Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye araç alımı ile ilgili olarak yeni yazı mı yayınladı?

ee sürücü olamaz eğliyeti yok ee bu adam nasıl kullanacak bu aracı ozaman yineeski sistem 3 dereceye kadar yakını bu hak verilmek lazım yoksa adam kullanamadığı aracı napacak

Selam arkadaşlar
1) düzenleme olacak demiştim oldu maliye ister meclis hoplaya hoplaya çıkarır yasayı
2) yasa resmi gazetede yayınlanmadan yorum yapmam doğru olmaz
3) ilk aracımı %17 raporla aldım yeterki tertibat gerektirir engeliniz olsun . Hala aynı değişmedi ( arkadaşların eklediği metne göre)
4) ekleme ortopedik engeli olup ehliyet alamayan kişilere hak verir şekilde yazılmış alt sınırı %40 yani iki şart var %40 ve üzeri raporumuz ve ehliyet alamaz ibareniz olaca ( bu yazdıklarım bu 4. Maddeyle ilgili diğerlerine bağlantı yapmayın lütfen)
5a) eğer yasa bu şekilde çıkarsa bu şartlara uymayan kısaca ortopedik ollmayan ve ehliyet alamayan kişilere dava açıp kazanma şansı doğar ( çok yüksek ihtimal )
5b) ortopedik ibaresi çok kolay iptal edilir bunun için hem avukat hemde maliyede geçmişte mesai arkadaşım olan sayın Hüseyin ilik den hukuki destek almanızı tavsiye ederim saygılarımla

@DADAŞ06, Ortopedi artık önemli değil Millet platin takılan yaşlıları benim ailemde olmak üzere engeli raporu için başvurmaya hazırlanıyor. Benim ailemden 5 yaşlı başvuracak torunlarına ötv siz araç hediye edecekler.

@Beylane, alamazsiniz

@Polmiks, maalesef çok suistimal olacak

Yarın anayasa mahkemesi diyecek ki, sadece ortopedik değil eşitlik ilkesine göre %40 üstü tüm engelliler araba alabilmeli.

İyi akşamlar arkadaşlar
1) hâlâ anlamadınız mesele suistimal değil......
2) hâlâ anlamadınız maliye bürakratlarının ne kadar uyanık olduğunu ........
3) hâlâ anlamadınız minare çalınmadan önce kılıf hazırdı ........
4) hâlâ anlamadınız sanki sadece ortopedik engelliler mağdur gibi hak isterken diğer engellilerin yaşadığı zorlukları.........
5) hâlâ anlamadınız çünkü anlamak istemiyorsunuz
Sonuç burda saçma yorumlar yaparak gerçekte olanların üstünü örtüyorsunuz lütfen bilmeden yorum yapmayalım
Saygılarımla

@barcan88, keşke öyle dese. Annem raynaud hastası. Kış ayları eldiven takmadan dışarı çıktıgı zaman parmaklarına kan gitmiyor bembeyaz oluyor. Doktor ellerini üşütme bunun ilerisi parmak kesimine kadar gider dedi

Hala şu suistimal falan filan yazan gerizekalılar diyorum banane suistimalden bro banane ben değilim sorumlusu kurunun yanında yaş yanıyorsa suçlusu yaş değil ya arkadaş suistimal diyip durmayın cinlerimi tepeme çıkarmayın artık bıktıkkkkkkkkkk bunu diyenler yüzünden bu haldeyiz ben ortapedik engelliyim eğliyetim var aracım var herşeyim var ama bnm var diye bu hakkı savunmıyacak değilim yahu sanki devlet zarar ediyor arkadaş ötv musafiyetli araç alırken bile kdv ödüyorsun vergi ödüyorsun amaç ülkeden dolar çıkmasın dert buu bak cinliler birgirdi piyasaya avrupalı üreticiler ciyakladı ne oldu hemen %40 yerlilik şartı yahu anlayın hiç bir şey snn bnm faydama değil bu ülkede bunu anla be kardeşim 3 5 kişi suistimal etmiş diye sürekli gündeme getirip de var olan haklarımızıda gasp ettirmeyelim yaa yazık valla yazık

