Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MHRS’de engelli önceliği nasıl yapılıyor?

randevu alırken değil işleyiş mhrs den randevu alıyorsunuz sonra hastaneye gittiğinizde randevunuz için barkod alıyorsunuz orada sıra beklerken engelli limiti var oradan öncelikli oluyor

hocam sanırım kavramlar karışıyor

mhrs randevu kayıt sisteminde Engelliye özel ayrı randevu kotası yok
Sistem herkese aynı saatleri gösterir yani randevuyu daha erken alma avantajı yok

MHRS önceliği yok, Hastanede muayene önceliği var

işte burda kafa yanıyor

mhrs den zaten saatli randevu aldıysam bu neyin önceliği ?
doktor gecikebilir önceki hasta uzayabilir gibi gibi şeylerden dolayı engelli gazi yaşlı dul ve yetime ablam sen sus hele seni alacam birazdan mahayetinde parmağa bal sürme teknikleri sanırım

ve asıl soru bu oncelik neye göre belirleniyor şartları ne ?
öncelik tanınan hastadan daha önceliklileri(!) araya kaynak yapan görevlilere selam olsun :)

Son düzenleme:
MHRS ye engelli bir kişi girdi ve sağlam bir kişi girdi engelli kişiye görünen randevu normal kişiye görülmedi

hocam sanırım anlatamadım yada ben yanlıs biliyorum

mhrs altyapısı sizi sadece insan olarak bilir
engelli insan gazi insan gibi bir sıfat koymaz
bu sıfatlar için gerekli entegrasyon malesef ulkemizde halen yoktur

görülmeyen randevu olayı ise kişinin engelli oluşundan bağımsız bir durumdur

mhrs sadece randevu aracıdır, özel filtre öncelik yoktur herkese eşit yaklaşan bir sistemdir mhrs ( şu ankinden bahsediyorum)

Babam geçen gün İstanbul Haseki hastesinde sormus görevli herkes engelli demiş :)
Cevabın sacmalığına bakar mısınız, herhangi bir öncelik vermemiş saatinde girmiş.
Bende Beşiktaş devlet hastanesinde sordum herhangi bir öncelik veremiyoruz dediler.

Son düzenleme:
Siz birsey yapmıyorsunuz mhrs engelli onceligi için. E nabizda kayıtlı suresi gecmemis engelli raporu varsa mhrs de oncelikli birey oluyorsunuz. Başkasına görünmeyen randevular engelli bireye görünüyor.( zaten bunu sizde teyit etmişsiniz). Engelli, 65 yas ustu, riskli gebe vs gibi kisilere oncelik veriliyor. Mhrs sayfasına girdiğinizde bununla ilgili bir bilgi görünmüyor. E nabizda kayıtlı gecerli engelli raporu varsa oncelikli oluyorsunuz. Örneğin KBB ye raporsuz bireyde randevu yokken geçerli engelli raporu olan bireye randevu oluyor. Ama mhrs sayfasında bununla ilgili bilgi yok, oncelikli birey vs diye yazmiyor biryerde.E nabizdaki kayıtlı raporunuz varsa zaten önceliğiniz vardır. Mhrs disinda
Hastanedeki prosedürü bilemiyorum. Her hastanenin prosedürü farklı oluyor, insiyatif meselesi sanırım. Her farklı hastaneye gidişte engelli birey olduğunuzu söylemeniz gerekiyor sanırım öncelik hakkı verirlerse kullanırsınız.

Var mhrs de engellilere ayrı oncelikli randevu kotası var. Geçerli engelli raporu olan daha kolay mhrs randevusu alıyor. Bunu bende birçok kez teyit ettim. Raporu olana randevu varken, raporsuz bir bireyde randevu daha az yada hiç yok görünüyor. geçerli engelli raporu olan bireylerde randevu alma şansı daha fazla. Bende gördüm bunu. Benim raporum yok ben randevu alamadım, raporu olan bireyin onceligi olduğu için randevu aldı. Ama bunu mhrs uygulamasında gorerek biyerden teyit edemezsiniz, sadece böyle benim gibi denk gelip karşılaştırma yaparak görebilirsiniz. Mhrs de biyerde yazmıyor oncelikli birey vs diye. Tabi rapor oranına göre öncelik hakkı fazlalığı, yeni barkodlu raporlulara mi sadece öncelik var vs o kadar ayrıntıyı bilemeyiz. Bunu 184 u arayıp kisisel olarak sorup tc niz ile kontrol ettirebilirsiniz önceliğimiz varmi yokmu diye ordan fikir alabilirsiniz bu benim yorumum yani.

Var bizzat teyit etdik ama MHRS içinde engelli olduğuna dair hiç bir ibare yok

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Tayyip Bey malumunuz askeri hastaneleri kapatıp bunları sivillere açtı. Bazı hastanelerin sivillere açılması doğru bir karar olmakla beraber tüm askeri hastanelerin sivillere açılması çok yanlış bir karar idi. Asker kesimi buna zart zurt etmeye çalışınca “askerlere öncelik tanınacak” diyerek Tayyip bey milletin gazını almak istedi. Karara karşı çıkan askeri zevat bunun üzerine sustu. Ancak Merkezi Randevu Sisteminde askere öncelik filan tanınmadı. Palavra idi.

Neticede randevu alınması esnasında sakata öncelik diye bir şey yok. Rahmetli babamın randevularını internetten hep ben alırdım, bir kez olsun “engelliye öncelik” veya “askere öncelik” diye işaretlenecek bir kutucuk görmedim.

