Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortaogretimden sinava girecekler hatirladiginiz sorulari cevaplari yarin buraya yazin

İradeyi milliye degil hakimiyeti milliye olacak.

MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE BASIN YAYIN

Anadolu’da Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın başlaması Milli Mücadele basınını doğurmuştur. Kurtuluş Savaşı’nın, ulusun katkısı olmaksızın gerçekleşemeyeceğini bilen Mustafa Kemal, eyleminin her safhasında basından yararlanmaya çalışmış, katkı ve direktifleriyle gazeteler çıkarmıştır.
İrade-i Milliye: Sivas Kongresinde çıkarılmasına karar verilen bu gazete 14 Eylül 1919’da Sivas’ta Heyet-i Temsiliye’nin görüş ve düşüncelerini halka iletmek amacıyla çıkarılmıştır. Milli Mücadele’nin doğrudan doğruya sözcülüğünü yapan ilk gazetedir

Hâkimiyet-i Milliye: Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kurucusu olan Hâkimiyet-i Milliye Gazetesi, 10 Ocak 1920’de Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Temsiliyesi tarafından çıkarılmıştır. TBMM Hükümeti’nin de yarı resmi organı olan bu gazete Cumhuriyet’ten sonra Ulus Gazetesi adını almıştır.

12 ye bölünüp 9 bölünmeyen iki basamaklı kaç sayı var? ne yaptınız

6 olacakti o

Parcanin butununu dusununcede televizyon ilk basta etkileri anlatiyor sanal bir dünya bu yuzden akvaryum gibi yapay olduğu düşünülebili parcanin devaminda ise etkilerinin sanilandan fazla oldugu ndan bahsediyor etkileyicilik sikki olsa dediginiz olabilir ama burada yapay dünya sanilan seyin aslinda insanlari nasil icine aldigindan bahasediyor

arkadaşlar ortaöğretimden girdim 5 yanlışım var gibi sizin nasıl

Benim 2 yanlış 1 boşum var ve emin olamadığım türkçeden bir iki soru var...

Ben o soruyu etkisizlik yaptım.Yapaylıkla etkisizlik arasında kaldım ama bilgisayara göre daha etkisiz kalıyor tv bundan dolayı bence etkisizlik olmalı....

Arkadaşlar bu sınavda sorular az bu yüzden bir soru bile hayati önem taşıyor bu noktada az olması avantaj değil dezavantaj bence sürede kısıtlı çünki ben zamanım olsa çok rahat 3 yada 4 matematik yapardım ama sorularda fazla oyalanmadığım halde süre yetmedi
geçmiş atamalarda baktığımda şöyle bir surum var lisans ön lisans yada meslek lisesi branş sahbi olanlar 70- 80 lerle çok rahat memur olarak atanabiliyorlar,ama ortaöğretimde durum farklı ya 90 ve üstü alacaksın ilk atamada memur olacaksın 2. atamalarda ise memur sayısı çok az genelde hizmetli ağırlıklı 80-90arası almışsanızda 2. atamada memur çok az ihtimal olmakla birlikte hizmetli ağırlıklı atanağız durum bu
hizmetli konusundada kurumun insiyatifine bağlı ya masa başı olacak yada temizlik vs
sorular kolaydı zor diyemez kimse heleki normal kpss göre ama SÜRE en büyük engeldi türkçe paragraf uzundu türkçeyi bitirdim 25 dakikam kaldı ki çok kişide aynıdır durum matematikte tarih gibi şık işaretleme değil sonuçta işlem onada zaman kalmadı yapabileceğim dört soru vardı belki bir on dk olsa yapacaktım ama yapamadım beklentilerimin hayallerimin o on dk 3-4 soruya bağlı olması düşününce üzülüyorum ama kısmet kader bekleyip göreceğiz herşeyi

Muallakta birkaç soru kalmış okulların açılmasının izne tabi tutulması kesinlikle tevhidi tedrisat değil maarif teşkilati tevhidi tedrisat öğrenim öğrenim birliği

Ben soruyu tam hatırlamadım izin mi diyordu yoksa mebe bağlı olması mı diyordu ama tevhidi tedrisat yaptığımı hatırlıyorum...

daire sorusunu tam olarak hatırlıyor musun? bide nasıl 5pi çıkıyor

+ pi yaptım ben cevap 4 pi galiba...

