Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meslek lisesi bilgisayar bölümünden mezunum. Nereleri tercih edebilirim?

mehmet57

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaş lar önce likle hepimize hayırlı olsun

Benim sorunum ben meslek liseli bilgisayar bölümünden mezunum 70 puan aldım ne cok iyi ne çok kötü klavuzu inceledim baktım benim bölümümle ilgili bir yer göremedim ya da ben göremedim gören kardesler bir bakarsanız burdan yazarsanız çok mutlu olurum
2.sorum çoğunlukla hizmetli var tercihlerde 70 puanla istediğim şehirleri yazsam memurluk tan çok hizmetli yazsam yerleşme şansım ne olur..
3.olarak benim tercih yapabilecegim nitelik kodu 2001 mi oluyor
Teşekkür ederim arkadaşlar.. cevaplarinizi bekliyorum..

Lise mezunuyum. Puanım 70,. Nereleri tercih etmeliyim?

mezunum. Nereleri tercih edebilirim?
Merhaba arkadaş lar önce likle hepimize hayırlı olsun

Benim sorunum ben meslek liseli bilgisayar bölümünden mezunum 70 puan aldım ne cok iyi ne çok kötü klavuzu inceledim baktım benim bölümümle ilgili bir yer göremedim ya da ben göremedim gören kardesler bir bakarsanız burdan yazarsanız çok mutlu olurum
2.sorum çoğunlukla hizmetli var tercihlerde 70 puanla istediğim şehirleri yazsam memurluk tan çok hizmetli yazsam yerleşme şansım ne olur..
3.olarak benim tercih yapabilecegim nitelik kodu 2001 mi oluyor
Teşekkür ederim arkadaşlar.. cevaplarinizi bekliyorum..

Orman ve su işleri bakanlığı 3 tane bilgisayar işletmeni arıyor. Bilgisayar bölümü mezunuysan oraları yazabilirsin. Onun dışında 70 puan ile atanma olasılığın yok denecek kadar az..

Bu atamalarda yerleşemezsen 2. ve 3. yerleştirmeleri beklemen gerekecek. 2 ve 3'te de bilgisayar işletmeni yazan kadroları tercih etmen gerekecek..

Bende aynı durumdaydım. 2014 te 73 puan almıştım atanamadım. Şimdi ise 66 artık sınava girmeyeceğim. Boşa kasmaya gerek yok. Hayat devam ediyor... :rolleyes:

mehmet57 Meslek lisesi mezunuysanız mezun olduğunuz bölümün teknik kadrolarıyla beraber meb hizmetli kadrolarının tamamını yazabilirsiniz.

mehmet57 Puanınız biraz düşük ama umudunuzu yitirmeden çok fazla da ümitlenmeden tercihlerinizi yapın bu tercihlerde olmasa da ikinci ve üçüncü tercihlerde gelebilir, teknik kadroları teknisyen yardımcısı vb. kadroları yazmayı unutmayın

Çok teşekkür ederim Lifesaid bey sizden bana yardım etmenizi istesem istesem bu teknisyen yardımcısi in kodunu göremedim de burdan yazma ihtimaliniz varmı birde ben tercih yaparken ilk olarak bana yakın şehirlerimi yazsam yoksa ilk uzak mi hangi si daha avantajlı olur

şuan zaten siteye girilmiyor girdiğiniz zaman kılavuzda ortaöğretim alan kodları var ordan bakabilirsin

Arkadaslar tercih yaparken en cok adetlere mi dikkat etmeliyiz?

Arkadaslar tercih yaparken en cok alan kişi yerlerini yazsakmı daha avantajlı olur yoksa yasadıgımız sehire göre mi yazalm benım puanım 70 oldugu icin biraz zor gibi hep hizmetli yazsam olurmu sizce ?

sarasota

Bn bilişim teknolojileri mezunuyum besiktas bankacilik duzenleme kurumu memur aliyo nitelik kodu2011 bn tercih edebilir miyim

