Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Migren, tansiyon, psikiyatri ve diğer hastalıklarımdan yüzde kaç rapor alabilirim?

Gulızar3

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben yeni katıldım aranıza sormak istediğim bi kaç sorum var. Bende bi kaç rahtsızlık var bunlarla ilgili ne kadar rapor alabilirim yada alabilirmiyim diye bilgi edinmek istiyorum. Beyinde 2 damarda tıkanıklık var, kafatasımda beyin zarı üzerinde kitle var, migrenim var, gözlük kullanıyorum (dereceleri 3), göz kurumam var, psikiyatri de tedavi gördüm, tansiyonum sinirlenince yükseldiği için yeşil reçete ilaç kullanıyorum, tip 2 diyabetten tedavi gördüm ama şimdi diyabetim normal. Sizce ben bütün bunlardan rapor alabilirmiyim.

Tıkayıcı damar hastalığı olanlar:

A- Arteriosklerozis obliterans (ASO)
a- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 m üzerinde klaudikasyo intermittant var ve trofik bozukluk yok, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (dopler, USG, Angio) damar patolojisi tespit edilmiş, kol-bacak indeksi 0.50-0.95 değerinde olanlarda
1- Tıbbi tedaviden istifade ediyor ise: % 20
2- Tıbbi tedaviden istifade edemiyor ise: % 30
b- Distal arter atımları palpe edilemiyor, 200 metrenin altında klaudikasyo intermittant var, istirahat ağrısı (+) ve trofik bozukluk (ülser, atrofi vb.) var, invaziv ve noninvaziv tetkiklerle (Doppler, USG, Periferik damar anjiyosu) damar patolojisi tespit edilmiş; kol ve bacak basınç indeksi 0.50 veya altında değerde olanlarda
1- Cerrahi tedaviden istifade etmiş olanlar: % 30
2- Cerrahi tedaviden istifade edememiş olanlar:% 50
3-Birden fazla damar lezyonuna yönelik operasyon olup istirahat ağrısı devam eden:% 60

HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: %10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: %20
a) Proteinüri b) Hipertansif serebrovasküler hastalık d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: %50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Göz kuruluğundan oran alamazsınız. Gözlük kullandığınız içinde oran verilmez.. Rapor almak için hastaneye gittiğinizde Psikilojik rahatsızlığınızdan dolayı tedavi gördüğünüzü, diyabetinizi de anlatın mutlaka. Tekrar değerlendirilsinler.. Migren için yüzde kaç oranında rapor verilir bilmiyorum..

Sonuç olarak hastalıklarınıza rapor alırsınız. Ama, tam olarak yüzde kaç olur bilemiyorum.

Not: Birçok hastalıktan alınan oranlar Balthazard formülü ile hesaplanır...

çok teşekkür ederim. en kısa zamanda başlıcam bu işlere.

guluzar ızmırlı olarak sunu belırteyım tedavı gordugun hastanede saglık kurulu raporu verılıyorsa oraya gıtmenı tavsıye ederım yanlız ızmır egıtım arastırma hastanesınden kesınlıkle rapor almayın ızmırın hangı ılcesındenız

Gulızar;
Raporunuzu aldığınız zaman, hangi hastalığınıza, hangi oranda rapor verildiğini buraya yazar mısınız?

fulya35 tavsiyen için teşekkür ederim izmir eğitime neden gitmeyeyim doğrusu merak ettim.

gulızar oraya gıdersen raporunu zor alırsın senın sıkayetlerın bır nevı psıkrıyatrı oldugu ıcın derece alabılmen ıcın 3 ay ılaclı tedavı ederler dırek oran vermezler senı randevu verıyorlar verılen randevuda doktor senınle uzunca konusuyor sonra dıyyor heyetımız olucak 5 kadar doktor senı dınleyecek yazıcaklar cızecekler sonra rapor alıcagın saglık kuruluna yolluyacaklar 2 gunde bıtecek ısını zor halledersın cok ıyı bılıyorum orayı orası bırde cook oran dusuruyor karsıyaka devlet hastanesınden yada alsancak devlet hastanesınden de alabılırsın tepecık gogus hastanesınden de alırsanız ora mımlenmıs bır hastane orayı da tavsıye emtmem

fulya35 iyi günler arkadaşlar izmir araştırma hastanesi derken hangisini kast ettin,benide sgk bozyakaya gönderdi,sol kol bacak ayak felç, tamamen his yok sıcak ve temas algılanmıyor sol göz yarım sag 1/4 görme alanı kapalı sol kulak duymuyor,araca binemiyorum,hipertansiyon beyin kanamasından,pisikolojik çok eksik var,bunlara bakmadan ` alamadım red geldi,itiraz ettim olası tepecige yollayacaklar gibi,ama ben yeşilyurt araştırmayı isteyecegim bunlar evime yakın,tavsiyelerini almak isterim f altayda oturuyorum tşkler

Üst Alt