmiyor

Son düzenleme:
Alim satim ile ilgili soru vardi soru işareti ile ilgili vardi bide kelebeklerin olusumu ile ilgili soru vardi paragrafi ikiye bolme vardi

Peki anlatim bozuklugu sorusunda buradan diye bi kelime yerlestirme var miydi

Bu nedenle ya da bu yüzden kesinlikle olmaz zaten özne uyusmazligi var

1.dünya savasi sorusunda yanlisin var hangisi 1.dünya savasindan önce gerceklesti diyordu cevap bab ı Ali baskini

Orda hicri takvimden miladi takvime gecis bi kanun ve hatirlamadigim şık sonraydi alman subay ayni önda

Babi ali önce sadece

2 Mart 1926'da kabul edilen, "Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun" Tevhid-i Tedrisat (Öğretimin Birleştirilmesi) Kanunun ilkelerinin ışığı altında eğitim hizmetlerini düzenlemiştir. Devletin izni olmadan hiç bir okulun açılmayacağını öngören Maarif Teşkilatı Hakkında Kanun aynı zamanda çağdışı bütün derslerin okul müfredat programlarından kaldırılmasını da sağlamıştır.
Cevap Maarif Kanunu Olucakmış Soruda meb izni diyordu. Şuana kadar 1 matematik 3 genel kültür 4 yanlışım ve 1 boşum var, türkçe muallakta onu da hesaplasam tam netimi bulabiliceğim gerçi en fazla 2 yanlışım çıkar ondan da :)

Orda hicri takvimden miladi takvime gecis bi kanun ve hatirlamadigim şık sonraydi alman subay ayni önda

Babi ali önce sadece
birinci dünya savaşına osmanlı ve almanya birlikte katıldı yani alman subaylar 1. dünya savaşında osmanlı ordusundaydı babıalide 1. dünya savaşı esnasında oldı sadecehicri takvimden geçiş farklıydı

Alim satim ile ilgili soru vardi soru işareti ile ilgili vardi bide kelebeklerin olusumu ile ilgili soru vardi paragrafi ikiye bolme vardi
alım satım vatandaşlıktaydı hangisi alım satım ile ilgili değildirdi soru cevapta denetimdi
evet kelebeklerin oluşum aşaması diye bir soruda vardı bunla 13 soru oluyor eksiklikler vardır ama ghatırlamamıza yardımcı oluyor paylaşımlar ösymeden hayır yok maalesef

İradeyi milliye degil hakimiyeti milliye olacak.

MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE BASIN YAYIN

Anadolu’da Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başlaması Milli Mücadele basınını doğurmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın, ulusun katkısı olmaksızın gerçekleşemeyeceğini bilen Mustafa Kemal, eyleminin her safhasında basından yararlanmaya çalışmış, katkı ve direktifleriyle gazeteler çıkarmıştır.
İrade-i Milliye: Sivas Kongresinde çıkarılmasına karar verilen bu gazete 14 Eylül 1919’da Sivas’ta Heyet-i Temsiliye’nin görüş ve düşüncelerini halka iletmek amacıyla çıkarılmıştır. Milli Mücadele’nin doğrudan doğruya sözcülüğünü yapan ilk gazetedir

Hâkimiyet-i Milliye: Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kurucusu olan Hâkimiyet-i Milliye Gazetesi, 10 Ocak 1920’de Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Temsiliyesi tarafından çıkarılmıştır. TBMM Hükümeti’nin de yarı resmi organı olan bu gazete Cumhuriyet’ten sonra Ulus Gazetesi adını almıştır.
keisnlikle iradeyi milliye diyorum hakimiyeti milliye tbmm İLK RESMİ gazetesi ama soru İLK gazeteydi oda iradeyi milliye tüm kaynaklar aynı

soru ilk gazeteydi ilk resmi yada yarı resmi gazete değil
İLK GAZETE İRADEYİ MİLLİYE İLK YARI RESMİ GAZETE CEREDİ RESMİYE İLK RESMİ HAKİMİYETİ MİLLİ

izin diyordu izin maarif kanunu tevhidi tedrisat öğrenim birliği

Arkadaşlar bu kadar basit soruda bile bu kadar muallakta kalmamızı şaşkınlıkla izliyorum.o soruda bilgisayar ve televizyon karşılaştırılmış.ve televizyon için 'sadece' dikkat edin sadece akvaryum kadar etkilesimliydi yani interaktif diyor.interaktif lik olarak bakmaniz lazim.öyle baktıginız zaman televizyon ve akvaryum sadece izlenir onlara başka birşey yapamazsınız.fakat bilgisayar etkilesimlidir yani interaktiftir.bilgisayarla etkileşim halinde olabilirsiniz fakat akvaryum yada televizyonla etkileşim kuramazsiniz.bu yüzden yetersizlik olacaktı.hadi kara delik sorusunda muallakta kalmamızı anlarım o zor bi soruydu ama bu soru cok basit yapmayın lutfen

