Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Tercihlerini Yaparken Dikkat etmeniz Gereken Yerler ve Tercih nasıl yapılır?

arkadaşım valla her ilden en az 500 ile 1000 kişi sınavlara girdi var sen burdan düşün işte..herkes kendi ilini seçer zaten oda herkes senin gibi 70 ve üstü alımlarla dolar yani sana bana kendi ilimizde olsa bile zor yerleşiriz benim görüşüm ama allah bilir inşallah bi piyango vurur bizede...

Hayırlısı olsun hepimiz için.

benim iki arkadaşa hizmetli tercihi yaptık biri 65 buan biri 59 puan atanırlar diye düşünüyorum...

no name kardeşim atanırlar düşüncesine nerden vardın,yani neye dayanarak hizmetli die mi,ona bakarsanız ben doğudan 10 il yazdım hizmetli doğu derken her yer aynı ben malatyada oldugum için doğudan 10 il seçtim hizmetki olayım tek diyorum ama araştırdım 70 üstü bile hizmetli seçmişler bizlere sıra gelirmi bilmiyorum benim puanda düşük 60 inşallah hayırlısı olur,arkadaşınız hangi illeri seçti,aslında burda herkes tercih ettigi illeri söylese kimse oraya yıgılmaz oraya düşük puan lar da yerleşir şuan kimse kimin ne yaptıgını bilmiyor kaç puanla hangi illeri keşke herkes paylaşsa dayanışma olsa belki düşük puanlar hep aynı yeri seçmez istedigi ili seçer boş kalan yerlere hizmetli olarak atanırız herkese iş nasip olur ozaman die düşünüyorum

emokirve;

"ÖMSS-2012/1" tıkla orda sol tarafta "tercih bildir" kısmına tıkla sonra açılan sayfaya tercih yapacağın kurumun kodunu yaz "kaydet" e tıkla tercihin doğruysa kurumun adı çıkar ve bi alt satıra geçirir seni yanlışsa hata verir. "nıt" yazan yerlerde ki kodlardan 999 ilkokul-1000 ortaokul-1001 ilköğretim mezunlarının, 1101 erkek-1103 kadınların başvurabileceği yerleri gösteriyor. tercih kılavuzundan senin eğitimine uygun kodların olduğu yerleri yazabilirsin.

Genius_angeL;
benim fikrim doğudan batıya doğru yazman çnk yüksek puan alanların çoğu batıyı yazmış durumda

Bence yanlış düşünüyorsunuz benim puanım 80 üzeri her tercihimi yaptım ama sonuna ne olur ne olmaz diye hizmetli de yazdım ve eminimki herkez yazacak temizlik falan artık yapacak birşey yok. Diye herkes yazıyor. o yüzden ben atamalarda puanların 80 den aşağıya düşeceğini sanmıyorum.

ibrahimozturk88;

ibrahim kardeşim benmi yanlış düşünüyorum:confused: ben zaten orda belirttim 70 üstü bile hizmetli tercih ediyor bizlere de sıra gelirmi bilmiyorm die belirttim..

85 üstü hizmetliyi yazmaz diye düşündüğüm için yazdım. tercih edilen iller alınan puandan daha önemli diye düşünüyorum çünkü 60 alan biri bile iyi bir tercihle bi ile hizmetli atanır gibi geliyor.

Valla 85 üzeride 95 üzeride hizmetli yazacak ha atanır atanmaz bilemem ama 15. tercihte olsa yazacaktır.

tecihlerimi ösym ye bildirdik sonra tekrar tercih değişrir filan diyor anlamadım yoksa yollamadım mı ösym

KRAL;
lise derken düz lise mezunumusun?? 2001 yazan yerleri ve niteliklerinde bilgisayar işletmenliği veya bilgisayarlı muhasebe arayan yerleri de tercih edebilirsin

nokta;
tercihin şu saatte şu tarihte ösymye ulaştı yazar üst kısımda tercihlerin son gününe kadar tercihlerini değiştirebilirsin onu demek istiyor orada

efekt;
tayin işi o kadar kolay değil diye düşünüyorum nedenine gelince normal kadrodan girenlerde kolay ama engellilerde çalıştığı kurumun belirli sayıyı aştığında belirli sayıda engelli çalıştırması gerekiyor ve tayin istediğin kurumun engelli kadrosu dolu ise tayin işi olmaz diye düşünüyorum bunu iyi araştırın ve ona göre tercihlerinizi yapın yani tercih yaptığınız yerden belkide çok uzun süre memleketinize gelemeyebilirsiniz de benden söylemesi ama dediğim gibi bu benim fikrim iyice araştırın öyle yapın tercihinizi

