Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Küçük hücreli akciğer kanseri-sinirli ile emeklilik şartlarım nedir?

Ben engelli raporu aldıktan sonra bi yerde sigortalı göründüm be bana dendiği üzere vergi indirimi müracaattan sonra istifa ettim vergi indirimini bekliyorum emekiliğim için uygulanması gerekiyormu vergi indiriminin

Vergi indirimi kararı olmadan emekliliğiniz işleme konulmaz. Öyle de, böyle de vergi indiriminin çıkması gerekiyor. İşyeriniz yapmadıysa SGK ister maliyeden. Vergi indirimi yazısı zaten şahıslara gönderilmiyor, çalıştığı işyerine tebliğ ediliyor.

Tamam burada soru şu vergi indirimi uygulanmış olmalımı yani vergi indiriminden istifade ederek çalışmış olmak şartmı

Biliyorum dersem yalan olur. Ancak daha önce emekli olan personelimde vergi indirim yazısını bekleyip, sigorta bildirimini ona göre yapıp sonra emekli etmiştik. Hatta emeklilik işleminin başlaması için çıkış bildirgesini beklemek zorunda kalmıştı.

İşyeri işlem yapmadan başvurulabiliyorsa da benim bu konuda bir bilgim yok.

MeTePe hocam,dahiliye 5 puan kirmis,o yuzden puanlama degisti.
4 5 maas extra,sirkwt cikartirsa,tazminat harici vwriyor,hatta 6 maasa kadar yolu var,ama ufak ihtimal,gecen sene olsaydi kwsindi de,ampek cikarmaya niyetlwri yok..

Avantajima olan her legal ve adil yolu deneyecegim,hayirlisi[emoji16]
Tum bilgi ve desteginiz icin tesekkurler.

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhqbalar
Evraklari 28.08.18 itibariyla teslim ettim.
Bu arqda isyerim besiktas vd olmasina ragmen,oraya gittim ama Vatan caddesinde Mukellef Hizmetler merkezune teslim ettim,bakalim ne.kadar surecek,evraklar Ankaraya gidecek..
Ayrica engelli kartim da cikmis,cok cabuk oldu,onu da bugun.teslim.alacagim.

Hepinize tesekkurler
a5a3a96d87dd644e07cbc58e4b659bc2.jpg

Sn Eserin79 ,emekli maas hesaplamasini sgk sitesinden yaptim.2000 Haziran girisliyim ve o gunden.bwri askwrlik haric en.fazla 1 ay boslugum var.Havacilik sektorundeyim ve bizde hersey tavan yatiyor,brut 5400 kusur maasim yajlasik 7.senedir..Insallah site yanlis hesaplamiyordur,gerci siz soylwdikten sonra tekrar bajtim ve 3200 buldum,arti wk odeme var galiba..

SGK sitesinde hesaplama düşük çıkıyor onun başka bi linki vardı

Eserin79

Weeby uzantili bir site galiba,onda yapamamistim,bilgileri manual girmeye usenmistim,kopyala yapistiri da becerememistim,ama 3 asagi 5 yukari 3300 3500 arasi olsa gerek,gerci benden.2 sene fazlqsi olan,benimle ayni maasi alan arkqdasim,gerci girisi 2000den evvel,4500 civari alacagini soyluyor,bugun uarin emekli olacak.bu.zaman da guzel is.bulmadan ayrilmak ta cok zor..bu isyerim 7 aydir raporluyum sesini cikarmadi,baska isw girsem 2 hafta sonra yollarlar,o yuzden cikip girneye calisicam ama isyeri 1 gune.musade wdecek gibi,ama hocamizin dedogine.gore 15 gun gerwkiuormus,sansimi.zorlucam..

06.09.18 itibariyla,evraklar bakanliga gonderilmis,cevap bekleniyormus..
839540e442506fd269a42739b1aa9ffa.jpg

Biraz evvel Ankarayi aradim,sistemde 6si.da evraklar ulasmis yazmasina ragmen,sonuc 1 1.5 ay surer dedi,sistemi karistirmadim hic..Kurul her sali ve persembe toplaniyormus,ama herhalde cok yogunlar..

bora balli
Bora bey cok gecmis olsun
Umarim emekliliginiz onaylanmistir sureci okudum da
Benim esimde evre 1 kolon kanseri 42 yasinda
Bizde muracaat edecegiz ve umarim onaylanir

tesekjurler,cumlemize acil sifalar..giderken dedigim gibi tum saglik problemlerinozden,tansiyon,seker vs elinizdeki ilac rapor ve recwteleri alin,hayirlisi olsun

mimihlya

Bora bey, bu arada işkur'a da engelli kaydınızı yaptırdınız mı?

Raporunuzla İşkur'a gidip kayıt olmanız gerekiyor. Yoksa işyerinizde sizi engelli kadrosuna alamıyorlar. SGK sisteminde görünmesi için İşkur kaydı gerekiyor.

MeTePe merhaba hocam.
tesekkurler,hayir yaptirmadim.Ayni isyerinde.girdi cikti olacak , raporum da onaylanmadi.31 Araliga jadar raporluyum da,girdi ciktiyi vergi infirimim onaylandiktsn sonra yapicam,iskur kaydini da inay aldiktsn sonra yaptirsam olur mu?

İşyerinden çıkış yapmadan engelli kadrosuna geçmeniz lazım. İşkur kaydı 15-20dk sürüyor. İşten ilişik kestirmeden 1 ay önce yapmanızda fayda var. Böylelikle çıkış yapacağınız ay bordrosunda sizi engelli kadrosundan gösterebilirler.

Eskiden yoktu ama şimdi işkur kaydı olmadan SGK sistemine engelli çalışan bildirimi yapılamıyor.

arkadaslar merhaba.Kismetse engellilikten dolayi persembe unkapani sgkya gidip emeklilik icin basvuracam.Ayni gun sabahtan.sgk.cikis yapip,kismetse cuma gunu tekrar sgk giris yapicam.Unkapanina gittim ama emejliluk basvurusu icin gerekli evraklari sormak.aklima gelmedi..yakin.zaman da sgk basvurusu yapip evraklari bilen var mi
tesekkurler

Cok tesekkurler sayin oturanboga.Ve ozellikle hocam MeTePe size cok tesekkur ederim.Ilj adimlar da bilgunizden ve uonlendirmenizden cok faydalandim.Bugun.evraklari teslum edip,tahsis no.aldim ,ve yarin tekrar giris yapip isime decam edicem.

Bu arada verilecek evrak listeleri,verilen puanlar vs cogu hatali ya da bolgesel olarak veya memur/doktor insiyatifine gore degisiyor.

Benim hastaligim tedaviyr simdulik %100 yanit verdi ve ben 80 puan aldim ki cogu insan.20 alirsin dedi..MeTePe hocam kirilmaz puan demisti ,tam isabet..

Hepinize cok tesejjurler..Maas yatsin,bilgileri ve detaylari paylasaxagim.
saygular

Hayırlı olsun... Yüzmüş, kuyruğuna gelmişsiniz. Bundan sonrası kolay.

Tedavinizin iyi gitmesine de sevindim. :)

Üst Alt