Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orta seviye işitme kaybı için Phonak Virto mu Starkey Evolv mu?

umetinn

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
11
Herkese merhaba, orta seviyede işitme kaybım var. Dün bikaç tane yer gezdim işitme cihazları ile ilgili fiyatlar hemen hemen aynı kullanım açısından önerebileceğiniz marka model var mıdır ? şuan 2 cihaz arasında kaldım

1- Phonak Virto P30
2- Starkey Evolv AI 2000 CIC

Son düzenleme:
en iyi işitme cihazı en ucuz işitme cihazıdır. yıllarca sömürdüler insanları bir iphone parası ödedik zamanında geçen aradım 10 lira diyor len ben bun zamanında bir dünya para verdim. o yüzden bir daha alırsam tr en ucuz cihazı neyse onu alırım hepsi aynı işi görüyor yok 12 kanallıymış fln hepsi hikaye..

tek diyeceğim kanal içi al kulak arkası alma

Ben baktığımda çift cihaz minimum 50.000 TL istiyorlar normal mi ?

@umetinn,

minumum elli ben markalara göre fiyat değişmekte, dedikleri gibi marka ya da kanal ziyade hepsi aynı işi görüyor önemli olan iyi bir odyolog çünkü cihaz ayarlarını yapabilmesi ikinci en önemlisi teknik servis sorunları ne oranda olduğunu iyice araştırmak.

@umetinn, evet cok normal İsitme cihazının maliyeti cok cok dusuk ama işçilik detay ve firmaların yüzde 100 bin kazancı işi buraya getiriyor lakin bu sektör ayakta kalması icin bu gerekiyor

Bence İsitme kaybınıza göre isitme cihazında markaya bakmayin en iyi isitme cihazı kulaga takıldığında gürültü isilti cızırtı vizirti olmadan dışarıda duyabileceğin cihazdır bak özellikle söylüyorum :dışarıda duyabileceğin ; neden boyle soyluyorum cunku stüdyoda test olunca ebemde duyuyor onemli olan anlama esigi ve gürültüyü kesme duyabildigini anlama , tabi boyle cihazların fiyatla ilgili yok çokça kez deneme yanılma payıyla bulabilirsin cok zor bu anlamda ( testler içerde degil sokakta gürültülü ortamda yapılmalı )

Sunuda belirtiyim yaşlılığa bağlı İsitme kaybı cok cok az ihtimalle cihazla önlenebilir oda cok dusuk ihtimal gerisi İsitme durumlarına göre cihaz herkesin işitmeye bağlı olan sorununa bağlı kimisi cihazda taksa duyuyor anlamıyor adamdaki sıkıntı odaklanamama anlayamama malesef İsitme alanında boyle tanı varsa da uzerinde durulup buna göre geliştirilmiyor gelistirilemiyor bu alanın ilerleyemedigini isitme cihazı alanların sadece stüdyoda duyup dışarda duyamadigindan bunun gibi kişilerin cok fazla olmasından biliyoruz

Önerim ( videx EVOKE)

Son düzenleme:
ben de çok kandırıldım .sinir hasarı kaynaklı işitme kaybı var iki taraflı ...marka söylemiyorum.zira gerçekten önemsiz .Türkiyedekilerin genel müdürlük olayı yok her mağaza ayrı birbirinden aynı marka aynı ilçede hepsi farklı fiyat veriyor.Şikayetin olsa genel müdürlük diye bir olay yok aldıüın mağazaya yönlendiriliyorsun böyle bir saçmalık zaten çözsem onlarla çözerdim değil mi?