arkadaşlar bu tercih klavuzuna bakınca anlaşılıyorki 90 ve üzeri puan alanlar düz memurluğa 90 altı alanlar hizmetli veya bilgisayar işletmenliğine geriye kalan kısımlarada büyük ihtimal sertifikası olanlar atanır görüntü itibariyle durum böyle gözüküyor tercihlerin çoğunluğu zaten mesleki branşlar diyanet ve sağlık bakanlığını saymıyorum zaten çok arkadaşımız açıkta kalıcak inşallah 2. ve 3. alımları kısa sürede yaparlarda adı geçen 20 bin kadroyu doldururlar.birde dikkatimi çekti tercihler arasında kaloriferci alımıda var arkadaş hem engelli olucaksın birde kalorifer sertifikan olucak kalorifercilik kolay bi işmiş gibi sanki bunu yapacak kişinin hem beden hem vücut birde akıl sağlığı yerinde olması gerkiyor sonuçta efor sarfediyosun bu iş için ne diyelim arkadaşlar allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Merhabalar.. Ben derecelerin de bizi ilgilendirdiğini düşünüyorum:)
Derece ne kadar azsa mesleğin kademesi+maaşı o kadar yüksek
Derece 10,derece 11den daha fazla maaş alır yani seviye farkı gibi.. Bizi ilgilendirmeyen bir şey olsa koymazlardı heralde kılavuza :p

Tercihlerimi yapmıştım ama yine de yapmayanlar için güzel bir konu olmuş elinize sağlık

Ben halen tercih yapmadım ikilemde kaldım emekliliğimde iki senem kaldı ve puanım düşük lise 64 atanma konusunda umitsizim açıkcası sizler olsanız benim yerimde ne yaparsınız

Ya arkadaşalr...2 sorum 1-kura ile girecekler tercih yapacaklarmı nasıl sonuçlardan haberdar olacaklar. 2.sorum ise ben lise meuzunuyum 2001 ibareisnin yanında başka kod olsa dahi orda 2001 yazıyosa başvurabilirmiyim..MESELA 2001 6241 BUNA TERCİH YABABİLİRMİYM YOKSADECE 2001 Mİ YAZAN YERLERE YAZIYOR lütfen yaa acil sağlam bilgili cevap....bekliyorum tercihleri bitiricem

Merhaba Holosko 1. Sorunun cevabı evet kura ile katılanlar da tercih yapacaklar Tablo 1'den..
2. Sorunun cevabı 2001 kodu "Herhangi bir liseden mezun olmak" şartını arıyor.Eğer Lise mezunuysanız 2001 yazan yerlere tercih yapabilirsiniz.
6241 kodu "MEB'den onaylı Daktilo sertifikası sahibi olmak" şartını arıyor.Eğer hem lise mezunuysanız hem de daktilo sertifikanız varsa evet oraya başvurabilirsiniz ama sertifikanız yoksa sadece 2001 yazan kodlara başvuru yapabilirsiniz.

Tercih kılavuzu

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60590/h/2012-omss-tercih-kilavuzu-14-7-2012.pdf

free kardeş madem emeklililğine 2 yılın kaldı işin gücünde varsa tabii seviyosan işini hiç yerinden oynama bence ama içimde kalmasın tercih yapıyım diyosanda sen bilirsin zaten puanında düşük gelmiş atanma ihtimalin çok düşük bence karar senin kardeş.

kura ile tercıh yapanlar çıktı da ÖMSS-2012/1 dıye başlık var öyle mi kura dıye hiç bir yazı yok

Plumeria;

teşekkür ederim bende tercihlerimi yapmıştım ypmayan arkadaşlara faydam olsun diye oluşturdum bu başlığı. derecelerin pek önemi yokmuş burada ki memur arkadaşlarla görüştüm ve internettede araştırdım bak burda açıkca yazıyor; Derece, memuriyete giriş derecesidir. Giriş dereceleri 657 sayılı Kanunda belirlenmiştir. Dereceler tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. Bazı unvanlarda dereceler daha düşük olabilirken bazılarında daha yüksektir. Bu değişikliğin adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır.

bilgiler için teşekkür ederim tervih yaparken faydası olmuştu

ömer;

rica ederim bende sizlere yararım dokunsun diyerek yazmıştım bu bilgileri :)

maral 2. tercihler ne zaman belli olacak ömss tercihleri 2

Ah bir tarih verselerdi iyiydi ek atamlar için veya 2. Tercih için.

rozerin;

hiç bir bilgim yok bu konuda bende sizler gibi beklemedeyim. Bakana ve gazetelere twit atarak soruyoruz bakalım cevap verirlerse bilgilendiririz

bende ilokul mezunuyum neden secim yapamıyorum daha önceki
1. kura sectiklerimiz gecersizmi oluyor lütfen yardımcı olurmusunuz ?

DARK_81;

daha önceki kura seçtikleriniz sonucu atanamamışsınız oyüzden geçersiz daha tercih kılavuzu tam olarak yayınlanmadı bakanlıkların hangi nitelik kodlarıyla memur aldıkları belli değil sadece hangi kurumdan memur alınıcaklar ve hangi bölümlerrden kişi alıcaklar o belli sadece oyüzden tercih yapamıyoruz hiç birimiz şuan

Arkadaşlar mesela 1 kadroda birkaç nitelik yazıyo örneğin 2001,1017,2025 gibi bize uyan sadece 1 tanesiyse yinede tercih edebiliyomuyuz ?

Üst Alt