Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye araç alımı ile ilgili olarak yeni yazı mı yayınladı?

Resmi gazete yayinlanmasini bekleyen kac kisi vardir? Mecliste onaylanan kanun bu ay resmi gazetede yayinlanir mi sizce?

Ne zaman yayınlanacak yeni düzenleme acaba resmi gazetede. 1 Nisandan bu yana 15 16 gün oldu

@papakli36,
+3

Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen kanunları 15 gün içinde Resmi Gazete'de yayımlar. Cumhurbaşkanı yayımlanmasını uygun bulmadığı kanunları, gerekçesiyle birlikte aynı süre (15 gün) içinde tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderebilir

17 Nisan 2026 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 33227​
KANUN
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 7577Kabul Tarihi: 2/4/2026

MADDE 8- 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen (c) alt bendi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.
c) 87.03 (hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 2.873.900 TL’yi aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler ile engelli sağlık kurulu raporunda ortopedik engelliliği yüzde 40 ve üzeri olup bu engel durumu nedeniyle sürücü belgesi alamayan malûl ve engelliler tarafından,”

MADDE 14- Bu Kanunun;
a) 2 nci maddesi ve 3 üncü maddesi ile 3065 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (a) bendinde yapılan değişiklik hükmü 1/1/2027 tarihinde,
b) 3 üncü maddesi ile 3065 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasına eklenen (ğ) bendi hükmü yayımını izleyen ikinci aybaşında,
c) 4 üncü maddesi 1/1/2026 tarihinden itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere yayımı tarihinde,
ç) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.

MADDE 15- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
16/4/2026

@SamsunLu3455, Bizim konuyu açıklayan bi karar,genelge,yönetmelik çıkmadı mı ya.

2022 de aracımı aldım satıp yenisini alıcam ama illa uğraşalım mı.

“c) 87.03 (hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 2.873.900 TL’yi aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³’ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler ile engelli sağlık kurulu raporunda ortopedik engelliliği yüzde 40 ve üzeri olup bu engel durumu nedeniyle sürücü belgesi alamayan malûl ve engelliler tarafından,”

burada "engelli sağlık kurulu raporunda ortopedik engelliliği yüzde 40 ve üzeri" diyor. acaba sadece ortopedik engelliden mi %40 olucak yoksa genel engelliden mi %40 olucak orayı anlamadım.

Benim %20 ortopedik raporum 2 defa almıştım.aracim pert oldu şimdi bu durumda tekrar alabilir miyim acaba

@erdiege01, evet

Arkadaşlar 10 yılın indirilnesini kimse beklemesin. Öyle bir umut yok. Şu anda tüm çabalar 10 yıl olayının, kanun değişikliğinden önce araba alanları kapsamamasi için. Onu da davalar açarak elde edebiliriz.

%40 yerlilik oranı, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin için çok kısıtlayıcı oldu. Yerlilik oranına uygun otomobillerin bağajına sandalye sığdırmak ne mümkün!

Benim yüzde 40 raporum var ortopedik işaretli açıklama yazmıyor ama alabiliyor muyum?

Üst Alt