Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myastenia Gravis hastası olan kim var?

ben hastalığın başlangıcında 3mg kulandım gün aşırı.. ameliyattan sonra gidişatıma göre giderek azaldı ama bu azalışlar azar azar oldu çeyrek çeyrek...ben ameliyattan sonra hiç mg rahatsızlığının etkisini görmedimm umarım seninkide öyle olur.. adım zeynep esin bu arada.. tanıştııma memnun oldum alper tokeri çok seviorumm bana çok pozitif enerji vermişti ameliyat esnasında ameliyathaneye oynayarak gülerek girmişti.. umarım senin kide güsel geçicek doktorumuza çok güveniyorumm .. parça kalmış olabilceğini düşünmüyoum çünkü ameliyattan sonra 4 yıl geçti bende hiç belirti yok.. kortizonu da sonlandrdı yeşim doktorum.. artık birdaha tekrarlanırsa gideceğimm..

zaten önemli olannda bize sağlık vermesi:) senin ne tarz şikayetlerin vardıı? msnini ekledim hangisi uygun olursa artık dertleşmek isterim... ve yardımcı olabileceğim bir şey varsa olmak...

merhaba sabah 16 oncelıkle sanada gecmiş olsun tavsıyen için teşekkür ederim sanırım sen daha amelıyatını olmadın sonçta amelıyat kesın sonuç deyıl ama yınede mirazda olsa fayda ediyor herkes kendi işini daha iyi bilir gerçi olsan daha iyi olur bana sorarsan birazdaha iyileşecehimi bilsem tekrar olurum çunkü çok zor günler geçirdim sofradan aç kalkıyordum ama şimdi çok şükür iyiyim çoçuk meselesi bitane var ama ikinçiye cesaret edemiyorum aynı şeyleri yaşamak istemiyorum tekrardan herkese geçmiş olsun
icon7.gif
msn görüşmek isterim seninle senin içinde müsaitse

Slm bende sizin gibi myasteni gravis hastasıyım 9 yıl önce çok agır bir enfeksiyon sonucu hastalıgım ordaya çıktı ilk önce çiğneme ve yutma güçlüğü ile başladı daha sonra göz kapakları, daha sonrada kol ve bacak agrılarım başladı bir çok doktora gittim doktorlar teşhis koyamadılar malesef :) kimi yüz felci geçirdiğimi kimide çenemin kaydıgını söylediler bir yıl boyunca en sonuncusu 750 mg olmak üzere antidepresan tedavisi gördüm ne kadar acı değilmi en son bir arkadaşımın tavsiyesi ile norologa gittim ve gittiğimde yürüyemez ve boynumu tutamaz durumdaydım hemen tetkikler yapıldı ve mestinon tedavinesine başlandı o gün bugündür aynı ilacı ve arada kortizon kullanıyorum diğer arkadaşların dediği gibi moralimi yüksek tutuyorum ama hastalıkla yaşamayı ögrendim çünkü başka çarem yok bende bazı arkadaşlar gibi ameliyat olamayanlar grubundayım zaten doktorum ameliyatın kesin çözüm olmadıgını söyledi (iyileşenler oldugu gibi iyileşemeyenleri halen ilaç kullananların oldugunu) belkide bana ufak bi teselli bilmiyorum :) 9 yıldır tedavi görüyorum ve henüz myastenik kriz geçirmedim tek korktugum şey o :) geçiren arkadaşlar varsa bilgi edinmek istiyorum kendime çok dikkat ediyorum arkadaşın dediği gibi soguk şeylerden ve gripli insanlardan uzak duruyorum doktoruma danışmadan herhangi bir ilaç kullanmıyorum belki bazen baş agrısından çatlıyorum ama ilaç almıyorum biilmediğim bitki çaylarını dahi içmiyorum kendimi fazla yormamaya dikkat ediyorum halen çalışıyorum meslegim muhasebe çok stresli bir iş ama malesef türkiyr şartlarında herkesin bildiği gibi sosyal güvencemin olması için tedavimin devamlılıggı için çalışmak zorundayım her ne kadar yorucu olsada ama yinede allahıma şükürler olsunki ayakta durabiliyorum herkese acil şifalar diliyorum görüşmek üzere

bana yeni mg tanisi konuldu ancak tahlil sonuclarimdan sadece asetilkolin antikoru cikti ve 0.10 nmol/L olarak cikti bu deger nasil yorumlanir yardimci olursaniz sevinirim....

