Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orman Genel Müdürlüğü'ne atama çıktığında görev yeri hangi birim olur?

Cebep

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Herkesin bildiği gibi önlisansta OGM kadroları çok fazla. Neredeyse çoğunu ogm oluşturuyor. Ve neredeyse tüm Türkiye illeri ve ilçeleri mevcut. Peki tercihimizi yaptıktan sonra ve atandığımızda gelen il/ilçe'nin yanı sıra o ilçelikteki bölge müdürlüğüne bağlı Orman işletme şeflerini göz önünde bulundurmamız gerekiyor mu? Şöyle ki örneğin Düzce/Akçakoca 'da ki OGM kadrosuna atanırsak eğer; Akçakoca'ya bağlı 4 adet işletme şefliğine (aktaş, altıntaş, cumayanı, deredibi) mi veriliriz yoksa Akçakoca merkezde bölge müdürlüğünde mi işe başlarız? Bunu önceden bilmenin bir yolu var mı? Çok kişi mağdur olabilir bu bilgi çok önemli ve ben araştırma sonucu buldum. Herkes yazdığı kadronun bağlı olduğu bölge müdürlüğü geleceğini düşünüyor sanırım ama aksine o bölgedeki tüm işletme şeflikleri, depolar, kastrolar verebilirler bizi.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Kardeşim hangi ilçeye yerleştiysen ordan memur olarak çalışırsın. Bölge müdürlügünü olsa merkez yazardı bunda taşra yazıyor olayı carpıtmayın

Merkez yazıyorsa merkezdir zaten eğer taşraysa ilçelere verilirsiniz. İşletme şefliği zaten müdürlük içindedir eğer Akçakoca dan örnek vermişsin bende ona göre örnek vereyim Aktaş işletme müdürlüğü yaziyorsa müdürlüktür yani orada her yere verebilirler eğer şeflikse müdürlüğe bağlıdır çok mu karışık oldu kusura bakmayın.
Birde arkadaşlar engel durumu kötü olanlar uzak yerleri yazmasınlar bence zor olabilir.

Gs3434
Sanırım idrak edememişsin anlatmaya çalıştığım şeyi. Daha basit anlatayım. Önlisans tercihlerine bakalım ilk olarak;

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / MEMUR / MUĞLA / MARMARİS / Taşra

Şimdi benim bahsettiğim şey şudur, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 'nün alt kurumu olan Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü var bu kadroda. Fakat bir de Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü 'nün alt kurumu olan Hisarönü Orman İşletme Şefliği var. Gelelim konumuza, yukarıda yazdığım kadroya atandığım takdirde Marmaris merkezde bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne mi yoksa Hisarönü ve diğer orman işletme şefliklerinde mi işe başlayacağım? Umarım anlatabilmişimdir.

i_brahi_m
Benim de bahsettiğim buydu zaten Akçakoca 'yı yazdığımızda Akçakoca'ya bağlı 4-5 şeflikten birine verebilirler bizi. Ve bu verildiğimiz yer Akçakoca'ya uzak olabilir vs. bir sürü farklı alt kurumu var bunların Akçakoca merkeze gelme şansımız düşüyor bu durumda.

Engeliler müdürlükte çalışır arkadasım, siz çalışacagınımızı sanıyorsunuz sadece koca gün oturacaksnz. Engelli kadroları böyledir size kimse karışmaz. Amirler iş bile vermez sadece formalite işe gidip gelirsin

Orman genel müdürlüğü bünyesinde çalışan bir memur olarak bilgi vereyim çünkü burada yanlış yazan ve yönlendiren insan çok.

öncelikle Gs3434 denen zat'ın dediği gibi burata yatmaya gelen varsa hayal kurmasın normal memurdan farkınız yok.

- taşra demek iller demektir. örneğin istanbul bölge müdürlüğü merkezdir ama ona bağlı iller ve işletme müdürlükleri taşra diye geçer.

- örnek vermek gerekirse tekirdağ orman işletme müdürlüğüne atandıysanız ve "tüm ilçeler" yazıyorsa işletme müdür nerede ihtiyaç varsa sizi o ilçeye yada şefliğe verir sizde çalışmak zorundasınız. engelinizi öne sürerek işten imtina ettiğiniz sürece mimlenmeniz işten bile değil o nedenle ılımlı yaklaşımınız size hep artı puan kazandırır. zaten önceki yıllarda atanan engelli arkadaşlar insanların burnundan getirmiş aynı yukarıda arkadaşın mantığından bana iş veremezsiniz diyen beyefendiler asaletleri tasdik olmadan gereken işlemler yapılmıştır diye düşünüyorum.

