Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Matematiğim sıfır. EKPSS için öğrenip geliştirebilir miyim?

dalgıç2

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar . meslek lisesi mezunuyum mezuniyetimin üzerinden yirmi sene geçti matematiğim sıfır hiç temelim yok . ekpssye girmeyi düşünüyorum dershane şansımda yok . matematiği öğrenebilirmiyim sizce ve matematik çalışmak için sıfır temeli olan birine önerebileceğiniz kitap video vesaire kaynaklar neler

teşekkürler maydonoz ama dedim ya temelim sıfır internet videolarından bakayım deim anlayabilirmiyim diye çok zor geldi bana basit anlatımlı kaynaklar lazım ekpss için

Aynen benimde matematik sıfır, antremanlarla matematik diye bir kitap vardı o güzeldi ben bile onunla bir yere kadar gittim lakin kaldım sonra karıştı her şey :D

Öncelikle şunu söyleyeyim. Normal KPSS'de ve EKPSS'de Mat 1 Soruyorlar. Hatta EKPSS Mat1 tüm konuları dahil değil. Yani MAT1 Matematiğin kolay konuları diyebiliriz. Yani integral permütasyon trigonometri limit ve süreklilik falan fistan bu einstein zekası gerektiren konular dahil değil. Peki MAT 1 Kolay mı? Temeli olmayan için kolay değil. Ama size çalışma yöntemini söyleyeyim. Antremanlarla Matematik 1'den 3'e kadar bitireceksin öncelikle. Antremanlarla Matematik 1. kitap bittikten sonra 2. ye geçerken Şenol hocanın mat 1 videolarını izleyerek geçeceksin. Kitaptaki konuyla şenol hocaya paralel gideceksin. ANT MAT 1. Kitap tamamen ilk okulda görülen şeyler. Basitçe yaparsanız matematik temelini hafiften atmış olursunuz. 2. Ve 3. Kitabıda https://www.youtube.com/watch?v=_yQd7Rk_-Ok&list=PLNOgzoEAhY1lf_qANglytv_c8j-4vhM7D&index=1 bu linkteki videolarla paralel bitirseniz MAT 1 'de KPSS ve EKPSS Full çekme ihtimaliniz yüksektir. Bu süreç içinde zorlandığınız noktalarda matematiği iyi bilen kişilerden yardım almanız da gerekebilir. Her konu sonunda soru çözmeyide unutmayın. Bu şekilde Matematik öğrenilebilir arkadaşlar. Kolay gelsin.

teşekkür ederim seka peki dediğiniz yöntemle çalışırsam 2018 deki sınava yetişebilirmiyim acaba vede ekpss matematik konularınamı çalışacağım şenol hocadan ekpss mat tüm konuları dahil değil yazmışsınız ekpss mat konularını nereden öğrenebiliriz bilginiz varmı

seca, doğru bi yol gösterdiniz. Antremanlarla matematik 1 kitabını bitirdim. Şenol hocayıda izledim. 15 mat sorusundan 11 net yaptım

inandıktan sonra başarırsın matematiğe ön yargı ile bakmazsan gerisi gelir...

Ekpss matematik soruları genelde kurallara dayalı sorular oluyor.Temel kurarları öğrenirseniz kolayca yaparsınız.Yapamadığınız soru veya konu olursa bana özelden yazabilirsiniz elimden geldiğince anlatırım ^^

teşekkürler doctor temel kurallar derken tam olarak neyi kasdettiğinizi anlamadım . konuları detaylı çalışmam gerekiyor sanırım

Matematiği çok kolay soruyorlar,çalışmakla yapabilirsin diye düşünüyorum. YGS,Kpss v.b. sınavlara kıyasla matematiği çok kolay,hazırlık kitaplarındaki kadar zor olmuyor sınavda.

teşekkürler doctor temel kurallar derken tam olarak neyi kasdettiğinizi anlamadım . konuları detaylı çalışmam gerekiyor sanırım

Her konunun kendine as kuralları var.Üslü sayılar olsun köklü sayılar olsun rasyonel sayılar olsun.Bunların kendi içinde kalıplaşmış kuralları var.Bunları ezberlemek ve yapmak kolay ve genelde ekpss de yarısı bunlardan çıkıyor.Problem soruları da biraz mantığınızı kullanırsanız kolaylıkla yaparsınız.Bol bol soru çözün.Hata yapmaktan korkmayın.Bir bebek yürümeyi öğrene kadar kaç defa düşüyor.Böyle düşünün.Hata yapa yapa öğrenecekseniz.Sınava uzun bir süre var.Düzenli olarak çalışın.Zamanla yapamadığınız soruları kolayca yapmaya başladığınızı göreceksiniz.

smilemisty mat sorularını nerden buluyorsunuz acaba
Antremanlarla matematik kitabını alırsanız, her konu anlatımından sonra bisürü soru oluyo zaten. Antremanlarla matematik serisini yazan hoca espirili bi dil kullanmış, sanki hocadan ders almıyosunuzda, matematiğe kafası sizden daha iyi saran yakın bi arkadaşınızdan alıyomuşsunuz gibi:) bu arada soru için Googleye çözmek istediğiniz konuyu yazıp pdf olarak indirebilirsiniz

Ben sifirdan basladim ve kazandim
Antrenmanlarla matematik kitabini alin hemen

Matematik harici konularda iyi misin?
Unutmaki EKPSS nin sadece %25 i matematik Geriye kalan %75 i diğer konular

Bence matematik diye kendinizi kasmayın arkadasım sıfır matematikle 85 aldı ve atandı tarih türkce güncel bilgileri yaparak

ekpss matematigi kolay , biraz calışmayla yapılabilecek sorular var , muhakeme sorularını yapsan yeter onlar icinde mantık kullanarak kolayca cözülebilir

HEART

mat harici konulardada sıfırım ama çalışıp yapabileceğime inanıyorum nede olsa ezbere dayalı ve altyapı gerektirmiyor . sınavada az bir süre kaldı kafam karıştı doğrusu matematiği es geç diyenlerde var çalış diyenlerde benim derdimse sıfırdan mat dahil tüm konuları sınava kadar yetiş tirmek başarabilirmiyim acaba yoksa mat esmi geçmeliyim

dalgıç2

yaşım 26.