hmmm tesekkurler,ozaman diger testlerin sonucunu beklicez.

selam arkadaşlar ameliyat olduktan sonra ayak ve kol agrıları oldumu bende onlar varada merak ettım acaba myasteniyle alakası varmı
fizik doltoruna gittim bana dediki kol kasların acılmış dedi
benımgıbı olan varsa yazmasını rica ederim bende hiç mg kırızi gecirmedim bide arkadaşlar diyorki soguk şeyler yemeyın mg etkisi ne sürekli baş agrısı olan varmı

malülen emeklilik

sevgili balböceği
öncelikle sana da geçmiş olsun.muhasebeci olduğunu yazmışsın.ben bugünlerde bizler için malülen emeklilik durumunun olabileceğini öğrendim.bende 10 aydır m gravis hastasıym.ve 16 gün önce ameliyat oldm.ameliyattan sonra oldukça iyiydm.fakat son 2-3 gündür şikayetlerimin bazıları hafif de olsa tekrarladı.1971 doğumluym.1800 iş günü ve 5 yıllık ssk emekliliğimin dolmasına çok az kaldı.malülen emeklilik konusunda bilgin varsa yazarsan sevinirim.bilgisi olan diğer arkadaşlarm da yazarsa iyi olur.bir de malülen emeklilik olmasa bile işgücü kaybı maaşı oluyormş galiba.cevaplarınızı bekliyorum.hoşçakalın.

merhabalar arkadaşlarr.. 21 yaşındayım ve üniversite öğrenciyim.. bu hastalıkla tanışmam 15 yaşında oldu konuşamadığımı hissettim sabahları birşey yokken akşamları hiç konuşamiıyordum bir süre sonra sabahları da olmaya başladı göz kapağımın biri düştü sonra... gittiğimiz doktorlar büyütüyorsunuz ergenlik dönemindendir diyerek geçiştirdiler ve psikolojik sorunum olduğunu düşündüler.. ben kadar ailemde psikolojik birşey olmadığını biliordum çünü çok mutlu bir çocuktumm.. annem ansiklopedilere boğuldu ve hastalağımı tek tek tüm hastalıkları inceleyerek buldu ona çok şey borçluyum .. daha sonra izmire gittik izmir ege de bana hiç bir tetkik yapılmadan annemin bulduğu hastalık üzerinden kortizon verildi ve mestinon ama bağışıklık sistemim alıştıkça hep daha fazlasını veriyorlardı ve ben daha kötüye gidiyordum.. daha sonra annem ve babam ameliyatı olduğunu araştırıp buldu.. hemen istanbula gittik fakat ben bu süre zarfında yemek yiyemez su içemez tükrüğümü atamaz, saçınız tarayamaz halle gelmiştimm..kendime bile anlatamadığım bu durumu arkadaşlarıma ve öğretmenlerime hiç anlatamadım.. konuşamamak ve gülememek gerçekten çok kötü bir durum..sonra stanbula gittik çapaya.. doktorum hemen timektomi olursa benm için daha iyi olacağını söyledi.. bende artık konuşmak ve gülmek için koşarak gittim ameliyathaneye... ivig verdiler ve mgnin belirtileri yokken girdim ameliyata gülerek yani...:) gülerekte çıktımm bir daha tekrarlamamasını umarak ... ameliyattan sonraa ağrım olmadı(laz kızı) fakat kortizonun ekileri halen devam ediyor yıllar sonra kortizonuda kestiler.. artık çok iyiyimm... sizlerinde iyi olması için dua edeceğimm... yalnız bu soğuk yeme mevzusu neden onu anlayamdım laz kızı gibi, bilgisi olan varsaaa ?