Hastanelerin tamamında Engellilere öncelik yazar koca koca yazılarla ama masal.

Özel hastaneler bakın bu önceliği tanıyor engelliye. Çünkü bastırıyorsunuz parayı, parayı bastırınca da düdüğü çalıyorsunuz. Ama devlet hastanelerinde düdük müdük öttürmek yok. “Beğenmiyorsan özele git” diyorlar adama.

Herkese geçmiş olsun ve Allah kimseyi Beylikdüzü Devlet Hastanesi gibi paçoz bir devlet hastanesine de düşürmesin.

NOT.Var diyen arkadaşlar bu önceliğin nerede olduğunu, nerede yazdığını, hangi kısımda yer aldığını bizlere belirtirlerse bizim de cehaletimiz böylece bitmiş olur. Kendilerine peşinen teşekkür ederim şahsım adına.

MHRS de yok. Hastane ise doktorun inisiyatifinde. Beni tekerlekli sandalye görüpte bekleten doktor olmadı. Yakınınız doktora engelli hastam var diye söylerse bekletmiyorlar. Bu konuda bir yasa yok, hastanelere tavsiye niteliğinde bir uygulama var. Hastane yönetimi ne derse o. Duvarlarda yazıyorsa, o hastanede vardır öncelik. Birde MHRS de randevu olmasa da, aile hekimlerinin kendi hastası için randevu alma yetkisi var artık. Aile hekimine gidip sorun bi.

Öncelik mhrs uygulamasında yada bilgisayardan girince yada 182 den arayınca ONCELİKLİ, ENGELLI, 65 YAS USTU vs diye biryerde yazmıyor. Hicbiryerde yazmıyor. Bunu şöyle anlarsınız. Suresi dolmamış engelli raporu bulunan bir birey ile siz aynı anda mhrs ye girin ve karşılaştırma yapın.

Örneğin KBB de size randevu yokken yada daha azken yada daha ileri bir tarihte iken, raporu olanın randevu alması çok daha erken tarihe oluyor. Mhrs den iki kişi aynı anda Farklı birkaç bölüm, farkli bir kaç hastaneye bakarak bunu görebilirsiniz. Küçük şehirlerden karşılaştırma yaparak daha kolay gorebilirsiniz( hastane yoğunluğu daha az oldugundan). Birde mhrsnin sayfasında bir Web sitesi var yardım destek hattı olarak oraya mail atarak VATANDAS OZELLIK BILGILERIMDE ENGELLI ONCELIGIM VARMI? diye sorabilirsiniz. Tabi yine söylüyorum bunun için e nabizda kayıtlı suresi dolmamış raporunuzun olması gerekiyor, mhrs onceligi için. 184 u arayıp oraya da sorabilirsiniz yardımcı olacaklardır.

Ben bunu birçok kez teyit ettim. Raporu bulunan kişi ile bulunmayan kişi arasında mhrs randevusunda çok kez farklılık olduğunu, raporu olanın daha kolay randevu aldığını gördüm.

Yine bir bayanın 2 çocuğu vardı. Biri raporlu biri raporsuz oda çocuklarının mhrs uygulamasına girdiğinde raporu olan çocuğuna çok kolay randevu aldığını belirtmişti.

Ama dediğim gibi mhrs uygulaması içerisinde böyle önceliğini gösteren bir kutucuk vs yok, o yüzden sizde haklısınız görmediniz bugune kadar böyle bir durum olduğunu.

Muhtemelen kisisel hassas veri olduğundan bu şekilde uygulama içerisinde bu bilgiyi biyerlerde belirtmemisler. Bencede belirtmemeleri daha doğru.

Arkadaşlar,hastanelerde engelli önceliğini alabilmek için raporunuzla birlikte hastane sağlık kurullarına veya genel sekreterliğe başvurup raporunuzu sisteme yükletiyor ve öncelik hakkından yararlanmak istediğinizi söylüyorsunuz.
Bu işlemi her ayrı hastane için ayrı ayrı yaptırıyorsunuz.

Arkadaşlar randevu alırken engelli önceliği yok, ben sağlık ocağında doktora söyledim
O beni sisteme öyle kaydetti, aynı şekilde hastanede de kendi bölümünüzden doktorunuza rica edersinşz
Yapar yapmaz onun keyfine kalmış,, yani mhrs falan seni bilmez engelli misin değil misin

sizcede bu konu cok uzamadımı

çok net birşeyi neden tartışma boyutuna tasıdık

şu anki yapı aşağıdaki şekildedir kesin ve net

mhrs randevu kayıt sisteminde Engelliye özel ayrı randevu kotası yok
Sistem herkese aynı saatleri gösterir yani randevuyu daha erken alma avantajı yok

MHRS önceliği yok, Hastanede muayene önceliği var

haydi baska tartışmada :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Buraya resim nasıl ekleniyor mhrsnin kendi sayfasından öncelik olduğunun resmini atacam

Atarımda özeldende gönderemedim resmi nasıl oluyor resim ekleme

Yok MHRS de engelli önceliği var ondan

@ENGELLEKTUEL,MHRS olarak 65 yaş üstü, engelli, riskli gebeliği bulunan ve kanser hastası olan vatandaşlarımıza randevuda öncelik tanıyoruz. Bu gruptaki kişiler sisteme tanımlıdır ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaptığında öncelikli randevular otomatik olarak gösterilmektedir. MHRS açıklaması

Üst Alt