Öncelik mhrs uygulamasında yada bilgisayardan girince yada 182 den arayınca ONCELİKLİ, ENGELLI, 65 YAS USTU vs diye biryerde yazmıyor. Hicbiryerde yazmıyor. Bunu şöyle anlarsınız. Suresi dolmamış engelli raporu bulunan bir birey ile siz aynı anda mhrs ye girin ve karşılaştırma yapın.
Örneğin KBB de size randevu yokken yada daha azken yada daha ileri bir tarihte iken, raporu olanın randevu alması çok daha erken tarihe oluyor. Mhrs den iki kişi aynı anda Farklı birkaç bölüm, farkli bir kaç hastaneye bakarak bunu görebilirsiniz. Küçük şehirlerden karşılaştırma yaparak daha kolay gorebilirsiniz( hastane yoğunluğu daha az oldugundan). Birde mhrsnin sayfasında bir Web sitesi var yardım destek hattı olarak oraya mail atarak VATANDAS OZELLIK BILGILERIMDE ENGELLI ONCELIGIM VARMI? diye sorabilirsiniz. Tabi yine söylüyorum bunun için e nabizda kayıtlı suresi dolmamış raporunuzun olması gerekiyor, mhrs onceligi için. 184 u arayıp oraya da sorabilirsiniz yardımcı olacaklardır.
Ben bunu birçok kez teyit ettim. Raporu bulunan kişi ile bulunmayan kişi arasında mhrs randevusunda çok kez farklılık olduğunu, raporu olanın daha kolay randevu aldığını gördüm.
Yine bir bayanın 2 çocuğu vardı. Biri raporlu biri raporsuz oda çocuklarının mhrs uygulamasına girdiğinde raporu olan çocuğuna çok kolay randevu aldığını belirtmişti.
Ama dediğim gibi mhrs uygulaması içerisinde böyle önceliğini gösteren bir kutucuk vs yok, o yüzden sizde haklısınız görmediniz bugune kadar böyle bir durum olduğunu.
Muhtemelen kisisel hassas veri olduğundan bu şekilde uygulama içerisinde bu bilgiyi biyerlerde belirtmemisler. Bencede belirtmemeleri daha doğru.