Kortikosteroidlerin (Kortizon) Yan Etkileri

Kortizon günlük tıbbi uygulamada oldukça sık kullanılan ilaçlardan birisi olup, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda ve doktor kontrolünde kullanıldığı zaman yan etkileri yok denecek kadar az olan ilaçlardır. Bir çok hastalıkta doğru kulanıldığında hem hasta hem de hekimin yüzünü güldüren bu ilaçların maalesef yanlış kullanımlar nedeni ile halk nezdinde kötü bir sabıka sicili vardır. Ancak gerçekten hekim kontrolünde kullanıldığında yan etkileri de göz önünde bulundurulduğunda mükemmel ilaçlardır. Bu vesile ile bu yazımızda kortizon tedavisinin yan etkilerini gözden geçirmek istedim.
Kortizonlar, yüksek dozda, uzun bir süre kullanıldıklarında oldukça fazla sayıda ve ciddi yan etkiler oluşturabilirler. Bu yan etkiler şöyle sıralanabilir:
İatrojenik (Tedaviye bağlı) Cushing Sendromu: Başlıca belirtileri; aydede yüzü, ense, omuzlar ve karında yağ toplanması, vücutta su ve tuz tutlumuna bağlı ödem ve tansiyon yükselmesi, ciltte incelme, ciltte mor çizgiler, vücutta sivilcelenme, kıllanmada artış, kemik erimesi, kaslarda erimedir. Kadınlarda ses kalınlaşması, saç dökülmesi olabilir.
Psikolojik Bozukluklar: Ruhsal alevlenme, bazen depresyon olabilir. İntihar eğilimi görülebilir.
Ülser Oluşumu ve Yara Nedbeleşmesinde Gecikme: Kortizon mide asit salgısını arttırırken, koruyucu mukus tabakasını da bozar. Ayrıca yara etrafında nedbe dokusunu oluşturacak olan hücrelerin de aktivitelerini azalttığı için ülser oluşumuna neden olurlar. Ayrıca derideki yaraların kapanmasında da gecikme olur.
Enfeksiyon gelişiminin kolaylaşması: Özellikle virüs ve mantarlara ait enfeksiyon gelişimine bir yatkınlık olur. Tüberküloz (verem) mikrobunun tekrar alevlenerek hastalığın yeniden oluşmasına neden olur. Diğer bazı bakteriyel enfeksiyonlarında yayılmasına neden olabilir.
Ciltte İncelme: Ağızdan, damardan veya kabadan uzun süreli tedavi sonucunda yaygın olarak oluşabilir. Lokal uygulamalarda da bölgesel olarak oluşabilir.
Şeker Hastalığı Oluşumu: Kortizon, kan şekerinin kullanılmasını sağlayan hormon olan insülinin etkilerine zıt etki ederek kan şekerini yükseltir. Yatkın kişilerde şeker hastalığını aşikar hale getirebilirler. Şeker hastalığı aşikar olanlarda ise insülin ihtiyacını arttırırlar.
Kas Hastalığı ve Halsizlik: Uzun süreli tedavilerde kaslarda erime yapar. Bu özellikle kol ve bacakların gövdeye yakın kısımlarında oluşur. Bu nedenlerde bu bölgedeki kaslarda güçsüzlük ortaya çıkar.
Büyümede Gecikme: Çocuklarda uzun süreli kullanım büyüme ve gelişme gecikmesine neden olur. Kısa süreli tedavide bu tür sorunlar oluşmaz.
Ödem: Kortizon vucütta su ve tuz tutulumuna neden olur. Su ve tuz tutlması özellikle böbrek hastalığı, kalp yetmezliği ve hipertansiyon hastalarında belirgin sorun yaratabilir.
Göz: Lokal olarak göze uygulanmaları gözün kornea tabakasında ülsere neden olabilir. Bu kalıcı bulanık görmeye neden olabilir. Gerek lokal gerekse sistemik kullanımları göz içi basıncı arttırarak glokoma neden olabilir. Katarakta neden olabilir.
Diğer Yan Etkileri: Kafa içi basıncın artması, kanın pıhtılaşma yeteneğinin artması, damar sertliği (ateroskleroz) gelişme hızının artması, impotans ve kadınlarda adetten kesilme oluşabilir. Ciltte telenjiektazi denilen yüzeyel damarların daha görünür hale gelmesine neden olabilir. Yüksek dozlarda kullanıldağında bazı kemiklerin bazı bölümlerinde ölüme neden olabilirler. Emziren kadınlarda ilacın süte geçebileceği ve bebek üzerinde yan etkiye neden olabileceği gerçeği sebebiyle bu kadınlarda günde 40 mg’ dan fazla kullanılmamalıdırlar. Ayrıca kortizon dozundan en az 4 saat geçtikten sonra emzirme yapılmalıdır.
Gebelere Özgü Yan Etkileri: Gebelerde kullanıldığında çocuğun sakat olma riskine ait hayvan çalışmaları vardır. Bu çalışmalarda özellikle flor içeren kortizon preparatlarında bu risk görülse de uygun dozlarda ve florsüz kortizon preparatları kullanıldığında böyle bir risk kalmaz. Gebelerde de kortizon kullanımı gebelik seker hastalığının ortaya çıkma riskini artırır.
Tüm bu yan etkiler yazının da başınında belirtildiği gibi ilaç doktor gözetiminde, uygun doz ve sürede kullanıldığında hemen hemen hiç görülmeyebilir. Önemli olan bu yan etkileri potansiyel bir risk olarak bilmek ve hekimin söylediği doz ve süreden fazla ilacı kullanmamaktır. Hastalık nedeni ile kullanılan kortizon hızlı sonuç vermesi ve bazı hastalarda ruhsal iyiliği de beraberinde getirmesi nedeni ile bir çeşit bağımlılık yapabilir. Bu nedenle ilacın bilinçsiz ve gereğinden çok ve uzun sürede kullanımı gündeme gelebilir. Hastanın yapacağı en büyük hata bu ilacı hekim önerisi dışında kullanmak olacaktır.

