Orman genel müdürlüğü bünyesinde çalışan bir memur olarak bilgi vereyim çünkü burada yanlış yazan ve yönlendiren insan çok.
öncelikle
Gs3434 denen zat'ın dediği gibi burata yatmaya gelen varsa hayal kurmasın normal memurdan farkınız yok.
- taşra demek iller demektir. örneğin istanbul bölge müdürlüğü merkezdir ama ona bağlı iller ve işletme müdürlükleri taşra diye geçer.
- örnek vermek gerekirse tekirdağ orman işletme müdürlüğüne atandıysanız ve "tüm ilçeler" yazıyorsa işletme müdür nerede ihtiyaç varsa sizi o ilçeye yada şefliğe verir sizde çalışmak zorundasınız. engelinizi öne sürerek işten imtina ettiğiniz sürece mimlenmeniz işten bile değil o nedenle ılımlı yaklaşımınız size hep artı puan kazandırır. zaten önceki yıllarda atanan engelli arkadaşlar insanların burnundan getirmiş aynı yukarıda arkadaşın mantığından bana iş veremezsiniz diyen beyefendiler asaletleri tasdik olmadan gereken işlemler yapılmıştır diye düşünüyorum.
- yukarıda dediğim gibi kendimden bahsedeyim normal bir memurdan bir farkım yok hatta birden fazla işe bakıyorum ama bunun avantajı da şu müdürünüzle veya amirinizle aranız iyi oluyor ve problemsiz bir iş hayatınız oluyor ancak problemli insanı mümkün olduğunca işletmeden uzak tutarlar bir bakmışsınız ki yangın gözetleme kulesinde nöbettesiniz.
- engelinizi kendinizi mağdur göstermek yada kendinize avantaj için kullanmayın karşınızdaki insanlar emin olun sizi sizden daha iyi anlıyorlar.
- evinden uzak yer yazıp önce atanayımda sonra hemen memleketime tayin isterim düşünceniz varsa en baştan vazgeçin kuruma evrak teslim ederken her ne sebeple olursa olsun 5 yıl tayin istemeyeceğinize dair bir beyan belgesi imzalıyorsunuz. kurumumuzda tekniker bir arkadaş var 5 defa tayin dilekçesi verdi hepsi red edildi şuan mahkemeye verdi o davada red gelecek gibi.
bunun haricinde orman genel müdürlüğü şuandaki tüm kurumlar içerisinde çalışılabilecek en iyi kurumlardan biri.