Bütün köşelere degen cemberin çapi dikdörtgen köşegeni olur burdan çap 2 kök 5 yaricap kök 5 alan da 5pi

Akvaryum yapay bir dünyanin simgesidir akvaryumla kiyasladigi cümleden önce tv de sanal bi dünyanin oldugundan bahsediyor sonra akvaryuma benzetip ilerleyen dönemlerde etkisinin yapayliktan cikip bilgisayara yerini biraktigindan bahsediyor

1.dunya savaşindan sonrami diyo soruda

1.dunya savasindan sonrami diyo oncemi ben sonra diye hatirliyom ve miadi ve hicri takvim yaptim cunku soruda hangidi 1.dunya savasindan sonra olmustur diyadu

Bütün köşelere degen cemberin çapi dikdörtgen köşegeni olur burdan çap 2 kök 5 yaricap kök 5 alan da 5pi

Akvaryum yapay bir dünyanin simgesidir akvaryumla kiyasladigi cümleden önce tv de sanal bi dünyanin oldugundan bahsediyor sonra akvaryuma benzetip ilerleyen dönemlerde etkisinin yapayliktan cikip bilgisayara yerini biraktigindan bahsediyor

Doğru 5 pi olucakmış. 1 yanlışım oldu matematikten. Şuana kadar 3 yanlış 1 Boş olmuş oldu.Türkçede emin olmadığım 2 soru var bir de.

1.dunya savaşindan sonrami diyo soruda

1.dunya savasindan sonrami diyo oncemi ben sonra diye hatirliyom ve miadi ve hicri takvim yaptim cunku soruda hangidi 1.dunya savasindan sonra olmustur diyadu

Hayır Cevap Babı Ali baskını. Önce olmuş diyordu soruda 1. Dünya Savaşından önce...

soruda köşe demiyor kenar yazıyordu cevap 4p karenin pisagorunu alan kaybetti

Emin misiniz kenar dedigine ben köse diye hatirliyorum ayrica 2 ye 4 bi dikdörtgenin 4 kenarina degen biemr cemner cizemezsiniz

Bi deneyin kesen degil bakin değen

Arkadaşlar bu kadar basit soruda bile bu kadar muallakta kalmamızı şaşkınlıkla izliyorum.o soruda bilgisayar ve televizyon karşılaştırılmış.ve televizyon için 'sadece' dikkat edin sadece akvaryum kadar etkilesimliydi yani interaktif diyor.interaktif lik olarak bakmaniz lazim.öyle baktıginız zaman televizyon ve akvaryum sadece izlenir onlara başka birşey yapamazsınız.fakat bilgisayar etkilesimlidir yani interaktiftir.bilgisayarla etkileşim halinde olabilirsiniz fakat akvaryum yada televizyonla etkileşim kuramazsiniz.bu yüzden yetersizlik olacaktı.hadi kara delik sorusunda muallakta kalmamızı anlarım o zor bi soruydu ama bu soru cok basit yapmayın lutfen

Soru zordu yapaylıkla etkisizlik arasında kaldım ama karşılaştırma olduğu için Etkisizlik yaptım :)

Anlatim bozuklulugu sorusunu ne yaptiniz ve oradan kelimesi getirilmeli dedim

Buradan di o sanki oradan degil de buradan diye bi sik vardi ve kelimesinden sonra

7 yanlis kaç puan alir

Iste sizin yanlisuniz akvaryumla kiyaslamasi bilgisayardan önce idi yani sanal bi dünya olusturacagi ve akvaryum kadar olacagi söyleniyordu ve sonra bilgisayara geciyordu sanal dünya da yapaylik anlami icerir hatta insanlara etkisunin olmayacagi düşünüldü sonradanetkilerinin anlasildigundan bahsetti

cagribekar
İyi puan alırsın 7 yanlışsa eğer ilk atamada atanırsın büyük ihtimalle 92-93 alırsın bence :)

Cevabi neydi onun

Soru aşagidakilerden hangisi karadelik ile ayni anlamda degildir diyodu şiklarda cikmaz sokak belirsizlik gibi şeyler vardi

Üst Alt