biride yukarda yazmış yaşlısı rapor alackamışda torunlarına araba alacakmıi yahu arkadaş devletin kurumu hastanesi rapor vermişse devlette kanun çıkarmışsa bu hakkı tanımışsa isteralır öğluna ister alır bilmem nesine yahu sana bana laf sölemek düşmez devlet tanımış bu hakkı buna suistimal denmez var olan hakkı kullanmak denir ya arkadaş devlet yaşlı kadına neden bu hakkı verir birdüşün heralde kendi kullanamsı için değil akrabası kullansın hastasının ihtiyacını karşılasın ee kadın toruna almış torunuda hastanesine bilmem neyine götürüyorsa kimene yok birisi diyor oğlu geziyor gezer gezer kardeşim 7 24 anasını babasını kim hastaneye götüryor ayda yılda 1 2 defa gidiyor herkez.

Son düzenleme:
@Polmiks, ah bir bilsem, 28 yıldır araç kullanıyorum, her içi, dışı, Ankara trafiği, hatta İstanbul trafiği vs vs.
Gel görkü yönetmeliğin 8. ci maddesinin bilmem kaçıncı bendi diye dillerine dolamışlar, skolyozlu birin gördümü hemen bu maddesi yapıştırıp sürücü olamaz diye yapıştırıp gönderiyorlar.
Kamera, körnokta aynası vs hikaye olduğunu biliyorum. Madem bunlar çok iş görüyor, o zaman onların olduğu kodları yazsınlar ehliyete, bizde yaptıralım araçlarımıza,
Neden hemen sürücülük iptal, bizi başkalarına muhtaç hale getiriyorlar.
ÖTV yi çıkarttılar, ama yine ortopedikler araçlarını başkası kullanacak, ne değişti anlamadım ki, yine araçları taşımalı araçlar gibi sağlıklı insanlar kullanacaklar. Yine sağlıklı insanlara yaradı kısacası.
Engelli yine evde kaderiyle baş başa, ne deyim, artık yoruldum hayatın bittiği yerdeyim sanki....

Zaman geçtikçe çıkan kanunun boşlukları netleşiyor,
Ortopedik engellilerin araçlarına neden tertibat takılıyor, tamamlayıcı bir aparat olduğu için, engellinin yapamadığı işlevi bu tertibat sayesince yapıp, aracını kendisinin rahatça kullanabilmesi için. Hal böyle olunca, tertibat kullanan ortopedik engellinin, ehliyet alamaması en başta bu saçma zaten,
Ayrıca madem ehliyet vermiyorsunuz, neden başkasının kullanması için veya ÖTV den yararlanması için tertibat isteniyor. O tertibatın makine mühendise çizdirilmesi raporunun onaylanması, tertibattın yapılması ayrıca engelliye ayrı maddi yük, madem engelli bu tertibatı kullanamayacak neden illaki ÖTV indirimi için tertibat şartını koyuyorlar,
%90 ve üzeri engellilerde olduğu gibi sadece ortopedik engelli rapor yetmez mi?

Bu kanun daha çok su kaldırır...

@hayat76, Benim ailemden 5 yaşlı şimdi engelli raporu alacak :) Torunları ve dayım kullanacak.
Bu iş aslında engellinin işine yaramadı %90 olanların muhabbetine dönüyor. bildiğin suistimalden başka bir şey değil.

Arkasdaslar burda su ayrım var mesela benim raporum %75 ve ben kas hastasıyım.Ehliyet icin basvurdum ama bana hastanenin verdigi rapor tertibatlı arac kullanabilir ama il saglık müdürlügünde tekrar bir heyet toplanıyor orada arac mühendisleri filanda oluyor. Onların verdigi sonuc ise sürücü olamaz.Simdi Bu durumda Yaşar ne Yaşar ne Yaşamaz gibi oluyor.Ben hem %75 engelliyim hemde ötvsiz arac alamıyorum.cünkü ortopedik engelimden dolayı sürücü olamaz diyor ama diğer tarafta %40 ortopedik engelliye sen araç kullanabilirsin ötvsiz araç alabilirsin diyor.Bu aradaki ince ayrıntıyı çözüme erdirdiler yani diyorki %40 ortopedik engeli olup aracı kullanabilene ötv muhafiyeti uyguluyorsak %40 ortopedik aracı kullanamayacak durumda olana da ötv indirimden yaranacak.

