Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırabilirim.

sevgidostu;

peki sevgi dostu bu evli 2 çocuklu ortaokul mezunu için ne kadardır

berkemeteatasoy;

Hocam 1710 lira evlenirse yaklaşık 160 lira eş yardımı ve her cocuğa yaklaşık 40 lira yardım alırsın.

london78;

Hocam memurlukta 3 ceşit derece vardır.

1.) Kadro derecesi; Bu derece hic bir işe yaramaz. Memur alımlarında yazan derecedir. Mesela bu ömss de tercih yaparken kılavuzda yazan derecedir. Ne maaşa ne de emekliliğe eykisi vardır. Mesela kılavuzda 7. dereceden kadro yazan yere yazıldın. kadro derecen 7 olur.

2.) Maaş Derecesi; Sana ödenen maaşı belirleyen derecedir. 4. dereceye kadar maaşın fazla değişmez ama 4. derece de maaş artışın fazla olur. Mesela ben atanırken kılavuzda 7. derece yazıyordu ama maaş derecem 9 dan başladı. Maaş derecesini yüksek lisans, liseyi 5 yıl okuma, özel dersanede ve ya okullarda öğretmen olarak calışman, askerlik gibi faktörler etkiler. maaş,yövmiye. yolluklar bu dereceye bakılır. Kanunen de bu derece başlangıcları bellidir. mesela lisans mezunları 9. dereceden gibi.

3.) Emeklilik derecesi; Emekli olduğunda maaşın bu dereceye göre belirlenir.

Yani bütün dereceler bir birinden bağımsız hareket eder. mesela benim Maaş derecem; 9 emeklilik derecem 6 ;Kadro derecemde; 7 dir. (mAAŞ VE EMEKLİLİK DERECELERİN 3 yılda 1 derece aşağı düşer.Kadro derecen de kadro artışında değişir. mesela hizmetli iken memurluğa, memurken VHKİ ye , VHKİ iken şefliğe, şef iken şube müdürlüğüne gibi.maaş kadrondan en fazla 3 derece fazla kadro derecen olabilir.

bu ösym sitesinde tercihler neden durduruldu

ben işletme lisan mezumuyum malesef ömss lisans taplo 4 te meb kadroları yok neden acaba bilginiz var mı?

Engelli öğretmen atamalarında formasyon isteyecekler mi ?

hlldr;
bu gün 4 kişinin tercihlerini yaptım ama durdurulduğunu bilmiyordum.

gulay_06;
bu alımda lisans mezunu hiç memur almadı galiba meb. sebebini bilmiyorum ama lisans mezunları meb de uzun zaman çalışmıyormuş. işi tam öğrenince ya formasyon alıp öğretmenliğe geciyormuş ya da başka kuruma geciyormuş dedi bizim il mem müdürü.

çamlıca;
evet formasyon almanız ve ya eğitim fakültesi mezunu olmanız gerek.

ben 6 ay önce meb e hızmetlıı olarak atandım ilk 5 ayı çok gıcık izinsiz haftada 7 gun çalışıyorsun çünkü bakanlığın emri adaylık eğitimi hafta sonu oluyor

london78;

Hocam normal lisans mezunları maaş derecesi 9 dur ve en fazla kadro derecesi 6 olabilir.(8-7-6 kadrolar.) ama bazı lisans mezunlarının maaş derecesi 8 den başlar. mesela biyoloji mezunları, mühendisler vs. bunlarında kadro derecesi 3 aşağı yani 5 derece olabilir. ama maaşın 8. dereceden ödenir.

%92 yürüme engelliyim mebde hizmetli kadrosu yazdım bana verilebilecek işler nelerdir ?

nurdan21 peki maaş durumu nedir hizmetli olarak ??

yusufgirat;

hocam kazandı diye öğrenince il mem şube müdürü ile mutlaka görüşün. büyük ihtimalle okullarda telefonlara bakarsın ve ya öğretmen evlerinde resepsiyon görevi verilir.

yusufgirat;

hocam kazandı diye öğrenince il mem şube müdürü ile mutlaka görüşün. büyük ihtimalle okullarda telefonlara bakarsın ve ya öğretmen evlerinde resepsiyon görevi verilir.

meraba sevgi dostu, lütfen bilginiz varsa bu kanuda benide aydınlatırsanız sevinirim ..sorun şu ; iş-kur un sitesinde kpss puanı ile 3 kişilik engelli işçi alım ilanı verildi meb (kars ) adına , bende başvurumu yaptım hem kpss hemde mulakat sonucunda ilk üçe girerek işe girme hakkı kazandım amaaaa daha sonra boş kadromuz yok denildi bir kişi işe başladı ve bizi beklemeye aldılar .. 6-7 ay oldu halen bekliyorum ..sorun şu ki madem boş kadro yoktu neden 3 kişilik ilan verdiler ve neden beklemeye aldılar ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Sevgi Dostu, ben milli eğitimde öğretmen olarak normal kadroda görev yapmaktayım, %40 özrüm var ve diyabet hastasıyım, artık normal kadroda gerçekten yıpranıyorum ve en ufak bir sıkıntımda idareciler bile buna anlayış göstermiyorlar, bu yüzden engelli kadrosuna geçiş yapmak istiyorum. Ne tarz bir dilekçe ile nereye başvurmam gerekiyor? ve böyle bir işlem mümkün müdür?
saygılar...

