Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisans mezunları nereleri tercih edeceksiniz?

Yazmayı düşündüğüm yerleri o kadar çok yazan varki tercihlerimi yapamıyorum sanki tüm tercihlerim boşa gidecekmiş gibi hissediyorum

atada

lise,önlisans mezunu veya lisans mezunu hizmetli ise memurluk sınavı veya veri hazırlama kont.işlrt.sınavına girebiliyor.memur olursa önlisans ve lisans ise şeflik sınavına,şeflikten de lisans mezunu ise ilçe,il ve şube müdürlükleri sınavına girebiliyor.3-4 yılda bir sınav oluyor içişlerinde.

Memurluk sınavı dedıgınız ekpss olmuyormu zaten

turkuaz06 adınıza çok sevindim, engelli birinin yüksek bir yere gelmesinden gurur duyuyorum, başarılarınızın devamını dilerim. İl müdürlüğüne kadar yukselebilme imkanı olması da açıkçası içimi rahatlattı, sadece düz bı memur olarak kalmayı hiç istemedim, inşallah bana da nasip olur, ilk defa ekpss ye gireceğim, pek bilgim yok, yavaş yavaş araştırıyorum, sınav, atamalar, puanlar vb...

Kolaylıklar dilerim.

3. atama olmayacagı için siirt bile yazdım 83 puanımla umarım hayırlısı olur

O puanla Siirt uzak değil mi, yani açıkçası edindiğim izlenime göre Bursa bile olurdu, Ankara bile olurdu, herkes yaziyo 67'lere düşen puanlardan falan bahsediyorlar??

Yani moral bozmak için demedim yanlış anlamayın, hayırlısıyla yerlesirsiniz o puanla zaten de, anlamaya çalışıyorum.

ankara konya karaman memleketime yakın yerleri yazdım zaten son iki tercihe siirt ve mardin yazdım bu kadar puanla açıkta kalırsam çok üzülürüm riske atmak istemedim yinede hayırlısı çünkü seneye sınava girsem bundan daha iyisini yapamam matematigim türkçem iyi ama tarih cografya hiç yok mat-türkçe de 30 soruda 29 dogrum vardı genel kültürde 14 dogru 11 yalnısım var tekrar ders calısmak asla istemiyorum gerekirse gideyim siirte 2 sene dişimi sıkar tayin isterim yapacak bişey yok hayırlısı

@Suret

heartless_ra

Aynı hisler hepimizde var puanlar çok düşecek deniyor belki birkaç yerde de doğru olabilir ama şans yada yanlış tercihle 80 puanla açıkta kalan engelli arkadaşlarımızda olabilir. Umarım dilediğiniz gibi olur

Bu tercih akıllıca yapılırsa 70 puan ve üzerinin açıkta kalacağını zannetmiyorum. Nedeni ise malum öğretmen alımları oldu. Bu lisans mezunları için bir avantaj durumundadır ve 70 puana kadar olan kişilerin atanmasına yarayacaktır. Tabi ki kişi 70 puanla belli başlı şehirlerde ısrar etmezse.

hasan_06

Kadroların çoğu 1-3 kişi alıyor. Hangisinin tercih edilmeyeceğini öngörsek dahi bizden
yüksek puan alan bir kişinin yazmayacağı garanti değil. Bu yüzden 70 ile atananlar olabilir 80 ile açıkta kalan olabileceği gibi şans da gerektiren bir tercih sistemi şuan
Öğretmen atamalarında ise 21.tercih olayı var atanamasan bile otomatik atanabiliyorsun

benstery

Şimdi 1500 öğretmen alımında 1000 kişinin atanacağını düşüncek bile bu aşağı çeker, Tercihlerde de 70 alan bir kişi dediğiniz gibi 1-3 kişi alan yeri özellikle de Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi yeri tercih ederse atanma şansı çok çok düşük olur. Demek istediğim bu. Yoksa bir önceki sınavın son atamasında lisanstan 68-69 gibi puanı olan biri yanılmıyorsam Tekirdağ tarafına atanıp 70-75 civarı alanlardan açıkta kalanlar vardı bu forumda.

