Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mezun olmadan önce EKPSS'ye girme prosedürü nedir?

ulugbey

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir yakınım ekpss girecek şu an da aof işletme okuyor ve son sınıfta bahar döneminde tek ders verip mezun olacak. Mezun olması 4-6 Haziran'da Aof'nin yaptığı bahar dönemi dönem sonu sınavına bağlı.
Ekpss Nisan ayında yapıldığı için lisans olarak başvurmasında sakınca var mı sorun çıkartabilirler mi? Mezun olabilecek konumda olduğunu gösterir belgeyi nasıl temin edebilir?

Yönetmelik de durum izah edilmiş gerçi ama sizlere danışmak istedim emin olabilmek adına.

EKPSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların eğitim durumları ve engel gruplarının yarattığı dezavantajlar gözönünde bulundurularak Başkanlık tarafından yapılır veya yaptırılır. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.​

Ekpss sınavına girme tercih seçeneği kendisine kalmıştır, bu sene kesin mezun olabileceğine garanti ederse lisans olarak girsin derim, ancak şu konuda risk olacaktır. ekpss sınavına lisans olarak girip aldığı puanı (Puan 2 Yıl geçerlidir) ile 1 yada 2.tercih yapıp atanana kadar mezuniyet diploması eline alması gerekmektedir.

2012 yılında ön lisans öğrencisi idim ancak mezun olmadığım halde Ekpss(Ömss) ön lisans sınavına girip puan almak istedim ve 2013 sonlarına doğru mezuniyet belgesi alıp 3. tercih yapıp atandım ;)

Not: Sınav Başvuru sırasında mezuniyet belgesi istememektedir. tercih yapım sırasında istenmektedir.

Girebilirsin neyine cevap istiyorsun ögrenci belgesi alacaksın okuduğun yerden daha mezun olmadığından dolayı mezuniyet kısmını boş bırakacaksın mezun olursan tercih yapacaksın olamazsan bekliyeceksin mezun olana kadar
daha nasıl bir bilgi vereyim

bu ne sinir kardeşim niye üzerine alınıyorsun bilgin varsa paylaşırsın yoksa susarsın. verdiğin bilgi için de tşk

Yooo Kardeş klavuzda yazıyor herşey fakat sen 3 . sınıftasın mezun olana kadar 2 yıl eder o na göre hesapla yani 2 yıl bir yere başvuramazsın

şimdi durumu şöyle izah edeyim benim kardeşim hafif zihinsel engelli özel okulda lise 3. sınıfta sınava girecek kapasite ne yazık ki şuan için yok ama ben sınav sorularına baktım zor görünmüyor onu yine de sınava hazırlıyorum. bi yandan da kura usulü girerse şansı ne olur diye düşünüyorum.yardımcı olursanız çok mutlu olacam. :rolleyes:

okul seneye bitecek anlaşılan 2017 değilmi sınav 2018 e kadar geçerli nisan ayına kadar 2017 de ki atamaya kadar mezun olurmu sorun bu olmazsa 2017 de atama son kez olacak 2018 de tekrar sınava girer bu sınav boşa gider hesap sizin

lise olarak girebilir ancak üstte belirttiğim gibi tercih yapana kadar mezuniyet belgesi olması gerekmektedir.

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için.:) Ekpss ilk tercihleri hangi ay içinde olur sizce tam tarih aralığı lazım bana.

Üst Alt