geçmişler olsun...

zesin hanım sanada gecmiş olsun kortizon bende kullandım yaklaşil birsene falam şimdi biraktım şu anda ne gibi bir etkileri var sende ben belkı tekrardan başlayabilirim kontürele gidicem buyuk bir ihtimal başlayacam hiç başlamak istemiyorum ama mecbur vucudunda en çok nereyi etkiliyor kortizon su an mestinon kullanıyormusun bu hastalık cok zor doktorlar bulana kadar çok aşamadan gecıyorsun turlu turlu hastalıgın var diyorlar sana insanın piskolojisi bozuluyor valla ben göhüs cerrahına gittigimde bana dediki senın amel,iyatın cok zor belkıde masada kalırsın dedi ben korktum vazgectım ama benım ilk doktorum bana cok moral verdi ünüversiteye git dedi benım arkadaşlarim var orada onlar senınle ilgilenır dedi bende direk noroloji doktoruma gittim oda beni göhüs cerrahisine göndedi doktorlarım bana cok moral verdiler bende amelıyatımı oldum cok güzel gecti amelıyattan sonra cok fazla ilgi gösterdiler yanı sunu demeye calısıyorum en iyi guven doktora gözün kapalı kendini emanet edebilirsin en once moral lazım insana allah herkese açil şifalar versin

bt thorax ve bikac tane daha kan testi yapildi emg henuz yapilmadi persembe yapilacak tek sikayetim cift gorme ve goz kapagimin dusmesiydi goz kapagim duzeldi ama cift gormede degisiklik yok 1 haftadir kullaniorum mestinonu

laz kızı;
çok teşekür ederim sizede çok geçmiş olsun kortizon 5 yıl kullandığım için kemik erimesi yaptı şuan onun içinde tedavi görüyorumm.. tuzu tamamen kestiğim içinn kilo yapmadı ama kortizonun çok açık etkileri var tuzdan kaçınmanızı tavsiye ediyorum mestinon kullanmıyorum şuan mg için herangi bir ilaç almıyormm laz kızı.. gerçekten sende zor günler geçirmişsinn.. allah yardımcımız olsunn..

sevgili fcu81

ameliyattan sonra oldukça iyiydim ve hala iyiyim.sadece iş yapamıyorm ve sırtüstü yatmadan başka problemim yok.son 1 hafta veya 10 gün öncesinde üzgün stresli ve zor birkaç gün geçirdm.heralde ondan çok hafif yutma problemlerim var.iki gece de göz kapaklarımda hafif düşme oldu.bende daha kötülerini yaşadığm için bunlar beni üzüyor.zaten yarın kontrolüm var.bakalım ne dicek doktorlar.