@Damla yılmaz36, Hocam amaç sizin gibi olanlar için değil, Amaç yaşlılar seçimde oy versin, Sırtına platik beline platin takılan %40 oranı toparlayaabilirse çoluğuna çocuğuına araç hediye etmiş olacak :) %90 larda olduğu gibi yani çünkü seçim geliyor oy toplamaları gerekiyor.
Gerçek niyetleri engelliler olsa önce Engelli Sürücü yönetmeliğini değiştirirler.

İlla faydalanmak isteyenler cıkacaktır insallah bu konunda önüne gecilir adalet sağlanır. evet oy alacağı kitleyi iyi biliyor x parti.Suan benim gibi mağdur olanlar en azından yararlanabilecek.

benim merak ettiğim ...
2020 mayıs ayında alınan aracı 2025 mayıs ayında satışını gerçekleştirdik . şu an yeniden araç alımı yapabilir miyim? yapamaz mıyım?

şu beline platin takıldı araç alacak işi de tamamen traş, istedigin kadar platin taktır o oranları vermiyorlar merak etmeyin

sırf ortopediden %40 oran tutturmak öyle kolay değil

@xakmanx, ehliyetinizi yenileyip komisyona girip gerekli kodlar yazılacak . Yazılan bukodlar sizin aracın hareket ettirici kapsamındaki aksamlarına erişimi engelliyor ise araç alırsını

@black bishop, alamazsınız 10 yıl dolacak

Arkadaşlar bilmeyenler kafa karıştırmasın.

Daha önce: şu iki durumda ÖTV siz araç alma hakkından faydalanılıyordu ;

1- Ya %90 ve üstünde engelin olacak
2- Ya da aracı kendin kullanacaksın + tertibat olacak yüzdeye bakılmaksızın . (Aracın hareket ettirici aksamına erişim engelin olacak ve ehliyetindeki kodlar bununla uyuşacak)

• Şimdi ise bu iki istisnaya eklenen şu
    • %40 ve üzerinde ortopedik engeli olup araç kullanamayanlar da (ehliyet alamayanlar)
      👉 ÖTV’siz araç alabilecek

Ben 2020 de %40 ile tertibatlı Aracimi saydığım da tertipatsiz olarak yeni Araç Alabilecekmiyim Tertibat o kullanmiyordum zorunlulukdan tak sök uğraşıyordum sonuç Raporda tertipatli yazıyor ehliyet de otomatik vites kodu var terdibat kodu yok budurumda Satabiliyorum Ama Alabiliyor muyum bilmiyorum değişen bişey oldumu Acaba

@Sinop Hayri, Siz alabilirsiniz, ortopedik engel için otomatik vites zorunluluğu tertibat sayılıyor.

Bu arada ister ortopedik ister değil, %40 üzeri herkes araç alacak diye bir şey söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi sadece "ehliyet alamaz raporu olanlar" dedi. Yeni düzenleme ortopedik olanları dahil etti, ama AYM ortopedik i iptal bile etse %40 üzeri herkes diye bir şey yok. Her durumda "ehliyet alamaz" raporu lazım.

Selam arkadaşlar yüzde kırkbeş engeli raporum var 10 yıl ünce raporumula satış bayiisine gitim raporum araba almaya uygun değildir dediler şimdilik durumla kanun değişikliyle bütün engeliler alabiliyormuş doğrumu acaba?

Ben otv muhafiyet indirimli araç alabilir raporu aldim. Ehliyetime 10.02 kodu eklenmesi icin dr dr girip heyette surucu olamaz raporu verdiler, arabayı almadım bekliyorum bende. Mahk itiraz dilekçesi verdim, 9.ayda mahk var. Bakalim ne olur sonuc, sureci gorucez..

@DADAŞ06, dadaşım şu anda senin ne demek istediğini de biz anlamadık. Detaylı açiklarsan seviniriz.

@Leylek81, şu anda çıkan kanundan faydalanirsin ortopedik engelliysen.

@cemil47, ortopedik engelliysen faydalanirsin

Üst Alt