benstery
Şimdi 1500 öğretmen alımında 1000 kişinin atanacağını düşüncek bile bu aşağı çeker, Tercihlerde de 70 alan bir kişi dediğiniz gibi 1-3 kişi alan yeri özellikle de Ankara, İstanbul, İzmir vs gibi yeri tercih ederse atanma şansı çok çok düşük olur. Demek istediğim bu. Yoksa bir önceki sınavın son atamasında lisanstan 68-69 gibi puanı olan biri yanılmıyorsam Tekirdağ tarafına atanıp 70-75 civarı alanlardan açıkta kalanlar vardı bu forumda.
Peki sizce ankara 10 kişi atanacak bir tercihmi daha küçük il 1 kişi atanacak bir tercihmi mantıklı olandır?

benstery

Kişinin kendi tercihidir ve bu kişi dediğim gibi Ankara dışı bir yeri tercih ederse daha avantajlıdır. Ama 10 kişilik yer için şansı daha fazladır.

83 puanım var 25 farklı il 7 cografi bölge hepsini yazdım küçük ilde yazdım büyükte 1 li kadroda yazdım 10 luda herşey olacagına varır şans lazım şans
sahil kesimini yazmadım oraları yüksek puanlılar yazar muhtemelen benim puanım 87 den fazla olsaydı aydın antalya bursa doldururdum

öğretmen alımının dışında mı 1100 memur alınacak

Gidebileceğiniz yerleri yazmanızı tavsiye ederim. sonuç olarak muşta yaşayan biri 98 puan bile alsa gidip batıda bir yeri yazmaz, 98 puanla ikamet ettiği yeri yazar. yani doğuyu yazmanız düşük puanla atanacağınız anlamına gelmez; batıyı yazmanızın atanamayacağınız anlamına gelmediği gibi.
herkese bol şans dilyoru.

82,29 puanla İstanbul,İzmir, Antalya gibi iller riskli mi? Nereyi yazarsam olmayacakmış, hatalı tercih yapacakmışım gibi karamsarlığa kapılıyorum hep. Hayırlısı..

Atanma durumlarını KPSS'de çok takip ettim, şimdiye kadar çok izledim, kendim de hep alan kısmından hazırlandım. İlk defa ekpss yıl takip ediyorum ve sadece bu sitede takip ediyorum, su olay dikkatimi çekti. KPSS'ye girenler atanma zamanı tabiri caizse çakal oluyor, olmayan şeyleri yalandan dediği forumlarda yorumlardan anlaşılıyor ama burda bı tane şöyle kişi görmedim, herkes en az kendisi kadar herkesin atanmasını istiyo ve iyimser bı şekilde düşüncelerini paylaşıyor, bu ortamda sürece dahil olmak daha huzurlu...herkese teşekkürler.

dediginiz mantıklı ama şöyle birşey var atıyorum muş örnegi vermissiniz bende muş örnegi vereyim muş milli egitim atıyorum 9 kişi alacak benim puan 83 benim örüşüm puanı 85 üstü olanlar orayı yazmaz muştada benden yüksek puan alan kişi sayısının 9 dan az oldugunu varsayarak yazdım mesale ben siirtte yaşasam ve puanım 98 olsa kesinlikle siiirt yazmam antalya aydın hiç olmadı diyarbakır gibi yaşam ve sosyal olanakları yüksek yerleri yazarım ben bu mantıkla 2 adet dogu yazdım mesale istanbulun nufusu 10 milyondan fazla yani ülkedeki her 8 kişiden biri istanbullu ekpss dende en çok katılım burdan oldu ve yüksek puan ortalamasıda muhtemelen buradadır istanbulda yüksek puan alan birinin ilk tercihleri istanbul bursa izmir aydın gibi yerler olur yine çorumda yüksek puan almış biri ilk tercihleri çorum ankara antalya gibi sehirler olur ama dogu illeri nispeten daha küçük oldugu için buralarda ekpss ye giren kişi sayısı aydı oranda daha azdır ben bunu düşünürek tercihlerimi yaptım artık bakacaz neler olacak