Kardeşim mezuniyet durumun ve niteliklerin uyuyorsa tabi başvurabilirsin

Benim kitapçıktan analdığıma göre,
her aday puanına göre sıralandıktan sonra, sırası ile her adayın tercih listesinin tamamına sırası ile bakılıyor.
yani 1.ci adayın ilk tercihi, hali ile yerleşiyior. İkinci adayın ilk tercihi, eğer birinci aday oraya yerleşmş ise ikinci tercihi, haliyle ikinci tercihine yerleşiyor. Bu böyle gidiyor. Bundan dolayı, tercihinizdeki sıralama size diğer adaylar arasında hiç bir avantaj sağlamıyor. Onun yerine, size yerleşmek istediğiniz kurum/il anlamında bir opsiyon sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse, ben önce diyarbakır yazayım orayı nasıl olsa kimse ilk tercihine yazmaz gibi bir durum söz konusu değil. sizden bir önceki arkadaş son tercihinde diyarbakır yazmış olsa bile, onun ilk tercihleri dolu ise o arkadaş zaten diyarbakıra atanacak.

Burda size düşen, öncelikle bulunduğunuz şehirleri, peşinden gidebileceğiniz şehirleri yazmak. Aynı şehirdeki kurumlar arasında da istediğiniz kurumları sıralamak. İstediğiniz kurumlar arasında da o kurumlara çok sevdalı değilseniz memuriyet derecelerine göre sıralamak.

Çünki örnek veriyorum siz 6. sıradasınız. 1.kurum 1 kişi alsın, 2.kurum 5 kişi alsın, 3.cü kurum 4 kişi alsın. Sizden önceki 5 arkadaş da belirli bir sebebten dolayı 1'i hiç yazmasın ve 4 tanesi 2.kuruma 1 tanesi 3.cü kuruma atansınlar. (kurumu, kadroyu, maaşı, görevi begenmeme vs) Kadro durumu 0/1, 4/5, 1/4 şeklinde. Eğer siz 1.kurumu çok istediğiniz halde sayı az diye tercihi 2-3-1 şeklinde kişi sayısıına göre yaparsanız 2 ye atanırsınız. 3-2-1 şeklinde yaparsanız 3 e atanırsınız. Ama istediğiniz kuruma göre tercih yaparsanız 1e atanırsanız.

Kısaca sizin işleminiz yapılırken sadece sizin tercih kağıdınıza bakılıyor ve istediğiniz yer dolmuş mu dolmamış mı ona bakılıyor. Sizin tercihleriniz ile tercihleri kesişen adaylarda sıralama birbirnizi etkilemiyor, sizden önceki adayların sizin tercihlernizi yazmış olup olmaması sizi etkiliyor.

Not: Ben lise tercihlerimde hatırlıyorum yerleştirme şekli puan sıralamasına göre sıralanır fakat sırayla her adayın ilk tercihine, ikinci adayın ilk tercihine, üçüncü adayın ilk tercihine göre giderdi. Adaylar bitince başa sarar ve ilk adayın ikinci tercihine dönerdi. O dönemlerde hatırlayan bilir tercihler sınav kadar önemliydi bunun için rehber hocalar bile vardı. Atatürk Anadoluya girecek puanım varken bire Etimesgut anadolu yazmıştım sırf bu olay için ve oraya yerleşmiştim. Sanırım 2007/2008 öss de yine böyleydi ama ben tek tercih yapmıştım bilkent big o yüzden beni etkilemedi. Sonraki yılda sistem tammen buna döndü diye biliyorum. Tabi bu benim lys öss tecrübem ve ekpss adına kitapçık bilgim.

Lütfen anlattıklarım yanlış ve düzeltilmesi gereken yerler var ise bilgili arkadaşalar konuya el atsın. Önemli konu yanlış bilgilendirme olmasın.

1. En çok sahip olduğunuz nitelik kodlular
2. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz iller ve kurumlar
3. Alım sayısının fazla olduğu kurumlar

şeklinde sıralama uygun olacaktır diye düşünüyorum...

Arkadaşlar bir bakarmisiniz lütfen..

Arkadaşlar 70 puanim var ortaogretim ilk olarak tercih yaparken kendime yakın yerleri ve ilk olarak memur tercihlerimi mi yapsam snra hizmet limi yapsam yada tam tersi hangisi doğru olur

mehmet57 Tercihlerinizin tamamını çok adetli hizmetli kadrolarıyla doldurun meslek lisesi mezunuysanız bölümünüze uygun olan teknisyen ve teknisyen yardımcılığını da yazın, memurluk yazmanız ölü tercih yapmanız demektir başa da yazsanız sona da yazsanız 70 puana ilk tercihlerde memurluk gelmez.

Üst Alt