- yukarıda dediğim gibi kendimden bahsedeyim normal bir memurdan bir farkım yok hatta birden fazla işe bakıyorum ama bunun avantajı da şu müdürünüzle veya amirinizle aranız iyi oluyor ve problemsiz bir iş hayatınız oluyor ancak problemli insanı mümkün olduğunca işletmeden uzak tutarlar bir bakmışsınız ki yangın gözetleme kulesinde nöbettesiniz.

- engelinizi kendinizi mağdur göstermek yada kendinize avantaj için kullanmayın karşınızdaki insanlar emin olun sizi sizden daha iyi anlıyorlar.

- evinden uzak yer yazıp önce atanayımda sonra hemen memleketime tayin isterim düşünceniz varsa en baştan vazgeçin kuruma evrak teslim ederken her ne sebeple olursa olsun 5 yıl tayin istemeyeceğinize dair bir beyan belgesi imzalıyorsunuz. kurumumuzda tekniker bir arkadaş var 5 defa tayin dilekçesi verdi hepsi red edildi şuan mahkemeye verdi o davada red gelecek gibi.

bunun haricinde orman genel müdürlüğü şuandaki tüm kurumlar içerisinde çalışılabilecek en iyi kurumlardan biri.

sen öyle san Gs3434 bende engelli olarak atndım ama olay hiç senin dediğin gibi değil

ayazefe

Teşekkür ederim. Benim memurluktan yana bir derdim yok, istedikleri kadar iş versinler farketmez. Merak ettiğim yer çalıştırılacağım yerdi sadece. Tayin durumu verdiğiniz bilgiler ışığında değerlendirildiğinde olumsuzluk barındırıyor. Hayırlısı diyelim..

böyle bir madde mevcut bu konuda ne düşünüyorsunuz sanırım ciddi engeli olanlara bir hak tanınıyor sanırım @ayazefe
Orman Genel Müdürlüğü Yer Değiştirme Yönetmeliği

[FONT='inherit']Özür durumuna dayalı atama[/FONT][FONT='inherit']MADDE 13 -
(1) Eş durumu veya sağlık durumu özür halini oluşturur. İlgililerin talebi ve bu özürlerin belgelendirilmesi halinde;
[/FONT]
[FONT='inherit']a) Zorunlu çalışma süresini doldurmuş personel, özürlerine cevap verebilecek farklı hizmet bölgelerine atanabilir veya yerlerinde bırakılabilir.
[/FONT]
[FONT='inherit']b) Zorunlu çalışma süresini tamamlamamış personel, öncelikle özürlerine cevap verebilecek, aynı bölge içinde başka bir hizmet alanına, bunun mümkün olmaması halinde farklı bölgelere atanabilir. Yer değiştirmeye tabi olan eşlerden ast durumunda olanın, görev yerinin üst durumda olana bağlı olarak değiştirilmesi esastır.
[/FONT]
[FONT='inherit'](2) Genel Müdürlük, özür hallerinin ortadan kalkması halinde memurun ayrıldığı bölgedeki eksik kalan çalışma süresini tamamlatır.
[/FONT]
[FONT='inherit'](3) Sağlık durumu nedeniyle özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme veya yerinde kalma isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile durumun devam ettiğini belgelendirirler. Gerekli sağlık şartlarını kazandıkları resmi sağlık kurullarınca tespit edilenler, ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetlerini tamamlamak zorundadırlar.[/FONT]

yönetmelikte yazması olması anlamına gelmiyor ama yönetmelik kanun değildir biliyorsunuz o nedenle bölge müdürlüğünden red edilebilir

ayazefe

red gelebilir dediğiniz gibi ama tayin isteyebiliyor yani 5 yıl tayin isteyememe işi engellileri kapsamıyor

EnemyHunter

öyle bir durum yok. tayini önce müdür kabul ederse bölgeye yazar bölgede kabul ederse gideceğin yere yazar gideceğin yerin bölge müdürlüğü kabul etmezse gidemezsin yada işletme müdürlüğü personel ihtiyacım yok derse kalırsın yerinde. herşey dışarıdan size göre kolay gelebilir ama içeriden malesef öyle kolay değil. kurumun personel isteğindende anlaşılacağı gibi çok fazla personel ihtiyacı var. ayrıca engel durumunda da bazı şartlar var araştırmanı öneririm