Ama soru akvaryuma benzetilmesiydi bilgisayara değil yani akvaryuma benzetilerek neyden bahsediyor diyor etkisizliğinden bence
Kara delik aynı paragraftaydı zaten bence basitti kara delikten kastı bilinmezlik belirsizlik sınırsızlık şıklarda çıkmaz sokak vardı kör kuyu vardı bunlar aynı anlşamı taşıyor ama dönüm noktası aynı anlama gelmiyor farklı birşey

Soru zordu yapaylıkla etkisizlik arasında kaldım ama karşılaştırma olduğu için Etkisizlik yaptım :)

aynen televizyon bilgisayarın gelmesiyle akvaryumdan farkı kalmadı süs gibi oldu demek istiyordu yani etkisiz:)

Anlatim bozuklulugu sorusunu ne yaptiniz ve oradan kelimesi getirilmeli dedim

bende oradan yaptım özne eksikliği var çünki izmiri çok seviyorum bir bütün ama izmiri hiç gitmek istemiyorum olmuyor yani özne eksik en uygun özneden oradandı:)

Yani sizce yapaylikmi olacak
arkadaşım karşılaştırma yapıyor bilgisayar tv yerini aldı tvler artık akvaryum gibi yani süs gibi ETKİSİZ

Sevgili arkadaşlar, EKPSS süre konusunda ki sorun hakkında yazdıklarım ilginizi çekebilir.Youm ve önerilerinizi bekliyorum Sevgiler...BANU İÇLİ ÖNER - EKPSS GELDİ GEÇTİ,HIZINA YETİŞEN VAR MI?
SÜRE ÇOK KISITLIYDI YANİ 120 SORUDA HER SORU BİR DK DESEK TARİH GÜNCEK GÖRSEL HAFIZA 1DK SÜRMÜYOR ONLARDAN ARTIRDIĞIN ZAMANI MAT VE TÜRKÇEDE HARCARSIN SORU AZDI BU NOKTADA ARTIRILACAK ZAMANDA AZDI TÜRKÇE UZUN VE ZORDU PARAGRAF

Arkadaslar gazete sorusu iradeyi milliye olacak cunku soru aynen soyle temsil kurulu sivas kongresinde aldigi kararlari millete duyurmak icin hangi gazteyi yayinlamistir.sivas kongresi kararlarina bakarsaniz orada gorursunuz.1.dunya savasindada ben soruyu hangisi dunya savasindan sonra olmustur diye hatirliyorum ve onu milafi ve hicri talvim yaptim 1pcak 1926 tarihinde digerler onceydi

Evet olabilir ben orda akvaryumla tv yi kiyaslamadan ziyade benzerliklerini vurgulamak istedigini düşünerek ikisinin de yapay dünya olduklarini düşünerek yanlis yaptim galiba

Bende yapaylik yaptim cunku televizyon gercek dunyanin bir yansimasi yani yapay alvaryumda denizi dusunursek onun yapayi yani gercek denize benzetilmeye calisiliyor baliklar deniz alti goruntusu veriyor yani yapay bit deniz olusturuluyor

Peki bu parcadan genel cikarim ne olcakti tv sorusundan bi arkadas bilgisayarin tv nin yerini almasi demis ama o sadece sonda verilen bidüşünce hatirlayamadim ama tv nin sanal dünyanin etkileri ile alakali bi sik vardi sanki

Babi ali baskini 1909 da oldu ve sultan abdülhamit tahttan indi

Bakın soru aynen şuydu. Aşağıdaki gelişmelerden hangisi 1.dünya savaşı zamanında gerçekleşmemiştir?
Soru çok kapalı ve şıklarda babiali baskınıda, takvim değişikliğide vardı. İkiside 1.dünya savaşı zamanında gerçekleşmedi biri önce biri sonra gerçekleşti. Bu soru Cevap veren herkes puan alabilir soru geçersiz sayılabilir.

Arkadaşlar akvaryum sorusunu hatırlayın başında bir akvaryum bile kelimesi vardı bile kelimesi de yetersizlik anlamını güçlendirmez mi?

Üst Alt