odyolog önemli , mağazalardaki her kişide satış hedefi var bizler zerre umurlarında değiliz.ayar yapamıyorlar beceremiyorlar anlamıyorlar. sonrada sizin işitme kaybınız böyle , yapacak birşey yok diye beceriksizliklerine kılıf uydurmaya çalışıyorlar.
şu an bende bluetooth lu bin tane özelliği olan şarjlı aldım (pil almaktan bıktığım için ) ayar yapılıyor ama ayar hafızada kalmıyor zaten beceren yok. olduğu kadar artık yeter diyorum o ayar sonraki kapamaya kadar ancak resetliyor kendini ve bu bir arıza ama kabul etmiyorlar.update gelince mağazaya gitmek zorundasın cepten yapamıyorsun ve update olana kadar cihaz garipleşiyor.o kadar çok konu var ki özetle ODYOLOG ÖNEMLİ .ELİNDE GERÇEK FATURA OLSUN MARKA MODEL CİHAZ SERİ NO YAZILI OLAN FATURADA MUHAKKAK TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE yolun düşer. ben beltone -signia mağduruyum uzun zaman kullandım , bu signialar çok pahalıydı işveren destek çıktı yoksa almakta karar veremezdim..denemediğim phonak kaldı bakalım
şu an dışarda cafede tiyatroda sinemada düğünde insan sesini tam ayırt edemiyorum ama bu kulakla ilgili değil ODYOLOG ile ilgili.

@umetinn,
bir alana bir bedava ile 40 bine almıştım 14-15 ay önce ama işverenim ödedi büyük kısmını .YOKSA ALMAZDIM.BENİ KANDIRDILAR ŞÖYLE İYİ BÖYLE İYİ .SATTIKLARI ÖVDÜKLERİ BİRÇOK ÖZELLİK İŞLEVSİZ ÇALIŞMIYOR

MARKA ÖNEMSİZ -ODYOLOG ÖNEMLİ

Yazan herkese teşekkür ederim. Dün Bakırköy'de "DUYMER" diye bir firmaya gittim Starkey Evolv AI 2000 CIC bu cihazı önerdi ve şöyle birşey söyledi ayda 1 defa usta geliyor filitre değişimi vs. yapıyor dedi 5 yıl garantisi var dedi. İyi midir kötü müdür bilmiyorum ilk defa işitme cihazı kullanacağım orta seviyede işitme kaybım var. ve son olarak şahit olduğum cihaz uygulamasını söyliyeyim. Hastaya bi odada ince ayar yapılıyor sonrasında dışarı çıkarıyorlar. biraz zaman geçirtip fikirlerini alıyolar işte tiz sesler vs. kısalım mı açalım mı gibisinden sonrasında bluethoot'a bağlayıp yine dışarda telefonunu arayarak konuşturuyorlar tekrar fikir alıyorlar

1 sene önce si ser den işitme cihazı aldım maalesef Odyolog ları tecrübesiz sattığı işitme cihazı tam randıman vermedi ötme yolda giderken uğultu tam duyamama sorunu yaşadım 1 sene boyunca bayiye gidip ayar yaptırdım olmadı duymer e gittim dinledi bu cihaz kulağına olur dedi danimarka malı en son model taktım hiç bir şikayetim olmadı ötme yok sesler net 5 sene garantili her ay ücretsiz bakım 1 senem si ser de boşa gitti şikayet var dan cihazın parasını geri istedim yenisini teklif ettiler bende kabul etmedim tüketici haklarına bildirdim bakalım parasını iade alabilecekmiyim

@bilgeadam,

Siser son 3 yıldır şubeleri arttırıyor ama maalesef teknik servis ve eleman anlamında kötüye giden bir şirket marka belirtme taraftarı değildim ama widex phonak ın teknik servislerinde çok şikayete rastlamadım inşallah da böyle devam eder....

Sanırım benim için en ideali DUYMER olacak hem ayağımın dibi hem de gerek teknik servisi gerek garanti gerekse ödeme kolaylığı çok iyi derecede. Teşekkürler herkese

@umetinn,

DUYMER BİR TIK DAHA İYİ VE DAHA UCUZ CİHAZLAR SATIYOR PİYASAYA GÖRE 10-15 ARASI CİHAZLAR VAR 3500 TL DEVLET ÖDÜYOR SANIRIM

@smiling
toplantılarda dikkat ettim amerikalı arkadaşlar çoğu phonak kullanıyor , signia adını duyan yok. ya da beltone adını da duyan yok.benim sonraki tercihim phonak olacak ama ODYOLOG ODYOLOG ODYOLOG önemli.

Üst Alt