Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koah, bronsektazi ve hava apsi ile hangi oranda rapor alabilirim?

alyazynp

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar akcigerimden bronsektaziden ameliyat oldum. Sağ alt ve orta lobun bir kısmı alındı. Yaygın bronsektazi , akciger kalinlasmasi , hava apsi var. Bunlarla engelli raporu alabilir miyim? Öğretmenlik yapıyorum.

Solunum testinde %40 rapor alabilmek için hangi değerlere bakmak lazım bir de bu değerler en az kaç olmalı?

Ek 1 hastalık listesinde göğüs hastalıkları mevzuatına bak

Ağır akciger rahatsizligimdan dolayı yüzde 80 engelli raporu aldım ama 3 yıl süreli verilmiş. Merak ettiğim şey kronik ve iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığım var. Neden süreli verilmiş olabilir? Bir de 3 yıl sonra bu oran yüzde 40 in altına indirirler mi?

Arkadaşlar, engelli oranım yüzde 80. Akcigerin bir kısmı alındı ve bronsektazi hastasıyım. Ayrıca şiddetli nefes darlığı var. Raporumu yenilemek istediğimde bu orandan aşağı oran verilir mi? Ya da yüzde 40 tan aşağıya düşer mi?

%40 dan aşağı düşmez..80 için garanti edilemez,düşebilir.

Raporun 2019 dan öncemi alındı?güncel mr bt sft varmı?

@alyazynp,

Akciğer rezeksiyonu ve bronşektazi kalıcı durumlardır. Yenilemede oran düşürülebilir ama SFT ve klinik bulgular bozuksa %40’ın altına düşmesi zor. Şiddetli nefes darlığı mutlaka dosyada yer almalı.

Üst Alt