@santral

Benim demek istediğim, doğudaki yerler tercih edilmeyen yerlerdir mantığıyla sıkıntı yaşayacağınız şehirleri tercih edip zorluk yaşamamanız.
sonuç itibariyle çok istediğiniz yerleri ilk tercihlere yazmanız lehinize olacaktır.
tekrar bol şans t=heartless_ra;1833540]dediginiz mantıklı ama şöyle birşey var atıyorum muş örnegi vermissiniz bende muş örnegi vereyim muş milli egitim atıyorum 9 kişi alacak benim puan 83 benim örüşüm puanı 85 üstü olanlar orayı yazmaz muştada benden yüksek puan alan kişi sayısının 9 dan az oldugunu varsayarak yazdım mesale ben siirtte yaşasam ve puanım 98 olsa kesinlikle siiirt yazmam antalya aydın hiç olmadı diyarbakır gibi yaşam ve sosyal olanakları yüksek yerleri yazarım ben bu mantıkla 2 adet dogu yazdım mesale istanbulun nufusu 10 milyondan fazla yani ülkedeki her 8 kişiden biri istanbullu ekpss dende en çok katılım burdan oldu ve yüksek puan ortalamasıda muhtemelen buradadır istanbulda yüksek puan alan birinin ilk tercihleri istanbul bursa izmir aydın gibi yerler olur yine çorumda yüksek puan almış biri ilk tercihleri çorum ankara antalya gibi sehirler olur ama dogu illeri nispeten daha küçük oldugu için buralarda ekpss ye giren kişi sayısı aydı oranda daha azdır ben bunu düşünürek tercihlerimi yaptım artık bakacaz neler olacak

@santral[/QUOTE]

@zendark

ilk atamada 4001 den 430 kadro falan vardı 83 altı tahminim 30-40 kişi falan memur oldu puanlar genelde yüksekti ve kadrolar çogu 1 kişilikti oralarıda ben yazmamıştım memleketim ve çevrelerini yazmıştım olmazsa martta 2. atama olur ona yazarım diye düşünmüştüm şimdi 4001 den 1100 kadro var ve başka atama olmayacağı için heryeri yazdım bakalım hayırlısı bu işler yüksek puanla olmuyor sanş lazım iyi tercih yapmak lazım

eMeL_eMeL

Belediyeler ve üniversitelerden ancak Kurum değiştirerek tayin alabilirsiniz. Bu da oldukça zordur.

Teşekkür ederim ne demişler doğduğun yer değil doyduğun yer :)

82,9 puanla antalya burdur ve ısparta yazmayı düşünüyorum. evim antalya merkezde.

75 ve altı lisans tercih yaptınız mı

Arkadaşlar başka bir forumda paylastim zor dediler
3.atama olura belki sizlerin fikri nedir

82,57 puanla ilk tercihim konya
konyanın bütün kadrolarını yazdım

Lisans sakarya yi tercih edenler

Arkadaslar sakarya meb tercih eden var mi aramizda ve puanlar nedir?

77 puanla hep batı illerini işaretledim (izmir, balıkesir,bursa, denizli, aydın...) 30 tercihten en az 9 lu kadroları seçtim ve bir kısmı 10 lu 12 li kadrolar... Tercihlerimde toplamda 290 kadro oluyor. Burada benden yüksek puan alıp umutsuzluğa düşen arkadaşlara rağmen ben yinede atanabileceğimden umutluyum.

77 puanla hep batı illerini işaretledim (izmir, balıkesir,bursa, denizli, aydın...) 30 tercihten en az 9 lu kadroları seçtim ve bir kısmı 10 lu 12 li kadrolar... Tercihlerimde toplamda 290 kadro oluyor. Burada benden yüksek puan alıp umutsuzluğa düşen arkadaşlara rağmen ben yinede atanabileceğimden umutluyum.
78 puanla balıkesir ve doğu illerini tercih ettim. Fakat meb olduğu için herkesin tercih ettiğini duyuyorum umarım kazanabilirim

78 puanla balıkesir ve doğu illerini tercih ettim. Fakat meb olduğu için herkesin tercih ettiğini duyuyorum umarım kazanabilirim

Bende çoğunlukla meb tercih ettim, puan olarak yeterli seviyede olduğumuzu düşünüyorum. İyi şanslar...

Üst Alt