ilknur hanım çok gecmiş olsun umarım kontürolünde birşey cıkmaz ama biz mg hiçbirzaman sitres yapmamamız lazım ama elınde olan birşey deyıl insanin

geçmiş olsun ilknur hanım .. lütfen iyi şeyler düşünmeye çalışınn bunun çok zor olduğunu bilioruz ama hastalığımız için moral çok önemlii. tekrar geçmiş olsunn..

herkese geçmiş olsun. ben de kortizon kullanıp yan etkileri ortaya çıkan biriyim. çok şükür şu an kortizonum gün aşırı 6 mg a düştü. başladıktan sonra 14 kilo aldım ve şu an 4 ayda 7 sini verdim. ancak şekerim kontrol altında tansiyon ve kemik erimesi için ialç kullanıyorum bir de kollasterolum 300 ü buldu. ancak kendimi iyi hissediyorum bu bana yeter. kesileceği günü bekliyorum. gerçi doktorum ömür boyu dedi bakalım. mestinonu da 1-2 arası alıyorum.imuran da 150 mg. moralim bozulduğunda mestinon ihtiyacım artıyor. ayrıca bayanlar için özel günlerde de yorgunluk artıyor. myestenik kriziAllah kimseye göstermesin. ben bel ağrısına dayanamayıp kas gevşetici ve ağrı kesici bir arada almıuştım. eşim beni 112 çağırarak hastaneye götürdü. ben gözlerimi yoğun bakımda açtım. solunum felci olmuştu. onu için mutlaka dikkat edin ve danışmadan ilaç almayın. tekrar herkese geçmiş olsun.

size de geçmiş olsunn benm de kolestrolum kortizona bağlı olarak yüksek çıkmıştı şuan ne durumda bilmiorum en kısa zamanda tekrardann kontrole gtmem şart sanırım:) kortizonun yararıda zararıda mevcut umarım en az zararla atlatırız.. 21 yaşındayım ve kemik erimesi var bu oldukça üzücü aslına bakarsanız.. ama yinede şanslıyız die düşünüoruz en azından ilacımız var:)

Okan burak benim kızım de 5 yaşında mg. Teşisi kondu benimle irtibata geçermisiniz

okanburak çok merak ettim yüzündeki izmi gercekten senın için daha zor kucukten yakalamiş seni mg bütün bu yukun altından kucuk bedeninle nasıl kaltın yeri geldigi zaman biz dayanamıyoruz allah sana bizden fazla kolaylık versin tekrar herkese çok ama çok gecmiş olsun

tşkler laz kızı dayanmaya calışıyor oglum okan buragın yuzundekı kelebek resmı okulda yapılmış

sevgili arkadaşlar tedavinin doğru yapılmasını istiyorsanız ve bizim gibi tedavi olduğumuz doktarlarla muhattap olmanızı tavsiye ediyorum...
ANKARA GATA PROF.ZEKİ ODABAŞI

----------

ilaç konusunda sıkıntısı olan varsa yardımcı olabilirim...

mrb arkadaşlar annem7 yıldır ege ünv.tedavi göruyor.geçen hafta hergun hastanedeydik.acılde kaldık.acilde nöroloji doktoru yoktu.yoğun bakımdakı dr la görüştüm çok sonra nrlj dr u geldı.öksürükle seyreden çk ağır krızler yaşadık.solunum durmak üzereymiş.egede prof olan dr.umuzu bır gece önce aradığımda panık yapmayın dıye benı sakınleştırmışti oysa ertesi gün solunum durmak üzereyken çk şükür yetıştirdık.sizlerden izmirde mg hastası olan ege veya 9eylulde tedavı olan kım varsa göruşmek istıyorum.geçen hafta yaşadıklarımın etkısını uzerımden atamadım.şennur hanım lutfen durumunuzu cellcept kullanım surecınızı bızımle paylaşın.doktorumuz saglık guvencelerı karşılamıyor çok pahalı başedemezsınız.yazışmalar yapılmalı demişti bu ilaç için 2 yıl önce.annemde bende çok zor durumdayız.desteklerınızı beklıyorum .şimdiden teşekkürler.

----------

şennur hanım şu ankı durumunuzu bızımle paylaşır mısınız?

merhbalarr ben zeynep esin akcıl. 5 yıl önce ayşe aygör isimli bir teyzeyle ege üniversitesi hastanesinde tanışmıştımm.. acaba bahsettiğiniz kişi olabilr mi? bana şiir yazmıştı..ben ege de tedavi gördüm ilk olarak yalnız Hatice Karasoydu doktorum.. yaşım 15 ti .. kortizon vermişti ve her seferinde artırıordu bu sebeple ameliyatının olduğunu öğrenince istanbul çapaya gttik.. istanbul çapa bu konuda bana daha çok yardımcı oldu eğer görüşmek isterseniz.. size tel numaramı yollayacağım mesaj olark bana ulaşabilrsiniz..

hadi bakalım iyi haberlerini bekliyoruz.. mutlakaa bize bildr olur mu? doktorlarına güven fcu81 .. tüm şanslar seninle olsunn..

zesin;
canım ben kızıyım lütfen cep numaranı veya varsa mail ini bize ulaştır.mutlaka görüşelim.anneme çok büyük bir moral olacaksındır.haber bekliyorum senden.doktorumuz aynı.zeynepciğim ben seni hatırlıyorum.annem hala şiir yazıyor...sana zeynep'im derdi...

fcu1 çok geçmiş olsun. hayırlı şifalar dilerim. iyi olduğunu hepimiz de duyacağız....

zesin;
cnm uyanıksın sanırım.annem uyandı ve mutluluktan ağlıyor seni çok seviyoruz...

----------

ZEYNEP'İM:Ege ünv.nde tanıdım seni,simsiyah gözleri var saçları ipek gibi,gülücükler dağıtıyor etrafına,ışıklar saçarak aydınlatıyor her tarafına........................................bir fidan yetişiyor faydalı olur vatanına ,dilerim allahtan hem anasına hem de babasına,bu günün küçüğü yarının büyüğü olacaksın,inşallah myastenia gravis hastalığından kurtulacaksın.................................hastayım deyip üzülme iyi mi zeynep'im,arkana at gülüp eğlenmene bak meleğim,sen o kadar taze hayat dolusunki ,yardımlarını allahtan iste bebeğim...........................................................ne iyi oldu tanıdım seni güzelim,birbirimize moral verip gülelim,biliyorum rabbim yardım edecek bizlere,silinir inşallah hastalığımızın izleri de,hayata dört elle sarılmayı bilirsek eğer,sat anasını dünyanın yaşamak için değer...............................................................pembe yanaklarında güller açlyorsun,her tarafa gülücükler saçıyorsun,hayatın tadına vara vara yaşayacaksın,güzel günler görüp yaşadıklarına şaşacaksın..............................

----------

selam arkadaşlar.yarın ameliyat için çapaya yatıyorum .hayırlısıyla atlatırım ameliyatı inşallah.görüşmek üzere.hoşçakalın.
rabbim acil şifalar versin arkadaşım.senin için dua ediyoruz.en kısa sürede aramıza dönmeni bekliyoruz.

sevqılı ayse ayqor ..
ben de 10 aydır m gravıs hastasıyım .. yenı amelıyat oldm .. ben eqe'ye de qıttım .. orda aysenur yuceyar'a qorundm .. ve memnun kaldm .. ama bozyaka arastırma hastanesınde muhtesem qedızlıoqlu'na da qıttım .. qercekten her yonuyle muhtesem bı doktor .. annen eqe unıversıtesınde kıme qorunuo ? qalıba memnun deqılsnz ? .. yazarsan ıyı olur bız de bılqı sahıbı oluruz .. eqer qıtmedıysenız muhtesem hanıma qıdın derım ben .. ızmır de mı oturuosunz ? ben akhısardan qelıorm mesela .. annen amelıyat olmus muydu ? ve solunum sıkıntısına ne sebep oldu ? enfeksıyon muydu ? ınsllah annen en kısa zamanda saqlıqına kavusur ..

fcu81 ..
sna ıletı qondermıstım aldın mı ? en kısa zamanda ıyı olup bıze cevap yazmanı dılıyorm ..

arkadaslar hepınızın kandılını kutluyorm ..

Üst Alt