dalgıç2
yaşım 26.
26 : 26.1 =?
gibi bir soruya cevap veremeyecek kadar matematikten uzak biriydim. Ta ki ekpss katılım hakkını kazanana dek. Antrenmanlarla matematik serisine ait 1.ci kitabı gördüğümde hemen kapamıştım. her halde tıp veya mühendisliği kazanmak isteyenler bu kitabı alıyor demiştim. çünkü, gerçekten korkmuştum.
2. Sana birşey anlatmak isterim;
3. Bazı üniversitelere girmek için sınav yetmez. sadece sınava kazanmış olursun ve öylece okul masasında yıllarını harcarsın. Mesela ressam olmak istersin, 1.ci dahi olsan sınavda eğer sanat anlayışın ve yeteneğin yok ise sadece öğretilecekler ile ve gördüklerinle sınırlı kalacaksın. Aynı şekilde futbol, koşu, zıplama gibi spor dallarında da bu şekilde mesela futbol için eğer çevik bedenin, atletik vücudun, ince bileğin yok ise futbolcuların her zaman gerisinde kalırsın. altın ayakkabı ödülünü de saydığım niteliklere sahip olanlar alacaktır. Çünkü sen başka bir sektörün, Başka bir anlayışın adamısın ama bunu göremiyorsun.
4. Dünyanın en iyi pilotunu, pilot eğitiminden önce, 10 veya 20 yaşında uçuş kabinine koysan muhtemelen anlamsız anlamsız kabine bakacaktır ama eğitim alırsa ve aldığı eğitim üzerinde kendini sürekli geliştirmeye açık olursa, inanılmazı başarmış olur. örnek: Türk f 16 solo ekibi, Türk donanma Ekibi?
Tanrı bize 2 yuvarlak organ vermiş; oturmak için kıçımız ve düşünmek için beynimiz. başarımız hangisini kullanacağımıza bağlıdır. Başarıya susamışsan kaçarı Yok "YA TEMBEL YANINI YENECEKSİN, YA DA TEMBEL YANIN SENİ YERLE BİR EDECEK"
5. Kuş türü olan kartal yavrusu dolaştırmaya çıkar. Ancak hiç istenmeyen bir durumla karşılaşırlar. yavru kartal, anne kartalın parmakları arasında aşağıya tavukların arasına düşer. Haftalar sonra kartal gözünü açtığında tavuklardan birini annesi olarak kabul eder ve ömrünün yarısını tavuk gibi geçirir. Bir gün bir tavuk bu kartal yavrusuna yanaşır
Tavuk: "sen bizden çok farklısın. daha önce gördüklerimden de farklı. sen kartalsın"
Kartal: "ama ben tavuğum. kartal değilim."
Tavuk: "bence kendine bir bak. sen bilirsin."
Bu konuşmadan günler sonra çok düşünmeye başlar kartal yavrusu ve o esnada bir dişi kartal gelir.
"sen kartalsın. neden uçmuyorsun?"
yavru kartal "hayır tavuğum. nasıl uçayım"
Dişi kartal "neden denemiyorsun, dene uçabilirsin. hadi bye"
Yavru kartal tüm tavukların huzurunda sürekli uçmayı dener ama hep başarısız olur. tavuklar alaycı bir ruh haliyle gülerler. dalga geçerler. kartal yavrusu günlerce ağlar. Yine dişi kartal gelir
"hala uçamadın mı sen, hadi çırp kanatlarını"
yavru kartal: "benimle dalga geçmeyi bırak artık. git başımdan. ben tavuğum diyorum sana"
Dişi kartal "yine dene, kendini gör artık. yapabilirsin"
yavru kartal son kez denemek üzere tavuklardan kendisini en yüksek tepeye çıkarmasını ister. tavuklar alaycı halde yavru kartalı en yüksek tepeye çıkarırlar ve son denemesinde kendince imkansızı başarır. uçar.
ÖZET: Yaşıyorsan, sende bir kartalsın. doğduğun gibi yaşama. farkındalığını arttır. İnsan her güne yeniden doğabilir.