Merhaba arkadaşlar.
Bende 6 aydır MEB de çalışıyorum. YH statüsünden korkmayın. Engelinizden dolayı yapamayacağınız işlere verilmiyorsunuz/ verilemezsiniz.
Benim gözlerde sorun var. Bilgisayar kullanabiliyor musun dediler. sonra bir masaya oturdum güzel bir ortamda çalışıyorum.
Maaş konusunda Lise mezunu bekarım 1585 tl.

maaş 1600 ama ben 3, derece englliyim vergi indirimi dereceye bağlı yani maaş raporuna göre coğalır 1600 ile 1700 arası

Bir sorum olacak Nurdan
Vergi indirimi başvurusunu yaptığın tarihten itibaren mi ödeme yapıyorlar?
Kasım 2012 gibi yaptım başvuruyu raporda bir sorun ortaya çıktı. Tekrar rapor aldım. Bu nedenle süre uzadı.
Hatta şu anda rapor geri dönmedi. Meb de hangi birimde çalışıyorsun bu arada.

onay geldiği ay maasına yansıyor 6 ayldır calışıyorum

Teşekkürler.
Öğretmen olmak gibi bir hedefim vardı. MEB de çalışıyoruz en azından
Ama hedeflerimi ertelemiş değilim.

anlamsız32;

Hocam siz umudu kesin. yapacağınız tek şey var. İŞ-KUR' a dilekçe ile ne zaman alınacağınıza dair dilekce yazın. dilekçenize 15 gün içinde cevap gelecektir. Bu cevaba göre paranız varsa dava açın. paranız yoksa savcılığa kendi yerinize başkasının alınabildiği ve hakkının gasp edildiğine karşın suc duyurusunda bulunun derim. sizi almıyoruz demek istemez, bekleyin der.

berdem87;
Hocam engelli kadrosu yoktur. engelli personel vardır. yani sağlık kurulu raporunuzda ........... işleri yapamaz diye yazdıklarında size kimse o işleri yaptıramaz. tavsiyem yeniden rapor al ve calışma koşullarını kısıtla. bu dilekceyi özlük işlerine ver ve MEBBİS te engel oranına işlet. ve ya özürlüler kanunu ve 2002 genelgesine ilgi tutarak idareye dilekce yazdır. "engelli personele engelini arttıracak ve ya yapamayacağı görevler verilemez" diye yazar.

En kolay yolu ise direk il/ilçe milli eğitim müdürü ile konuş. ona göre de hareket edersin.

nE İŞE YARIYOR BU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ??????????? insan eğitmek maymun eğitmeye benzemez bi dünya emek ister ,sevgi saygı hoşgörü varmı orada ????

karadeniz28;
Evet hocam haklısınız ama dışarıdan farkedilmeyen engel durumları sanki temizlik yapabilir diye algılanıyor. Biz genelde çok dikkat ediyoruz.

SERAFİM;
Hocam kötüler olmasa iyilerin değeri bilinmezmiş. Memur ve ya hizmetliler hic bir zaman öğrenci ile muhattap olmaz. sadece tek iş evrak ve temizliktir.

değerli arkadaşım ben edebiyat öğrt. mezunuyum atama işi zor olduu için ücretli öğretmenlik yapmak istiorum nereye nasıl başvurmam gerek yardımcı olursan sevinirim...

kınayman;
Hocam İl/İlçe mem lerin ücretli öğretmen başvuru tarihleri vardır. o tarihlerde başvuru yapmalısın. ama bazı mem ler bazı baranşlarda öğretmen bulamıyor. onun için il/ilçe mem de personel bölümüne bir sor derim.

İyi çalışmalar Sevgidostu Benim %55 sürekli Hafif işlerde çalışabilir raporum var ama vergi indiriminden yararlanmıyorum atanmamız durumunda Bir sorun teşkil edermi.

ayaslym;

Hiçbir sorun teşkil etmez vergi indirim belgenizin olup olmaması atanmanıza engel değildir.Bu belgenin avantajı engel derecenize göre maşınıza artı para yatar

ayaslym;

HEC bir problem olmaz. Sadece 15yilda emekli olamazsınız ve vergi indirimi alamazsin.

Üst Alt