Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kompleks kalp damar ve serebrovasküler hastalıklar tanısı ile engelli raporu başvurusu

karam2026

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar, uzun zamandır sıkıntısını yaşadığım rahatsızlıkları ve tanıları aşağıda size gönderiyorum. Geldiğim son aşamada cerrahi ve girişimsel hiçbir işlem yapılamıyor. Sizce başvuru yapmalımıyım. Süreç çok zorlayıcı ise ben eforlu bir şey yapamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim;

Yaygın Aort ve Serebrovasküler Sistem Hastalıkları (Hayati Risk Grubu):

T82.8:
Kalp ve damar protez cihaz, implant ve greftlerinin diğer tanımlanmış komplikasyonları (Sağ ve sol ICA arasına yerleştirilmiş olan şah damarı stentinin tamamen oklüde/tıkanmış olması nedeniyle)

I71.03: Torakoabdominal aort diseksiyonu, yırtılma belirtisi olmadan (Arkus aortadan başlayıp sol ana iliak artere kadar uzanan yaygın kesintisiz yırtık flebi)

I71.2: Torasik aort anevrizması, rüptürsüz (Aort arkusunda 64 mm ve torasik aortada 48 mm dev anevrizmatik genişlemeler)

I71.4: Abdominal aort anevrizması, rüptürsüz (Karın aortasında 52 mm ve 44.8 mm tehlikeli genişlemeler)

I65.2: Karotid arterin oklüzyon ve stenozu (Şah damarı tıkanıklığı ve daralması)

I67.0: Serebral arterlerin diseksiyonu (Sol common karotid artere (CCA) uzanan diseksiyon flebi)

G45.9: Geçici iskemik atak, tanımlanmamış (Yakın zamanda acil servise başvuruya neden olan geçici serebral felç atağı öyküsü)

I65.0: Vertebral arterin oklüzyon ve stenozu (Sol omurga/beyincik damarının tam tıkanıklığı)

Kardiyak Fonksiyon Bozuklukları ve Kapak Yetmezlikleri:

I35.1:
Aort kapak yetmezliği (3. Derece İleri Düzey)

I34.0: Mitral kapak yetmezliği (2. Derece Orta Düzey)

I37.1: Triküspid kapak yetmezliği (1. Derece Hafif Düzey)

I50.9: Kalp yetmezliği, tanımlanmamış (İleri kapak kaçaklarına bağlı gelişen klinik semptomlar)

I42.0: Dilate kardiyomiyopati / Kardiyomegali (Kalp odacıklarının (LAD:60mm, LVID:68mm) patolojik düzeyde büyümesi)

I12.9: Hipertansif böbrek hastalığı / Renal perfüzyon bozukluğu (Sol böbrek ana damarının tamamen yalancı lümenden beslenmesi ve sol böbrek kanlanmasının azalması)

I31.8:
Perikardın diğer tanımlanmış hastalıkları (Cerrahi sonu perikardial defekt/eksiklik durumu için kullanılır).

Solunum ve Diğer Sistemik Kronik Bulgular:

Z99.1:
Solunum cihazına bağımlılık (Evde sürekli oksijen konsantratörü kullanımı)

R06.0 / R53: Dispne (İleri derece nefes darlığı) ve Kronik Halsizlik/Yorgunluk semptomları

K57.3: Kalın bağırsağın divertiküler hastalığı (Divertikülozis koli)

K80.20: Safra kesesi taşı (Kolelithiazis)

N40: Prostat hiperplazisi (58 cc prostat büyümesi)

K40.9: İki taraflı kasık fıtığı (Bilateral inguinal herni)

2 kez operasyon geçirmiştim. Ancak artık ameliyat edilemez durumu var. Yaşam beklentisi 6 ay-1 yıl. Rapor alabilirmiyim.

Ağır engelli veya tam bağımlı olabilmek için. Emeklilik de olsa olur ama önceliğim bakım ile ilgili. Çok teşekkürler.

@karam2026

Bu tanıların hepsi sizde olması imkansız,sizi gören hekimler bir birine benzer tanılar girmiş.

Rapor alabilrmisiniz evet yüksek puan alabilrmisiniz evet,tam bağımlı veya kısmen bağımlı olmanızı heyetteki üyeler kendi aralarında değerlendirip ona göre karar veriyor.

Heyet başvurunuzu yapın, Büyük ihtimal tam bağımlı olarak çıkacaktır.

Çok teşekkür ederim, bu tanıları e-nabız da yazan raporlarımdan aldım. En büyük üzüntüm inoperable yapacak bir şey yok demeleri gerçi hocaların mantığını anlıyorum çok uzun diseksiyon flebi ve zaten 2 kez operasyon geçmişi var. Ben artık çok yorgun hissettiğim için başvuru hakkımı kullanmak istedim. Şu an için ayağa kalkabiliyorum bari bunu başarayım. Çok teşekkürler.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt