berkemeteatasoy;
Hocam 1710 lira evlenirse yaklaşık 160 lira eş yardımı ve her cocuğa yaklaşık 40 lira yardım alırsın.
london78;
Hocam memurlukta 3 ceşit derece vardır.
1.) Kadro derecesi; Bu derece hic bir işe yaramaz. Memur alımlarında yazan derecedir. Mesela bu ömss de tercih yaparken kılavuzda yazan derecedir. Ne maaşa ne de emekliliğe eykisi vardır. Mesela kılavuzda 7. dereceden kadro yazan yere yazıldın. kadro derecen 7 olur.
2.) Maaş Derecesi; Sana ödenen maaşı belirleyen derecedir. 4. dereceye kadar maaşın fazla değişmez ama 4. derece de maaş artışın fazla olur. Mesela ben atanırken kılavuzda 7. derece yazıyordu ama maaş derecem 9 dan başladı. Maaş derecesini yüksek lisans, liseyi 5 yıl okuma, özel dersanede ve ya okullarda öğretmen olarak calışman, askerlik gibi faktörler etkiler. maaş,yövmiye. yolluklar bu dereceye bakılır. Kanunen de bu derece başlangıcları bellidir. mesela lisans mezunları 9. dereceden gibi.
3.) Emeklilik derecesi; Emekli olduğunda maaşın bu dereceye göre belirlenir.
Yani bütün dereceler bir birinden bağımsız hareket eder. mesela benim Maaş derecem; 9 emeklilik derecem 6 ;Kadro derecemde; 7 dir. (mAAŞ VE EMEKLİLİK DERECELERİN 3 yılda 1 derece aşağı düşer.Kadro derecen de kadro artışında değişir. mesela hizmetli iken memurluğa, memurken VHKİ ye , VHKİ iken şefliğe, şef iken şube müdürlüğüne gibi.maaş kadrondan en fazla 3 derece fazla kadro derecen olabilir.