Ormanda çalışan arkadasm var kesinlikle hiçbir iş yok normal bayan memurlar bile el işi filan grtiriyorlarmış senede 1 ay anca calısıyoruz dedi. Engelliyse asla iş yok haftanın 3 günü işe gidiyorm oda formalite internette takılıyorm veya kitap okuyorum dedi. Engelilere isterden ise dahi gelme deniliyormuş maaşın zaten yAtıyormuş. Kimse diğer denilenlere inanmasın onlar normal memurlara bile uygulanmıyor

Gs3434

birader ben arkadaşım çalışıyor vs demiyorum kurum çalışanıyım ben senin gibi sallamıyorum kuruma girince yatmaya kalkarsın sonra kapının önünde bulursun kendini o zaman ağlarsın. bitti o devirler artık yakında o arkadaşınıda senin yanına gönderirler beraber dertleşirsiniz

yok artık ya biz yan gelip yatmak için atanmak istemiyoruz. hak denen bişey var. hesabını nasıl verecekler bilmiyorum.

s.a ben tercihlerde orman genel müdürlüğü Manavgat yazdım sanıyordum ki Manavgat orman işletmede çalışacağım ama beni Manavgat ilçe sınırları içerisinde bulunan Taşağıl orman işletmeye verdiler ki Taşağıl orman işletme Manavgatta ki orman işletmeye bağlı bir işletme değil direk Antalya bölgeye bağlıymış sadece bunun normal mi değil mi fikirlerinizi almak istedim cevaplarınızı bekliyorum.

Burda bazı arkadaşlar yönetmeliklerdeki gibi değil tayin asla olmaz müdürler kurumlar kabul etmez tayinleri demesinler!!! ezbere konuşupta insanları boş boş yönlendirmesinlerde!!
Yönetmelik ve kanunlar ne için var sizce yok kurum yapmaz müdür onaylamaz bilmem ne demeyin yahu bununla ilgili emsal kararlar var bunları bilmiyormusunuz arkadaşlar siz?? yoksa tayin olamayanlarmı çıkarıyorlar bunları??
Başka bir şehirde işe başlayıp, ailesinden destek almak amacıyla tayin olmak isteyen engelli arkadaşımız kurumundan red cevabı almış ve konuyu yargıya taşımış ve hakimde ilgili engellilik durumuna başlı tayinini kazanmış. Arkadaşlar kimse korkmasın çekinmesin onun bunun söylediklerine bakmayın!! siz işinize bakın gereğini yapın önce dilekçe verin red cevabı versinler sonrasındada emsal kararlar ile yer değişikliğinizi yapabilirsiniz insanları yanlış yönlendirmeyin..

harputt kardeş, bende bölge müdürlüğündeyim taşağıl işletme müdürlüğü bölge müdürlüğüne bağlıdır.

Taşağıl Orman İşletme Manavgat işletme müdürlüğüne değilde bölge müdürlüğüne bağlıdır. Atama onayınıza bakmanız lazım taşağılsa doğrudur ama manavgat yazıyorda taşağıla görevlendirmişlerse sizi o ayrı

uNiQuE_54

atama onayıma ve görevlendirme olup olmadığına nereden bakabilirim öğrenebilirim ?

Siz İlk atanacanağız zaman kurumdan size bildirilen evrak da yani atama emrimde yazar. veya ösym tercih sonuçlarınıza bakın ordada yazması lazım..

Mrb arkadaslar yuzde 42 gorme engelliyim ogm katiplik verdiler.is cok yorucu hep bilgisayar olunca gozlerim perisan vaziyette mudurle konustum tm dedi seni santral memuru yapalim dedi.calistigim yerde 10 yil gorev yapan memur ortaligi karistirip beni oraya gitmemi engelliyor sizden ricam santral memuru ne is yapar sorumlulugu nedir gece nobeti var mi cevap verirseniz cok sevinirim

Kartoteksçi tam olarak ne iş yapar bilen var mı arkadaşlar ?

Kardeşim santral memuru benim atandığım yerde gelen aramaları ilgili yere yönlendirir başkada bişey yapmaz nöbet olayı da yok. Bizimle atanan %80 görme engelli arkadaşıda verdiler santral e normal çalışma saatleri nöbet falan yok.

Üst Alt