26 : 26.1 =?

gibi bir soruya cevap veremeyecek kadar matematikten uzak biriydim. Ta ki ekpss katılım hakkını kazanana dek. Antrenmanlarla matematik serisine ait 1.ci kitabı gördüğümde hemen kapamıştım. her halde tıp veya mühendisliği kazanmak isteyenler bu kitabı alıyor demiştim. çünkü, gerçekten korkmuştum.

2. Sana birşey anlatmak isterim;

3. Bazı üniversitelere girmek için sınav yetmez. sadece sınava kazanmış olursun ve öylece okul masasında yıllarını harcarsın. Mesela ressam olmak istersin, 1.ci dahi olsan sınavda eğer sanat anlayışın ve yeteneğin yok ise sadece öğretilecekler ile ve gördüklerinle sınırlı kalacaksın. Aynı şekilde futbol, koşu, zıplama gibi spor dallarında da bu şekilde mesela futbol için eğer çevik bedenin, atletik vücudun, ince bileğin yok ise futbolcuların her zaman gerisinde kalırsın. altın ayakkabı ödülünü de saydığım niteliklere sahip olanlar alacaktır. Çünkü sen başka bir sektörün, Başka bir anlayışın adamısın ama bunu göremiyorsun.

4. Dünyanın en iyi pilotunu, pilot eğitiminden önce, 10 veya 20 yaşında uçuş kabinine koysan muhtemelen anlamsız anlamsız kabine bakacaktır ama eğitim alırsa ve aldığı eğitim üzerinde kendini sürekli geliştirmeye açık olursa, inanılmazı başarmış olur. örnek: Türk f 16 solo ekibi, Türk donanma Ekibi?
Tanrı bize 2 yuvarlak organ vermiş; oturmak için kıçımız ve düşünmek için beynimiz. başarımız hangisini kullanacağımıza bağlıdır. Başarıya susamışsan kaçarı Yok "YA TEMBEL YANINI YENECEKSİN, YA DA TEMBEL YANIN SENİ YERLE BİR EDECEK"

5. Kuş türü olan kartal yavrusu dolaştırmaya çıkar. Ancak hiç istenmeyen bir durumla karşılaşırlar. yavru kartal, anne kartalın parmakları arasında aşağıya tavukların arasına düşer. Haftalar sonra kartal gözünü açtığında tavuklardan birini annesi olarak kabul eder ve ömrünün yarısını tavuk gibi geçirir. Bir gün bir tavuk bu kartal yavrusuna yanaşır

Tavuk: "sen bizden çok farklısın. daha önce gördüklerimden de farklı. sen kartalsın"
Kartal: "ama ben tavuğum. kartal değilim."
Tavuk: "bence kendine bir bak. sen bilirsin."

Bu konuşmadan günler sonra çok düşünmeye başlar kartal yavrusu ve o esnada bir dişi kartal gelir.
"sen kartalsın. neden uçmuyorsun?"
yavru kartal "hayır tavuğum. nasıl uçayım"
Dişi kartal "neden denemiyorsun, dene uçabilirsin. hadi bye"

Yavru kartal tüm tavukların huzurunda sürekli uçmayı dener ama hep başarısız olur. tavuklar alaycı bir ruh haliyle gülerler. dalga geçerler. kartal yavrusu günlerce ağlar. Yine dişi kartal gelir
"hala uçamadın mı sen, hadi çırp kanatlarını"
yavru kartal: "benimle dalga geçmeyi bırak artık. git başımdan. ben tavuğum diyorum sana"
Dişi kartal "yine dene, kendini gör artık. yapabilirsin"

yavru kartal son kez denemek üzere tavuklardan kendisini en yüksek tepeye çıkarmasını ister. tavuklar alaycı halde yavru kartalı en yüksek tepeye çıkarırlar ve son denemesinde kendince imkansızı başarır. uçar.

ÖZET: Yaşıyorsan, sende bir kartalsın. doğduğun gibi yaşama. farkındalığını arttır. İnsan her güne yeniden doğabilir.

mat illa da olacak diye bir şey yok

12 türkçe

26 genel kültür yapsan

80 puan yapıyor,ki bir sene düzenli çalış rahat yaparsın 1.atama da değilse bile 2.atamada kesin yerleştirilirsin

tabi biraz matematik yapsan her türlü kardasın

Matematiğin karakutusu adlı kitabı al kardeşim.. Youtubeden videoları izle... 1 konunun videolarını izle sonra kitaba geç soruları çöz emin olki başarırsın zor değil..

egos66

egos 66 teşekkürler arkadaşım önerin için ama antremanlarla mat kitabını almayı düşünüyorum tavsiyeler üzerine malum temelde sıfır en iyisi o gibi geliyo . tavsiyelere açığım tabi daha karar verme safhasındayım

arkadaşlar merhaba

' hocalara geldik ' youtube kanalını öneririm bende matematik ve geometri konusunda bana çok faydası olmuştu..

2016 matematik sorularını hatırlayanlar var mı ?

Üst Alt